HomeInterestingKutatások alapján egy pszichológus elárulta, milyen is igazi luxusban élni.

Kutatások alapján egy pszichológus elárulta, milyen is igazi luxusban élni.

Amikor valaki meghallja azt a szót luxus, egyből a fényűző élet, giccses partik, óriási aranyból készült házak, drága autók, tonnányi ékszer és a bőr alatt rejtőző milliárdok jutnak az eszébe. Nyilván, akinek sok pénze van, sok mindent megengedhet magának, annyiszor mehet el nyaralni, ahányszor csak akar, és nem kell attól rettegnie, hogy egy nap nem lesz mit ennie vagy nem lesz fedél a feje fölött. Sokan szeretnének ebbe a cipőbe járni, hiszen ki ne akarna gondtalan életet élni? Viszont a luxus nem pontosan az, amit itt fent leírtam, ugyanis egy neves pszichológus, név szerint Elena Pasternak megfogalmazta, hogy mit is jelen valójában “luxusban” élni.

Valószínű miután elolvasod a cikket teljesen át fogod értékelni az életet.

“A luxust nem lehet drága holmikban, kozmetikai termékekben, éttermekben és épületekben mérni! Az igazi luxus az, mikor azt tehetsz, amit csak akarsz! Luxusnak számít, mikor kényelmes ruhát vehetsz fel, mikor olyan cipőben járhatsz, amiben nem fáj a lábad, olyan színeket kombinálhatsz össze, amilyeneket csak akarsz. Luxus, mikor szabad akaratodból eldöntheted, akarsz-e sminket tenni vagy sem, vagy aznap szeretnél-e magassarkú cipőt viselni, avagy sem.

Az is annak tekinthető, mikor szabad akaratodból eldöntheted, elmész-e a barátaiddal bulizni, illetve csak beszélgetni vagy otthon maradsz a négy fal között és a kedvenc sorozataidat nézve. Ebből kifolyólag szinte majdnem minden ember luxus körülmények között éli az életét.

Meg kell tanulni elfogadni azt a helyzetet, amiben vagy, meg kell barátkozni az elavult tárgyakkal, és vigyázni kell azokra amiket és akiket szeretsz. A barátnőm 5 éves kislánya nem hajlandó sehova menni szeretett kanala nélkül, ezért mindenhova magával hurcolja, mert számára az a legdrágább kincs az egész világon. Mindegy, hogy a szülők, a barátok, sőt még az idegenek is tisztában vannak vele, hogy CSAK egy kanál, neki az akkor is mindennél többet jelent. Én például a piknikekre normális tányér és evőeszköz készletet viszek, mert nem szeretek műanyagból és papírból enni. Nem foglalkozom azzal, mások mit gondolnak, mondanak rólam.

Nem azért van luxus életed mert megérdemled, hanem mert méltó vagy rá. Például, mikor édesapád pólójában akarsz aludni, mert annak illata megnyugtatja a lelket és jobban alszol tőle, vagy mikor megcsókolhatod a kedvesedet, mindenféle engedély nélkül. Luxus életed van, ha tiszta lakásban élhet, ha megkérdezheted anyukádat milyen napja volt, ha önfeledten beszélgethetsz vele. Ezek mind-mind a jólétet képezik, csak tudnod kell a dolgokat értékelni.

Mindenkinek, akinek van választása az életben fényűző körülmények között tengeti a mindennapjait. Nem szabad amiatt elkeseredni, mert valami nem úgy sikerül, ahogyan azt eltervezted, mondjuk a barátaid nem nézik meg veled a kedvenc filmedet, nem kapod meg a várva várt előléptetést, nem találsz rá a szerelemre… stb.

A fényűző életet csak a saját szabályaink befolyásolhatják. Küzdj, érd el a céljaidat, tegyél meg mindent azért, hogy elérd az álmaidat. Ne keress mentségeket és kifogásokat, hogy miért nem tudod megtenni csak menetelj előre. Mondd ki: Meg tudom csinálni!”

Te mit gondolsz erről, van valami a pszichológus szavaiban?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments