HomeInterestingÍme, a titok, az Instagramon megosztott képek és a valóság között! Ezért...

Íme, a titok, az Instagramon megosztott képek és a valóság között! Ezért ne higgyünk a közösségi oldalaknak!

Bárki, akinek van Istangramja, láthatja, milyen tökéletes képeket osztanak az egyes felhasználók. Csodálatos és egzotikus tájakra utaznak, egészséges ételeket osztanak meg, a legdivatosabb ruhákat viselik, idézeteket, bölcseleteket tesznek közzé… és még sorolhatnánk. Ilyen pillanatokban talán egy kis szomorúságot, haragot, egy kevés irigységet érezhettek ezzel kapcsolatban, hiszen eszetekbe jut, hogy nektek nem adatott meg a lehetőség efféle dolgokra. De mi van, ha ez a szépség csak egy illúzió, és a valóság valamint a lenyűgöző képek közötti szakadék sokkal nagyobb, mint amilyennek látszik?

A szűrők működése.
Naponta az instagram felhasználói több ezer képet töltenek fel, és a legjobb formájukban igyekeznek megmutatni magukat. A tökéletes kép a különböző szűrőknek köszönhető.

Chompoo Baritone, egy Bangkok-i fotós észrevette, hogy mennyi erőfeszítés van a képekben, azért, hogy bizonyítani tudják, jobb életük van, mint nekünk. Ő létrehozott számos, vicces, ironikus, ám őszinte képet, amin jól illusztrálja a helyzeteket.

A felhasználók aktívan “szűrik” a valóságot és szorgalmasan levágják az összes olyan dolgot a képről, amit nem szeretnének megmutatni a nagyvilágnak. Ezáltal megkapják a tökéletes képet.

Drága népszerűség az Istagramon.

Nincs esélyed érvényesülni a világban tökéletes képek nélkül (legalábbis sokan ezt hiszik.) Például, egy lapos hasú fotó kedvéért fél napig nem eszel, csakhogy jól nézz ki azon a képen.

Ꮖ Ꮩ Ꭺ N & Ꭺ N Ꮹ Ꭼ Ꮮ Ꭺ (@__elevation__) által megosztott bejegyzés,

Az ilyen felvételek valóban lenyűgözőek, és a legtöbben lélegzetvisszafojtva nézik őket, de ne felejtsd el, mennyire veszélyes kísérletek ezek.

VIKI ODINTCOVA (@viki_odintcova) által megosztott bejegyzés,

Egy tökéletes kép kedvéért valóban készek az egészségüket és életüket kockára tenni.

Nagyon tanulságos Katarina Elle Zarutskie története.

♥ Katarina Elle Zarutskie ♥ (@katarinazarutskie) által megosztott bejegyzés,

Bement a cápák közép, hogy készítsen egy képet, ám az egyik cápa hirtelen megtámadta a lányt, megragadta a csuklóját, és lehúzta a víz alá. Szerencsére Katarina nem pánikolt be, és sikerült feljönnie a víz felszínére, majd kiemelte vérző kezét, hogy a cápák ne érezzék meg a vér szagát.

A lány nem valódi képet osztott meg, amit el is ismert.

A híres blogger, Carolyn Stritch úgy döntött, hogy bebizonyítja, hogy az Instagram a legtöbb esetben egy egyszerű megtévesztés.

Carolyn (@theslowtraveler) által megosztott bejegyzés,

Feltöltött egy képet, ahol, Caroline Disneyland bejáratánál áll. Több ezer like-ot gyűjtött össze. De néhány nappal később a lány bevallotta, hogy ez mind szemfényvesztés.

Caroline elmagyarázza, hogy az emberek szeme nem akarja látni a különbséget, ami a valóság és a közösségi média között van.

Carolyn (@theslowtraveler) által megosztott bejegyzés,

Az igazság az, hogy a nap legnagyobb részében ugyanazt a tevékenységet csináljuk: pizsamában, kócos hajjal ülünk a laptopunk előtt.

A világ legnagyobb üveg hídja ám itt a kemény valóság.

C&M Arquitectura Asistida (@cym_arquitecturaasistida) által megosztott bejegyzés,

2016-ban a kínai Zhangjiajie, megnyitotta a világ leghosszabb üveghídját, ami 300 méterre a tengerszint felett van.

De a dolgok nem mindig ugyanazok, mint a fotón. Harrison Jacobs újságíró, ezt a hidat személyesen akarta látni.

Messziről, a híd tényleg úgy néz ki, mint egy csoda.

Ám a hídon egyszerre több száz ember található. Az üvegen át lehetetlenség lefele nézni, mert valami vagy valaki mindig a hídon fekszik, pózol. Nem beszélve arról, hogy sok elem már olyan karcos hogy nehéz átlátni rajta.

Jacobs arra a következtetésre jutott, hogy nagy különbség van a közösségi hálózatok gyönyörű képei és az átlagos turista szemével látott valósága között.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments