HomePeopleÍgy lett Majka szegény utcagyerekből, Magyarország egyik legsikeresebb zenésze

Így lett Majka szegény utcagyerekből, Magyarország egyik legsikeresebb zenésze

Majoros Péter a televízió képernyőjén elsőként az RTL klub Való Világ című valóságshow-ban tűnt fel ezt követően műsorvezetőként, színészként dolgozott illetve Dopeman segítségével rapperként folytatta pályafutását.

A Tetszik nem tetszik című életrajzi könyve segítségével derítsünk fényt Majka sikerére.

Majoros Péter, művésznevén Majka , magyar műsorvezető, rapper, dalszövegíró , 1979. augusztus 5-én született , Ózdon , családja második gyermekeként. Szülei hat éves korában elváltak. A gyermek elhelyezés során úgy alakult, hogy Majka édesanyjánál testvére pedig apjánál került elhelyezésre. Majka visszaemlékezésében megemlíti, hogy a szülei igyekeztek úgy alakítani a helyzetüket, hogy senki ne sérüljön. A találkozások a család másik felével a kis távolságok miatt könnyűek voltak, egészen addig míg 10 éves koprában édesanyja újraházasodott , a család pedig Miskolcra költözött.

Az új városban a kis Majka új barátokra tett szert, egyik új barátja ismertette meg és szerettette meg vele a magyar könnyű zenét.

Saját bevallási szerint is igazi rossz gyerek volt, bár vékony és apró gyermek volt , nem volt ijedős és rendesen felvágták a nyelvét. A baj sem kerülte el soha , háromszor is betelt a kartonja a kórház sebészeti osztályán. Érte kutya támadás, ugráltak le a környékbeli lakótelep egyik házának harmadik, de a hetedik emeletéről a homokbuckákra. Két évet töltöttek Miskolcon, majd visszaköltöztek Ózdra.

Majka igazán család centrikus volt, gyermekkorában rengeteg időt töltött nagybátyjával , és imádta a nagymamáját. Édesanyja második házasságából két féltestvére született, akikkel jó kapcsolatot ápol, míg bátyjával komplikált a viszonya.

Az iskolában később sem teljesített kifogástalanul. A humán tárgyak vonzották, érdekelte a történelem és az irodalom is, de a reál tárgyakkal meggyűlt a baja. Édesanyja ekkoriban próbálta szigorúbban fogni, de sajnos hetedik kora körül Majka zűrös társaságba keveredett. A lopásoktól kezdve a verekedésig mindenben része volt. A rengeteg balhé és hiányzás miatt a hetedik osztályt kétszer kellett elvégeznie.

Ezután édesapjához költözött. Itt bekerült egy másik baráti körbe, akiket még mindig kedves szavakkal illet. A középiskolában villanyszerelőnek tanult. Ebben az időszakban ismerkedett meg az éjszakai élettel, a bulizással, az itallal és a drogokkal.Sodródott az élettel, és kissé el is merült az éjszakában, majd egyik napról a másikra úgy döntött felhagy ezzel az életvitellel.

Néhány évig gazdasági díjbeszedőként dolgozott egy irodában , de nem érezte jól magát az irodai környezetben. Így Győrben először villanyszerelői munkát vállalt, majd egy rövid ingázás után a vendéglátásban találta meg a helyét.

Édesapját 2001. márciusában egyik napról a másikra elvesztette, ami mélyen megrázta őt. Ezután alakult ki néla egy szívritmus zavar is, ami aztán sok évig kísértette. A tragédia előtt , tervei szerint Kanadába költözött volna egy új és jobb élet reményében. A halál eset után azonban nem bírta magát rávenni az utazásra, így alkalmi munkákból próbálta fenntartani magát. Egészen addig a napig, míg egyik szomszédja ,azzal a kéréssel fordult, hozzá , hogy használhassa a telefonját és televíziós játékba jelentkezéshez.

Majka maga is jelentkezett. 2002 nyarán, több körös castingolás és egy hosszabb kihagyás után, keresték fel Majkát azzal ,hogy bejutott a játékba, kezdődik a műsor. Három és fél hónapot töltött a villában, másodikként jött ki, és mire a valóság show véget ért, az ózdi srác már hatalmas rajongó táborral rendelkezett.

A műsorban szerzett népszerűsége nyomán a második szériához már műsor vezetőnek hívták. Ekkora már Majka rendszeresen járt fellépésekre Dopemannel. Majdnem egy évig járték együtt az országot, amikor egy rádiós állás ajánlat révén vitába keveredtek és megromlott a kapcsolatuk.

Közben az RTL Klubnál több műsornál is dolgozott.

Életrajzi könyvének egy fejezete úgy kezdődik, hogy ” Kétszer rúgtak ki a Danubius rádióból “. Kétszer dolgozott a rádiónál , mindkét alkalommal több mint egy évet. Majd kamu indokokra hivatkozva mindkét alkalommal kirúgták. Mindeközben felbontotta szerződését az Rtl Klubbal és a Cool-nál is felmondott. 2006-ban keresték meg másodjára egy ajánlattal, az Ábel Anitával és Lovászi Lászlóval kiegészült műsor kiváló számokat produkált, de egy rossz vezető döntés következtében a műsor minősége csúfosan romlani kezdett, majd Majkát másodszor is elbocsátották.

Ezután a Viasat csatornáján kezdett dolgozni, olyan műsorszámokban mint a Sofőrök vagy Kölykök. Majd kreatív nézeteltérések miatt innen is távozni kényszerült.

2005-ben szerepet kapott a Szőke Kóla című filmben, illetve ezekben az években színházi szerepeket is vállalt. Ezzel egy időben szerződött át a TV2 csatornájához, ahol Rákóczi Feri műsorvezető társával , olyan produkciókban voltak láthatók mint az Ezek megőrültek, majd később a Nagy duett, a Sztárban Sztár vagy a Bezár a Bazár.

A kártyajátékokkal és a pókerrel már fiatal korában megismerkedett, de rajongása iránta 2006-ben vált igaz szenvedéllyé. Ekkora kezdett el rendszeresen póker játszmákra járni és hanygolta a televíziós megjelenéseket. Az első években rendkívül sikeres volt, és rengeteget utazott a nagyobb versenyek miatt, eljutott olyan helyekre mint Las Vegas, New York, Portugália, Hollandia,Bécs, Prága vagy Marbella. De egy ponton beleunt a játékba. És úgy döntött idejét inkább családjával, párjával Hajnival és két fiával tölti.

Édesapja halála után kialakult szívproblémája rengeteg nehézséget okozott neki kezdetben , de idővel megtanult vele együtt élni.Élete során két szívműtéten esett át.

2007-ben jelent meg első teljesen önálló zenei munkája a Húz a szívem haza című album. Megismerkedett Széki Attila korábbi labdarúgóval , és első közös munkájuk a Bomba vagy bébi című szám már hatalmas sikert aratott. Elkezdtek együtt fellépésekre járni és egyre nagyobb rajongótáborra tettek szert. Végül az óriási sikert 2012-ben, BLR-re kiegészülve a Belehalok című szám hozta meg nekik. Azóta ta trió több száz fellépést nyomtak le együtt, népszerűségük pedig azóta is töretlen.

Majka jól sáfárkodott az adódó lehetőségeivel és kihasználta azokat. Okos fejlődéssel és kiváló együttműködésekkel betonozta be magát az ország zenei elitjébe. Mára elérte , hogy szinte minden koncertje telt-házas és évről évre jelennek meg újabb és újabb közönség kedvenc számai.

Tetszik nem tetszik című könyvében azt írta ” Ózdról elhozhatod az embert, de az emberből Ózdot”. Ezért kedvelik őt annyian , hiszen Majkában egy átlag embert látnak , nem pedig egy mesterséges a média által megalkotott személyiség. Története rengeteg embernek nyújthat reményt, hogy van esély kitörni a szegénységből , kemény munkával.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments