HomeInterestingKutatások szerint, ezek lettek a világ legérdekesebb városai.

Kutatások szerint, ezek lettek a világ legérdekesebb városai.

Mesebeli város, álomváros, vagy egyszerűen a legjobb város a bolygón? Milyen emberek lakják ezeket a városokat és mi olyan különleges bennük? Kutatások szerint ez a 10 legérdekesebb város a világon. Egy 100 pontos skálán értékelték ezeket a városokat, öt szempont szerint: stabilitás, egészségügy, kultúra, környezet, oktatás és infrastruktúra. Mit gondolsz a pontozásról, valóban ez a helyes sorrend?

 

Hamburg (Németország) – 92 pont a 100-ból.

Hamburg megkapta a legzöldebb városnak járó címet. Hamburgban nem találsz felhőkarcolókat és 10 emeletes épületeket sem, sőt meglehetősen kicsi házaik vannak.

Helsinki (Finnország) – 94 pont a 100-ból.

Helsinkiben az év 169 napján a hőmérséklet 0 ° C alatti és 120 napig pedig esik az eső.
Ha Finnország fővárosát választod, ne aggódj az időjárás miatt: a járdák fűtve vannak, így nem fogsz látni havas vagy jeges járdákat az utcán. Az egyik probléma itt például a nyúl invázió. Finnország az egyik olyan ország, ahol a legkülönfélébb szaunák találhatók meg.

Oakland (Új-Zéland) – 95,7 pont a 100-ból.

Évente 265 napsütéses nap van a városban. Aucklandben a lakosság 30% -a fiatal és diák.
Több mint 700 önálló kolónia van a kóbor macskák számára.

Perth (Ausztrália) – 95,9 pont a 100-ból.

Perth, Ausztrália napsütötte fővárosa, mivel naponta 8 órán át süt a nap. A fény városának is ismerik, mert 1962-ben John Glenn űrhajós ezt a város látta a legfényesebbnek a világűrből. Minden házban erős fényű lámpák vannak, így már messziről ki lehet szúrni.
Perth-ben található a legtöbb milliomos, kár, hogy nem ide születtem.

Adelaide (Ausztrália) – 96,6 pont a 100-ból.

Adelaide a 20 perces városként emlegetik, mert az egyik alapító, William Light, a városban elérhető összes helyet 20 perc alatt teljesítette. Adelaide botanikus kertjében van a világ legnagyobb vízililioma, amelyhez még egy külön pavilon is épült. A Granite Island Recreation Parkban élnek a világ legkisebb pingvinjei.

Calgary (Kanada) – 96,6 pont a 100-ból.

Calgary – Kanada egyik legfiatalabb városa közé tartozik (az átlag életkor 34 év).
Ha Calgaryban a tél hideg lesz, akkor a városnak van egy mesterséges napja, amelyet néha bekapcsolnak a Stephen Avenue-n.

Toronto (Kanada) – 97,2 pont a 100-ból.

Az Ontario-tó partján fekvő Toronto a legnagyobb kanadai város. 2,8 millió lakosa van, a vonzáskörzetében lakókkal együtt több mint 6 millió. Számos média forrás szerint Toronto Észak-Amerika legjobb közbiztonságú nagyvárosa. Az amerikai Detroitban évente kb. 27-szer több erőszakos büneset történik, mint Torontoban. A prognózisok szerint 2020-ra Torontoban lesz a világon a legtöbb felhőkarcolós lakóház.

Vancouver (Kanada) – 97,3 pont a 100-ból.

Vancouverben igazi kalandok várnak! Végtére is, reggel tudsz síelni, és ebéd után már úszhatsz is a tengerben. Ebben a városban a legdrágább ingatlan kb. 85 millió rubel.

Bécs (Ausztria) – 97,4 pont a 100-ból.

A bécsi színházaknak jelentős szerepük van a város kulturális életében, a város jelentősebb intézményei közé tartoznak.
Bécsben a legtöbb ember a helyi tömegközlekedéssel utazik, és számuk évről évre nő. Ennek elsődleges oka a szolgáltatás magas színvonala.

Melbourne (Ausztrália) – 97,5 pont a 100-ból.

A város alapítója egy valamikori fegyenc fia, aki a régi fegyenctelep helyén egy új várost akart építeni – sikerült neki. A város 4 részre bontható. Üzleti központja a Collins street, itt találhatók a bevásárlóközpontok, keletre a parlamenti negyed, déli részen a művészek „otthona”, illetve a Swanston Street negyed, ahol a városháza, és más jelentős középület található. Nem szabad énekelni obszcén balladákat, amikor más emberek vesznek körül (csak otthon, amikor senki sem hallja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments