HomePeopleÍme 11 hétköznapi tevékenység, amit az emberek nagyon rosszul csinálnak. 

Íme 11 hétköznapi tevékenység, amit az emberek nagyon rosszul csinálnak. 

Az embereknek vannak olyan szokásaik melytől nem tudnak megszabadulni, ilyen a napi rutin követése. Vannak, akik gondosan megtervezik egy adott napjukat, megjegyzik mit és hogyan fognak csinálni, ám abba nem gondolnak bele, hogy nagy valószínűséggel rosszul csinálják. A mai világban szinte elképzelhetetlen lenne az élet elektronikai eszközök, főleg okostelefon nélkül, ezért sokan beviszik magukkal a fürdőszobába miközben kis vagy nagy dolgaikat végzik. Ez azonban nem túl jó ötlet, mert különböző fertőzések és baktériumok juthatnak be a szervezetbe. Mai cikkünkben összegyűjtöttük azokat a hétköznapi tevékenységeket, amiket az emberek rosszul csinálnak.

1, Tüsszentés.

A tüsszentés egy olyan reflex, mely sorén a szervezet kisöpri magából a felgyülemlett port, kórokozót és vírust. Ha ezt visszafojtod, sokkal több kárt csinálsz, mint hasznot, mert a hallásod, a torkod, de még a vérnyomásod is negatívan fogja befolyásolni. Amennyiben tüsszentened kell ne fogd be se az orrod, se a szád!

2, Fogpiszkáló használat.

Az íny védelme érdekében a fogorvosok sem javasolják a fogpiszkáló használatát. Ha a fogközöket akarja valaki kitisztítani, jobb, ha fogselymet használ, mert az sem az ínyben, sem a fogzománcban nem tesz semmiféle kárt. Érdemes használat előtt elolvasni, hogyan is kell ezt helyesen alkalmazni.

3, Hason való alvás.

A hason alvás a legrosszabb póz, amit az ember választhat, ugyanis a nyak olyan rendellenes pozícióban van, ami negatív hatást gyakorol a csigolyákra. Továbbá a vérkeringés romlik, sőt az arcbőrön olyan ráncok alakulnak ki, amik a későbbiek folyamán örökre ott fognak maradni.

4, Különböző magvak meghámozása.

Szakértők szerint is vannak olyan magvak, amik pozitív hatással van az egészségre, ám ezeket nem célszerű a fogak segítségével meghámozni. Fogorvosok szerint jobb, ha eme magvakat a kezeinkkel hámozzuk meg, ezáltal is elkerülhető a fogak károsodása. Epehólyag probléma esetén nem ajánlott efféle magokat fogyasztani.

5, Kemény, masszív dolgok rágása.

Ha valamilyen kemény dolgot, például toll vagy ceruza véget folyamatosan rágcsálunk, akkor az könnyedén károsíthatja a fogzománcot. Ebből kifolyólag a fogorvosok óva intenek bennünket a nyalókák, jégkocka, vagy diófélék rágásától.

6, Szükségletek visszatartása.

Egy brit származású tinit azért kellett bevinni a kórházba, mert 8 órán keresztül, mindenféle szünet nélkül számítógépes játékokkal játszott. Sajnos az orvosok daganatot találtak a beleiben, amit a szükségletek visszatartása idézett elő. A szakorvosok azt javasolják, hogy, ha egyszer el kell menni, akkor az emberek ne tartsák vissza, mert sokkal több kárt okoznak, mint hasznot. Például bizonyos izmok megsérülhetnek, húgyúti fertőzés alakulhat ki, de akár székrekedés is előfordulhat.

7, Hajmosás forró víz alatt.

Nem célszerű forró víz alatt hajat mosni, sem zuhanyozni, mivel a magas hőmérsékletű víz nagyon kiszárítja a bőrt, illetve megfájdul tőle a fej, valamint magas vérnyomáshoz is vezethet. Továbbá serkenti a faggyúmirigy működést, ezáltal sokkal hamarabb lesz zsíros és piszkos a haj.

8, Szem dörzsölése a kezek segítségével.

A gyakori arcbőr tapogatás során, gyakrabban alakul ki herpesz vagy pattanás, ami hosszútávon elég kellemetlen tud lenni. Ha sokszor dörzsölöd a szemeidet, kötőhártyagyulladás is kialakulhat, ami könnyezéssel, égő érzéssel és fényérzékenységgel jár. Jobb, ha nem nyúlkálsz a szemeidhez, ha nem akarsz szenvedni.

9, Rendszeres rágózás.

Sokan nem tudják, hogy a rágógumi rágás negatív hatással van a fogakra, ugyanis fogszuvasodáshoz vezethetnek. Mindemellett olyan gyomornedveket termel, mely gyomorfekélyt vagy gasztritiszt idéznek elő, így étkezés előtt célszerű mellőzni eme termékek rágását.

10, Telefonozás WC-ben, fürdőszobában.

Meg kell jegyeznünk, hogy ez a könyvekre, újságokra, és egyéb dolgokra is vonatkozik. A baktériumok és kórokozók sokkal hamarabb jutnak be a szervezetbe, ha valaki huzamosabb ideig üldögél a WC-n. Sőt mi több, szakértő szerint nagyobb az aranyér kialakulásának kockázata is. Célszerű üres kézzel menni, és gyorsan elvégezni a dolgokat.

11, Fülpiszkálóval való orrhigiénia fenntartása.

Ez sem a legjobb megoldás, hogy fenntarts orrod higiéniáját, de még mindig jobb, mint az ujjadat használni. Például egy orrműtét után nem célszerű orrfújással eltávolítani a nem kívánatos dolgokat, mert elkezdhet vérezni, ami kicsit sem jó egy ilyen beavatkozás után. A higiénia fenntartása érdekében használj fülpiszkálót.

Te tudtál ezekről?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments