HomeInteresting11 gyakori tevékenység, amik hatalmas problémákat okoznak más országokban.

11 gyakori tevékenység, amik hatalmas problémákat okoznak más országokban.

Vannak olyan dolgok, amiket Te mindennap csinálsz és meg is csinálhatsz, hiszen a törvény nem mondja ki, hogy nem szabad. De ezeket más országokban tilos csinálni. Nagyon fontos, hogy feltárjuk és megismerjük az országok szabályait és kultúráját. Felsorolunk nektek számunkra közönséges tevékenységeket, amelyekért máshol börtönbe zárhatnak. Egyes törvények totál őrültségnek hangzanak.

Rágózás

A Szingapúri utcák elképesztően tiszták, ám erre szabályok vonatkoznak. Hatalmas pénzbüntetések járnak, ha közterületen szemetelsz, dohányzol, de még akkor is, ha csak köpsz egyet. A rágógumi értékesítése az országban teljesen be van tiltva – csak a bíróság adhat engedélyt annak beimportálására. Gyógyászati célra engedélyezett rágógumik találhatóak a gyógyszertárakban.

Helytelen ruhák viselése

Sok muszlim országban, annak érdekében, hogy ne vonzza a nem kívánt figyelmet, szerényen kell öltözködni, különösen akkor, ha Nő vagy! A ruháknak le kell fedniük a karokat és lábakat is, és a fehérnemű abszolút nem látszódhat ki a ruha alól. Iránban és Szaúd-Arábiában követelik, hogy a nők teljes mértékben az egész testüket, tetőtől-talpig, sőt még fejkendőt is kell hordaniuk. Iránban, ha nem követed ezt a „dress kódot”akkor maximális büntetést mérhetnek rád. Szaúd-Arábiában börtönbe vetnek érte.

Megállni az autópályán

A Németországi autópályán nem szabad hagyni, hogy kifogyjon a benzin vagy a gázolaj, mert a kormány által ellenőrzött autópályán tilos megállni. Sétálni abszolút tilos, mert veszélyeztetheted a saját illetve mások testi épségét. Ha megszeged pénzbüntetésre számíthatsz.

Levágni a kaktuszokat

Néhány eredeti, őshonos növényt az USA egyik tagállamában, Arizonában állami jog véd. Ha levágod az lopásnak számít és néhány évig akár börtönbe is kerülhetsz. A kaktuszoknak több ezer évet vesz igénybe, hogy növekedjenek, ezét ezek az intézkedések szükségesek ahhoz, hogy megvédjék a növényvilágot.

Kocogás

A csoportos kocogás meg volt tiltva egy Kelet- Afrikai országban, Burundiban. Ezt azzal indokolták, hogy a kocogást ürügyként használják felkelések szervezésére és a rendszert felforgató tevékenységek megtervezésére. Egyedül szabad kocogni, de 2 ember már nem. Börtönbüntetéssel sújtják a szabályszegést.

Házasság előtt együtt élni

Az Egyesült Arab Emírségeknek szigorú törvénye van annak megakadályozására, hogy a párok házasság előtt együtt éljenek. Ha mégis megszegnéd a szabályt a rendőrség fog kopogtatni az ajtón és börtönbe visznek. Házassági anyakönyvi kivonat nélkül a párok nem maradhat egy légtérben.

Valentin napot ünnepelni

Szaúd-Arábia és Pakisztán tiltják a Valentin nap ünneplését, ugyanis ez nem muszlim hagyomány és olyan szeretetre összpontosít, amely nem Isten felé irányul. Valentin napi kártyákat, reklámokat és internet mémeket szigorúan tilos megosztani ezekben az országokban, azonnali börtön jár érte. Indonéziában 4 városban tartottak Valentin nap ünneplés elleni gyűléseket.

Nyilvánosan csókolózni, ölelkezni

Ha nyilvánosan csókolózol, könnyen bajba kerülhetsz, Iránban, Pakisztánban, Ománban és az Egyesült Arab Emírségek területén. Ezekben az országokban teljesen elfogadhatatlan az ilyesfajta viselkedési forma. Bíróság elé visznek és bebörtönöznek. Kerüld az nyilvános érzelemkinyilvánítást Indiában, Indonéziában és Thaiföldön is.

Nyilvánosan enni

A Ramadán szent hónapjában a muzulmánoknak nem szabad a nappali órákban enni és inni. Az Egyesült Arab Emírségekben az a személy, aki a nap folyamán eszik vagy iszik a Ramadén idején, vagy bátorítja az étkezés és italozás törvényét bírsággal vagy börtönnel nézhet szembe, még akkor is, ha az illető nem muzulmán.

Király sértegetése

Ha Thaiföldön vagy, tilos tiszteletlenül beszélni a királyi családról. A királyt mérhetetlenül imádják az országában, annyira, hogy a nyugati emberek ezt nem érthetik. A sértés megfogalmazás nem mindenki számára világos. Ha véletlenül leejtjük vagy rálépünk arra a pénzre, amin a király képmása van, börtönbe küldhetnek bennünket.

Alkoholt inni

Az alkohol teljesen ellentétben áll az iszlám vallás elveivel, ezért mielőtt muszlim országba látogat, ellenőrizze az ország törvényeit. Szaúd-Arábiában tilos fogyasztani. A poggyászokat is nagyon szigorúan ellenőrzik a reptereken, mindezt azért, hogy ne hozzanak be alkoholt az országba. Boltokban lehetetlenség megvásárolni. Ha elkapnak ivás közben akkor hosszú börtönbüntetésre számíthatsz. Szoros korlátozások vannak az alkoholfogyasztással kapcsolatban Iránban, Egyesült Arab Emírségekben, Kuvaitban, Líbiában, Szudánban, Jemenben, a Maldív-szigeteken és Indiában is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments