HomePeopleKiderült! - Ekkora összegért hajlandóak az emberek megválni legjobb barátjuktól!

Kiderült! – Ekkora összegért hajlandóak az emberek megválni legjobb barátjuktól!

Ha valaki pénzt ajánlana fel neked azért, hogy örökre elbúcsúzz legjobb barátodtól, te megtennéd? És ha igen, mennyibe kerülne barátságotok tönkretétele?

Természetesen a legtöbben, amikor valami ilyen, vagy ehhez hasonló kérdés felmerül egyből rávágják, hogy: “Nincs az a pénz'”, vagy hogy: “Sosem tennék ilyet, számomra ő mindennél többet ér!”

A britek azonban nem elégedtek meg a szinte sablonként bemondott válaszokkal és egy felmérést készítettek a témával kapcsolatban, ami meglepő eredményekkel végződött.

Az online felmérésben összesen 2 ezer férfi és ugyanennyi nő vett részt, a teszt kitöltése anonim volt.
Az anonimitást azért tartották fontosnak a kutatás készítői, mert tudvalévő, ha az embereknek vállalniuk kell személyazonosságukat és nevüket, hajlamosak teljesen más, a valós válaszoktól eltérő feleletek adására.

Az felmérés eredményei sajnos sokkal lesújtóbbak lettek, mintsem arra bárki is számított!

A válaszadók 60%-a mondta azt csupán, hogy semmilyen körülmények között nem adná el a legjobb barátját semekkora összegért, a megkérdezettek 40%-a azonban minden további nélkül hajlandó lenne megválni szeretett barátjától!

Különbség mutatkozott azonban a nemek között is!

A megkérdezettek nők ugyanis sokkal kisebb összegért, átlagosan 106.000 fontért, ~42.400.000 forintért váltak volna meg szeretett barátjuktól/barátnőjüktől, míg a férfiak valamivel több pénzt igényeltek a nagy elválásért cserébe, tételesen 180.000 fontot, ~72.000.000 forintot.

A két nem által bemondott összeget átlagolva megállapíthatjuk, hogy egy barát elhagyásáért manapság csupán 131.000 fontot, azaz megközelítőleg 52.400.000 forintot kell valakinek kifizetnünk!

A felmérés emellett a barátságok iránti attitűdöt is megvizsgálta, ahol szintén elég kegyetlen adatok láttak napvilágot.

A megkérdezettek 15 százaléka vallotta be, hogy beszélte már ki barátját a háta mögött, míg 11 százalékuk azt is elismerte, hogy volt olyan csoportos csevegésben része, ahonnan szándékosan kizárta legjobb barátját.

A résztvevők 7 százaléka továbbá azt is beismerte, hogy korábban flörtölt/kacérkodott barátja/barátnője partnerével, ezen belül további 6 százalék még a csókig is eljutott legjobbnak mondott barátja kedvesével.

Születtek azonban megnyugtató eredmények is!

A megkérdezettek 84 százaléka azt mondta, hogy bármikor hazudna egy barát védelme érdekében, 21 százalékuk pedig úgy nyilatkozott, sosem hagyná el barátját, bármit is tett volna az, bármilyen bajba is keveredne.

Te hogy vélekedsz a kutatás eredményeiről?
Várjuk hozzászólásodat kommentben!

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el ismerőseiddel is megosztani azt!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments