Íme 9 ruhadarab, ami már teljesen kiment a divatból

A híres divattervezők határozzák meg, hogy a következő évben milyenek lesznek a divattrendek. Ők azok, akik meghatározzák, hogy az emberek milyen ruhadarabokba szeressenek bele és azokat mivel, hogyan viseljék. Minden divatbemutató fél évvel a szezon előtt kerül megrendezésre, ahol a divatipar legikonikusabb tagjai, cégei vesznek részt. Viszont a divat mindig változik, így nehéz felvenni vele a versenyt. Ami mondjuk két éve volt divat, az tuti biztos, hogy ma már anti-trendinek számít és ami 10-20 évvel ezelőtt volt divat az visszatér, csak modernebb köntösbe bújtatva. Ma azokat a ruhadarabokat mutatjuk be nektek, amik már egyáltalán nem minősülnek divatosnak és inkább meg kellene tőlük szabadulni.

1, Hajcsat

Simone Rocha volt, aki 2018-ban népszerűsítette a gyöngyberakásos hajcsatokat. Kezdetben csak divatbemutatókon lehetett látni, majd később utcai viselethez is felvették a nők. Amilyen gyorsan bejött úgy ki is ment a divatból. Idén, 2020-ban már abszolút nem divat az ilyen hajbavaló, így érdemes tőle nagyon gyorsan megszabadulni.

2, Biciklis nadrágok

A kifutón egy időben nagyon menőnek néztek ki ezek a nacik, de a való életbe egyáltalán nem állják meg a helyüket. Annak érdekében, hogy ne legyél anti-trendi érdemes őket mielőbb lecserélned valamilyen divatos rövidnadrágra. A farmersortok soha, semmilyen körülmények közt nem mennek ki a divatból, így az jó választásnak bizonyulhat.

3, Hálós szatyrok

Annak idején menő volt, aki ilyen hálós szatyorral ment bevásárolni, azonban most, 2020-ban már nem divat. Így ha neked több darab is lapul a szekrényedben inkább dobd ki. Sokkal jobb választás a szintetikus anyagból készült szatyor. Több drogériában is lehet kapni különböző színben, amit még a ruhatáraddal is össze tudsz hangolni.

4, Övtáskák

Egy újabb gyöngyszeme a 90-es éveknek, ami ma már egyáltalán nem divatos. A tavalyi év során kezdett nekik leáldozni, majd egy divattanácsadó azt javasolta, hogy az emberek kezdjék el testükön keresztbe hordani. Most ott tartunk, hogy a stylistok különböző fazonú, formájú, színű övtáskák hordására inspirálják az embereket.

5, Ugg csizmák

Sokan azért szerettek vele ezekbe a lábbelikbe, mert télen nagyon meleg. Viszont egészségügyileg nem volt a legjobb választás, mivel az extra lapos talp miatt megnő a hát alsó felében lévő terhelés. Ma már pedig nem is divatosak ezek az otthoni mamuszhoz hasonló csizmák. Sokkal jobb választás olyan lábbelit viselni, ami elegánsabb, vagányabb,

6, Csúnya cipők

A Balenciaga divatház által kerül forgalomba a világ egyik legcsúnyább cipője, amiért anno szinte mindenki odavolt. Olyannyira megszerették őket, hogy még divatos és elegáns ruhákhoz is azt vették fel. Mivel azonban a divat és a tendencia folyamatosan változik ezért ennek a cipőnek is leáldozott. A divat olyan, hogy ami évtizedekkel ezelőtt volt menő, azt újra visszahozzák csak egy kicsit más kivitelben.

7, Szűk szárú farmer

Teljesen normális, ha vannak a szekrényedben szűk szárú farmerek. Ezeket még hordhatod, viszont nem érdemes újabba belefektetned a pénzed, mivel az utóbbi időben a túlméretezett ruhák kerültek divatba. Egyre több leányzón lehet látni nagyobb méretű, lenge farmereket, nadrágokat, kabátokat, pulcsikat…stb.

8, Peplum ruhák és szoknyák

Tény és való, hogy ezek a darabok nagyon nőiesek, viszont csak nem olyan rég lettek divatosak. Katalin hercegnő volt az, aki népszerűsítette a darabot. Neki azért fontos, hogy ilyen ruhában járjon, mert a királyi protokoll megköveteli tőle. Neked nem muszáj ilyen jellegű ruhákban járnod. Most az egyenesebb, lazább fazonú ruhák a népszerűek.

9, Szőrmegalléros vagy prémes kabátok

A galléron és a zseben található szőrmedekorációk már egyáltalán nem divatosak. Sokkal jobb egy szőrme nélküli kabátot választani, amin nincs semmiféle csicsa. Néhány nagyon jó darabot láthatsz Max Mara, Chanel és Alexander Wang kollekcióiban.