HomeArt10 szokás, melyről sürgősen le kellene szoknia az emberiségnek

10 szokás, melyről sürgősen le kellene szoknia az emberiségnek

Számos hibát követünk el életünk során, amiket idővel megbánunk. Fontos, hogy a kicsinyes dolgok ne vigyék el az életünket rossz irányba. Mindig legyünk őszinték másokkal. Sajnos akaratlanul is követünk el olyan dolgokat, aminek utólag nagy kárát látjuk. Bemutatunk néhány példát, melyeket kezdetben nem gondolunk át és abba az illúzióba ringatjuk magunkat, hogy nem lesznek következményei tettünknek.

Szokássá válik, hogy kis dolgokról hazudunk

Mindenki jó benyomást akar kelteni. Gyakran sajnos nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy előre tervezzük. Főleg, hogyha hazugságokkal közelítjük meg a másik személyt. Ez teljesen tönkreteheti a még ki nem alakult kapcsolatot. Ugyanis a hazugság előbb utóbb kiderül. Ezzel pedig totál elveszítjük a hitelességünk. Évekkel később derül csak ki mekkora, butaság volt úgy viselkedni.

Mások hibáztatása

Természetesen sokkal egyszerűbb másra hárítani a felelősséget, minthogy beismerjük, mi magunk vagyunk a hibásak, ha nem úgy alakulnak a dolgok, akár munkáról akár magánéletről van szó. A folyamatos felelősség hárítás erősíti bennük az érzést, hogy mindig ezt tegyük, akárhányszor rossz döntést hozunk. De ez csak időhúzás, egy tökéletesen felépített illúzió.

Érzelmeink elrejtése

Ha elrejtjük mások elől érzéseinket az egyszerűen azt jelenti félünk megmutatni saját valónkat. Okai eltérőek lehetnek, de fontos, hogy mindenki összhangba legyen saját magával. Nem rt kielemezni mi akadályozza meg, hogy másokkal őszinték legyünk.

Amikor már túl késő akkor szembesülünk a nehézségekkel

Ha sokáig ragaszkodunk rossz dolgokhoz, gyakran felemészthet bennünket a stressz a bánat a nyomás és társaik. Csak akkor látjuk be, hogy ez így nem jó, ha már nagyon rosszul érezzük magunkat, mely kihat az egészségünkre is. Néha már túl késő, hogy visszafordítsuk a folyamatot. Merj időben cselekedni!!

Folyamatos panaszkodás

Vannak olyan emberek, akik minden alkalommal valami miatt elégedetlenek. Senki nem szeret tartósan olyan ember mellett lenni, aki állandóan panaszkodik. Ha te is szeretsz panaszkodni, jól gondold át megéri e mindenkinek elpanaszolni a gondjaidat. Sose tudhatod a másiknak mekkora problémái lehetnek.

Tartalékok felélése

Ha több pénzt költünk el, mint amennyit megengedhetünk magunknak, egy ördögi adósságspirálba vetjük magunkat. Jobb lenne, ha mindenki gazdálkodna jövedelmével, és mellőzné a felesleges pénzköltést. Pénzügyekkel foglalkozó céget is felkérhetsz, mely megkeresi a legjobb megoldást számodra. Megpróbálhatsz hitelt is felvenni, már ha tudsz.

Állandóan bizonygatni az igazad

Ha sosem értesz egyet mások véleményével előbb utóbb azt éred el, hogy eltávolodnak tőled. Mindenkinek joga van a véleménynyilvánításhoz, még akkor is, ha neked van igazad. Viszont vannak dolgok, amelyek a másik sokkal jobban lát, mint Te.

Tökéletesség hajszolás

A tökéletességre való törekvés nagyon szép dolog, de egyben fárasztó és stresszes is. A „tökéletesség” szubjektív tényező, tisztában kell lennünk a saját határainkkal mi az, ami megy és mi, ami nem. Még ha nem is látjuk, mennyire vagyunk tehetségesek, a kívülálló véleményre nyugodtan lehetne támaszkodni.

Minden más fontosabb

Minden életszakaszban vannak kötelességek, amiket szeretünk halogatni. Azt mondogatjuk, még ráér. most van jobb dolgom is. Viszont lassan elmennek mellettünk az évek és rájövünk mennyi időt elpazaroltunk felesleges dolgokra. De a felismerés már túl késő és nem tehetünk semmit sem. Csak bánkódhatunk, azon, hogy jobb lett volna mindent megtenni a sikerért.

Folyamatos áldozathozatal

Gyakran rosszul döntünk, mikor áldozatot hozunk valakiért. Először persze szép gesztusnak fogjuk fel. De ezt mások nagyon könnyen kihasználhatják és el fogják várni, hogy mindig áldozatot hozz. Muszáj megtalálni az arany középutat ebben a témában, hogy mások ne eshessenek át a ló túloldalára.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments