HomeInterestingÍme a 15 legjobb rosszfiút alakító színész

Íme a 15 legjobb rosszfiút alakító színész

Egy rosszfiú szerepének eljátszása mindig is nagy kihívás volt még a legtehetségesebb színészek számára is. Sok esetben skatulyáznak be sztárokat “örök rosszfiúnak”, amiből nehéz kitörni. Már csak azért is, mert egy híresebb karakter eljátszása után a nézők sokáig csak vele tudják azonosítani. Vannak olyan sztárok, akiknek nem jelent problémát egyik oldal sem. Rendkívül hitelesen tudják alakítani a legellenszenvesebb karaktert is, de mi ennek ellenére továbbra is kedveljük őket.

Mutatunk nektek pár ilyet.

Ralph Fiennes

A brit színész számtalan alkalommal játszott gonosz karaktert. Leghíresebb alakításai között van a Schlindler listája című film koncentrációs tábor parancsnoka, akitől biztosan meghűl bennünk a vér. De nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Harry Potter széria ikonikus fő gonoszát, akinek “nem mondjuk ki a nevét”.

Christoph Waltz

Német és osztrák vér csörgedezik az ereiben. 11 évvel ezelőtt lett világhírű az akkori aktuális Tarantino filmben. Hans Landa standardenführer karakterét alakította a Becstelen Brygantikban. De James Bond ellenfeleként is láthattuk a Spectre-ben és kegyetlen cirkuszigazgatóként is találkozhattunk vele a Vizet az elefántnak drámában. Zseniális színész.

Mads Mikkelsen

A színész hideg, skandináv külseje ellenére rendkívül vonzó. Ismerhetjük a Hannibal sorozatból, a Casino Royale-ból, Doctor Strange-ből és a Három testőrből.

Gary Oldman

Ez a mosolygós jóképű figura félelmeteset alakított Francis Ford Coppola Drakula című horrorjában. De meglehetősen ellenszenves figura volt a Leon a profiban, és zseniális fő gonosz az Ötödik elemben.

Javier Bardem

Ez a spanyol színész több pozitív karaktert is játszott már, de az Oscar díj egy rosszfiú szerepért jött. A Nem vénnek való vidék című filmben való alakítása máig rémálomként kísért. Megérdemelte érte az Akadémia elismerését. Volt ő is Bond-ellenfél és a Karib-tenger kalózai antagonistája is.

Willem Dafoe

Mosolya lehet egyben félelmetes és hipnotizáló is. Játszott terroristát a Féktelenül 2-ben és Pókember ellenfele is volt Zöld manóként.

Heath Ledger

A Batman: A sötét lovag című film fő gonosza. Munkásságának fénypontja. Abban a filmben nyújtott alakítása már-már legendás. Sajnos halála miatt az Oscar díjat csak posztumuszként nyerhette el.

Cillian Murphy

Tiszta kék szeme és ártatlan mosolya teszi igazán félelmetessé. Ő is a Batman trilógia egyik ikonikus gonoszát alakította. De a Birmingham bandájában is meglehetősen kegyetlen.

Malcolm McDowell

A színészt alapvetően negatív karakterekkel keresik meg. A mechanikus narancs című Kubrick filmben nyújtott alakítása tette igazán elismertté.

Robert De Niro

Eddig összesen 19 rosszfiú szerepet kapott. Első helyen áll azok között, akik a legtöbb ilyen szerepet kapják. Mondjuk ő amúgy is egy foglalkoztatott színész. Elsőként a Keresztapa II-ben láthattuk gazemberként.

Tom Hiddleston

Hát ki ne ismerné Loki-t a Thor-ból? Érdekes módon, annak ellenére, hogy negatív karaktert játszott, sokkal népszerűbb a rajongók körében, mint a jó fiú Thor.

Christopher Walken

Zseniális színész és a neve általában garancia egy jó filmre. Negatív karakterek számát elmondani is hosszú lenne, de volt James Bond ellenfele a Halálvágta című filmben. Fejnélküli lovas az Álmosvölgy legendájában és főmufti a New York királyában. Ez a szerep való neki.

Peter Stormare

Ez a svéd színész a Fargo című filmben nyújtott alakításának köszönheti az áttörést. Játszotta magát Lucifert is a Constantine-ben. A színész 17 negatív karakter szerepét tudhatja maga mögött.

Hugo Weaving

A Mátrix trilógia “Smith ügynöket” is egy fantasztikus színész. Még Amerika kapitánnyal is megküzdött. Természetesen az ő kárára.

Alan Rickman

Sajnos Ő sincs már köztünk, pedig jócskán megkeserítette John Mclaine életét a Die Hard első részében, valamint Robin Hood-nak sem volt könnyű dolga, hála neki.

Mit gondoltok? Kivel bővítenétek még a listát? Írjátok meg kommentben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments