HomeInterestingÍgy néz ki Melissa Morris a világ legsúlyosabb nője, aki 202 kilót...

Így néz ki Melissa Morris a világ legsúlyosabb nője, aki 202 kilót fogyott “Az élet 250 kiló felett” műsorban

A TLC csatornán több zseniális műsor is fut, ami valós történeteken alapul. Ezek szólhatnak a mániákus gyűjtögető életmódról, átalakulásokról, menyasszonyi ruha választásról, álom esküvő megtervezésről vagy épp fogyásról. Mindegyik egytől-egyig nagy népszerűségnek örvend, aminek az a oka, hogy az emberek közelebbről is megismerkedhetnek más emberek életével, bekukkantást nyernek a mindennapjaikba, nehézségeikbe, gondjaikba. Az egyik legnézettebb műsora a “My 600-lb Life” vagyis “Élet 250 kiló felett”.

Legelőször 2012-ben került adásba és azóta 8 teljes évadot leforgattak, ami összesen 110 epizódból állt. Ez azt jelenti, hogy 110 elhízott ember életét lehetett nyomon követni, akik próbáltak megszabadulni egészségkárosító súlyfeleslegüktől és egészségesebb életet élni.

Dr. Younan Nowzaradan, a híres iráni-amerikai sebész volt az, aki végig kísérte ezeket az embereket a nehéz úton. Sokan úgy gondolták, hogy kissé kemény volt a pácienseivel, ám ő csak annyit szeretett volna, ha komolyan veszik, hogy ez az élet nem élet és a túlsúly igenis komoly egészségkárosító hatással van a szervezetre, testre.

Az egyik epizódban egy Melissa Morris nevű hölgy is szerepelt, aki a világ legnehezebb női közé tartozott, 288 kilójával. Az evés számára egy irányíthatatlan dologgá vált, s évek alatt elvesztette annak képességét, hogy a legegyszerűbb dolgokat is elvégezze. A mindennapokban nagyon sok segítségre volt szüksége, mert még felállni sem tudott egy segítő kar nélkül.

Melissa férje, Chris sem tudta kontrollálni felesége étvágyát, és képtelen volt nemet mondani neki. Ez viszont még rosszabbá és súlyosabbá tette a helyzetet.

Sajnos Melissa túlsúlya nagy mértékben befolyásolta azt, hogy édesanya lehessen, pedig minden vágya az volt, hogy gyerekei legyenek. Elmesélte, hogyan veszítette el az irányítást teste felett. Hozzátette, soha nem akart a világ legnehezebb, legsúlyosabb nője lenni, aki elérheti akár a 300 kiló feletti súlyt. Egyszerűen csak megtörtént és sokáig arról győzködte magát, hogy nincsenek súlyproblémái. Tudott sétálni, és azt mondta ameddig ezt meg tudja csinálni, nincs gond a súlyával.

Amikor Chrissel, a férjével egyszer elmentek vásárolni, hallotta, hogy az emberek a háta mögött pusmognak a súlyáról. Ez teljesen összetörte őt. A folyósón sírt, miközben arról beszélt, hogy az emberek nyugodtan gondolhatnak rosszakat a fejükben, pusmoghatnak egymás között mikor már nincs a közelben az illető, de amikor ezt hangosan kimondják igazán mélyen tudja érinteni az embert. Egyetlen helyzetbe nem szeretett volna kerülni, mégpedig depresszióba, amiből még nehezebb kimászni.

Mielőtt bekerült volna a sorozatba, nagyon sok orvosnál járt, akik szó szerint lemondtak róla. De jött 2012-ben Dr. Now, akivel houstoni rendelőjében találkozott. Melissa figyelmesen hallgatta az orvos minden egyes tanácsát és átesett a várva várt gyomor bypass műtéten. Ezek után változtatott étkezési szokásain és alacsony szénhidráttartalmú étrendet követett és megpróbált jó pár gyakorlatot csinálni.

  • Hét év és Dr. Now kellett ahhoz, hogy Melissa 202 kilótól megszabaduljon. Nemcsak teljesen más embernek tűnt, de legnagyobb álmai is teljesült, vagyis édesanya lett. Jelenleg három csodás gyermek édesanyja. Sajnos a Chrissel való házasságuknak vége, viszont nagyon hálás mert sokat segített neki.
  • 2016-ban egy személyes blogot indított, ahol életútjáról mesélt. Ezzel is szeretne segíteni az embereknek elindulni azon az úton, amin ő. Mindig azt mondja az embereknek, hogy maradhatnak úgy ahogy vannak, vagy tehetnek is azért, hogy ott legyenek, ahol mindig is szerettek volna. Az első lépés mindig nagyin ijesztő, de megéri, mert a cél valódi csoda. Ő akkor tette meg az első lépést, mikor felhívta az orvost és elment hozzá.

A saját magukba vetett hit pedig ennél is fontosabb, hiszen mikor mindenki lemond róluk akkor kell igazán erősnek maradniuk és hinni abban, hogy eljön a változás. Melissa mindenkiben hisz, aki elmegy egy előadására, vagy aki olvassa a bejegyzéseit, mert tudja ő min ment keresztül.

Idén novemberben Melissa feltett Instagram oldalára egy fotót a gyerekeiről és Dr. Now-ról, és leírta, hogy mennyi mindent köszönhet a doktor úrnak. Örökké hálás lesz az elkötelezettségéért, és azért, hogy adott neki egy második esélyt.

Nagyon örülünk Melissa sikerének, és reméljük másokat is inspirál abban, hogy változtassanak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments