HomeInterestingKözel 180.000 forintot fizetett egy lány, hogy a világ legjobb éttermében egyen...

Közel 180.000 forintot fizetett egy lány, hogy a világ legjobb éttermében egyen – Íme a fogások

Sokan szeretnének olykor-olykor étteremben ebédelni, vacsorázni, hogy a finom fogások mellett azt érezzék, nem nekik kell talpalni a konyhában. Ha valaki sokat főz a családra akkor tudja, mennyire jólesik, mikor más teszi elé az ételt. Vannak azonban emberek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy drága éttermekben egyenek, mert nem telik rá a fizetésükből. Ők csak eljátszadoznak a gondolttal milyen lehet egy olyan vendéglátó egységben étkezni, ahol az elfogyasztott ételek ára felér egy átlagos magyarországi fizetéssel. Cikkünk főszereplője, egy ausztrál származású főiskolai lány, akinek fantáziáját nagyon érdekelte ez a dolog, és amint elköltözött San Franciscóba úgy döntött kipróbálja az egyik legdrágább és egyben legjobbnak titulált éttermet. A lány még egy saját kis beszámolót is készített, hogy az emberek megtudják mire számíthatnak egy ilyen helyen. Ma ezt hoztuk el nektek.

Ő a fent említett ausztrál hallgató, akit csak Hoptail-ként ismernek az interneten. Elmondása szerint családja nem gazdag és ő sem engedhet meg mindent magának, ám mivel nagyon szeret finom ételeket enni, ezért úgy gondolja, hogy minden egyes saját maga által megkeresett fillért arra költ, amire igazán vágyik.

A képen a Saison étterem látható, mely Michelin-csillaggal büszkélkedhet. 2014-ben ezt a helyet a legjobb vendéglátó egységnek választották meg, ami nagyon szép eredmény.

Ha az ember körbetekint az étteremben egy hatalmas farakáson akadhat meg a szeme, ami bizony nem véletlenül és nem csak kifejezetten dísznek van ott. Kiderült ugyanis, hogy minden egyes étel tűzön vagy kemencében készül. Ehhez pedig elengedhetetlen a fa. Egyébként minden alapanyagot a séfek szereznek be vadászoktól és halászoktól, így garantált a jó minőségű és friss étel.

Most pedig következzen, hogy mit is lehet ebben az étteremben fogyasztani közel 180.000 forintért.

Hoptail-nek első körben egy csésze teát szolgáltak fel, melyben kamilla, citromfű, cickafark, ánizs és kerti izsóp növények voltak. Annak érdekében, hogy még jobb ízvilágot adjanak a teának egy leheletnyi duglászfenyőt is hozzáadtak.

A tea után kaviárt szolgáltak fel a lánynak bébi spenóttal és barna hínárral.

Miután elfogyasztotta, a következő fogás nyers és grillezett rombuszhal volt. A lányt teljesen lenyűgözte ez az étel, elmondása szerint nagyon ízletesen volt elkészítve.

Majd következett az úgynevezett iszapkagyló, de sokan falloszkagylónak is szokták hívni, jellegzetes külseje miatt. A lányt ez az étel már nem varázsolta el annyira, mint a feljebb említett. Annak érdekében, hogy mindenki tudja milyen is a falloszkagyló, mellékeltünk egy képet.

A következő étel viszont újfent elnyerte a lány tetszését. A pincér tengeri sünt szolgált fel grillezett kenyérrel, amit kagylómártással öntöttek le.

Ezután egy zselés állagú finomságot tettek elé, mely tengergyümölcseivel volt megtöltve.

A pincér ezt követően tökből készült ételeket szolgált fel Hoptail-nek. Az első amit elé tett az egy polip-pelyhes sült tök volt, utána egy lassú tűzön pörkölt tökös étel jött, s később tökmagolajos sütőtök került az asztalára.

A lány ezek után húsból készült ételt kapott, ami nem más volt, mint egy közepesen átsült antilop. Ezt vörös cikóriával és salátával, illetve vajas-mézes keksszel tálalták.

Ezután a pincér egy antilop-csontlevest tett elé, amit zsályával ízesítettek.

A desszertek közül az első a ház specialitása volt, ami nem más, mint füstölt fagylalt.

Azután kandírozott ételek következtek úgymint földimogyoró, fenyőmag, dió, kakaóbab.

Később krémes író kandírozott narancsban tálalva.

Ezt követte egy brandyvel leöntött áfonyás sorbet.

Végezetül pedig arannyal borított házi csokoládét adtak a lánynak.

Az ételek elfogyasztása után jött egy ajándékcsomag. A lány elmondta, hogy az egész vacsora összesen 4 teljes órán át tartott.

Az, hogy a fent látott és leírt ételek megérték-e azt a közel 180. 000 forintot, mindenki döntse el saját maga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments