HomeInterestingJobb lesz ha felkészülsz, ítéletidő közeledik! Kiadták a riasztást! Akár 140 km/h-ás...

Jobb lesz ha felkészülsz, ítéletidő közeledik! Kiadták a riasztást! Akár 140 km/h-ás széllökések is lehetnek!

A magasabban fekvő területeken és a Balaton térségében vasárnap akár 125-140 kilométeres széllökésekre is lehet számítani – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombati veszélyjelzésében.

„Vasárnap a déli órákban egy gyors mozgású hidegfront halad át az ország felett észak-déli irányban. A front előtt a délelőtti órákban viharos (60-85 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet. A front mentén a szél hirtelen északnyugatira fordul és rövidebb időre többfelé viharossá (70-115 km/h) fokozódik. A 100 km/h feletti széllökések az ország egy északnyugati-délkeleti tengelye mentén az ún. szélcsatornában valószínűbbek helyenként. A front mentén helyenként villámtevékenységre is van esély, nagyobb valószínűséggel a középső területeken.

Ezt követően várhatóan a kora esti órákig elsősorban gomolyfelhők, illetve záporok környezetében nagyobb valószínűséggel a Dunántúl északi és középső területein, illetve a középső országrészben rövid időre néhány alkalommal 110-125 km/h közötti széllökések is előfordulhatnak síkvidéken. Az ország egyéb területein, elsősorban a Dél-Alföld térségében egy-egy 110 km/h körüli vagy feletti széllökés nem zárható ki. A kissé magasabban fekvő területeken, illetve a Balaton térségében egy-egy 125-140 km/h körüli széllökésre is van esély.”

2017.10.28. 10:20 Országos Meteorológiai Szolgálat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments