HomeCelebrityHogyan válhat Kristen Stewart a legrosszabb színésznőből az évtized legjobb színésznőjévé -...

Hogyan válhat Kristen Stewart a legrosszabb színésznőből az évtized legjobb színésznőjévé – Íme a részletek

Amióta Kristen Stewart megkapta Bella Swan szerepét az Alkonyt sorozatban azóta képtelen volt levakarni magáról a nyitott szájú lány képét. 2020. január 9-én kerül megrendezésre a “Hollywood Critics Awards” díjátadó gála, ahol a legjobb kép, színész, színésznő, női/férfi rendező…stb kategóriákat értékelik. Minden év decemberében kerül ki a jelöltek listája, és januárban derül ki ki kapja meg a díjakat. A legjobb színésznő kategóriában Kristen Stewart színésznőt is jelölték, és nincs kizárva, hogy el is nyeri a díjat. De hogyan is lett az Alkonyat legrosszabb színésznője az évtized legjobb színésznője? Olvassátok el a cikket, amiből kiderül a válasz.

1999–2004: a korai karrier megkezdése

Kristen olyan családban nőtt fel, ahol a filmipar jelentős szerepet játszott, ugyanis édesapja rendező asszisztens és producer volt a Fox nevű csatornánál. Pontosan ezért nem is annyira meglepő, hogy a kis Kristen 8 évesen már kamerák előtt szerepelt és 11 évesen megkapta első főszerepét. 18 évesen megszerezte első millióját, majd hatalmas hírnévre tett szert.

11 évesen Stewart komoly szerepet kapott egy melodrámában, viszont az áttörést a “Pánikszoba” című film hozta el neki, ahol együtt játszhatott Jodie Fosterrel. A film után Jodie felhívta a figyelmet Kristen tehetségére és különleges játékstílusára. 14 évesen főszerepet kapott a “Kapd el a kölyköt!” című filmben, ahol lehetősége nyílt neki megmutatni komikus játékát is.

2004–2008: 12 új szerep

Sokan azt gondolják, hogy a hírnevet az Alkonyat filmek hozták meg neki, pedig ez nem gíy van, ugyanis több filmben is szerepelt már csak nem voltak olyan sikeres és észrevehető szerepek. Különféle műfajokban is megcsillogtatta tehetségét, a musicaltől kezdve a kalandfilmekig. Tény, hogy általában olyan színészek és színésznők között játszott, mint Sharon Stone, Donald Sutherland vagy Chris Evans, akik egyből ellopták a showt.

Kristent háromszor is jelölték a fiatal színészek díjra, de sajnos soha nem nyerte meg. Karrierje akkor ért el jelentős áttörést, mikor 2007-ben szerepet kapott Sean Penn filmjébe az “Út a vadonba”. Penn el volt ájulva Kristen munkásságától.

2008–2012: Alkonyat

2007 novemberében bejelentették, hogy a népszerű “Alkonyat-könyvsorozat” filmváltozatában Kristen Stewart fogja Bella Swan karakterét alakítani. A 18 éves színésznő innentől fogva nem kerülhette el az újságírók, producer és több millió rajongó figyelmét. A színésznő tökéletesen alkalmas volt a szerep eljátszására, és a film miatt kapta meg a nyitott szájú színésznő becenevet.

A filmmel 3,5 milliárd dollárt keresett, ám az utána lévő időszakok nem voltak olyan zökkenőmentesek. Mind Robert Pattinsonnak, mind Kristen Stewartnek sok erőfeszítést kellett azért tennie, hogy megszabaduljon Edward és Bella képétől.

2010–2016: számos kísérlet, hogy kilépjen Bella árnyékából

Még az Alkonyat forgatásai alatt is megpróbált más filmekkel kísérletezni, hogy bizonyítsa, többre is képes, mint amit a vámpíros sorozatban láthattunk.

2010-ben a “Mallory szerint a világ” című filmben játszott, ahol segített egy családnak feldolgozni lányuk elvesztését. Eme szerepéért a milánói nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznő díjat. Ugyanebben az évben szerepet kapott a “The Runaways – A rocker csajok” című filmben. 2012-ben a Jack Kerouac önéletrajzi regényén alapuló “Úton” című filmben játszott. Ezután szerepet ajánlottak neki a “Hófehér és a vadászban”, amiben Chris Hemsworth és Charlize Theron mellett játszott.

Később Kristen a Chanel és Balenciaga divatmárkák reklámarca lett. 2013-ban a Forbes magazin szerint Angelina Jolie és Jennifer Lawrence után, ő a harmadik legjobban fizetett színésznő Hollywoodban.

2014–2018: váratlan siker Franciaországban

Kristen Stewart a 2014-es Cannes-i Filmfesztiválon mindenkit meglepett. Olivier Assayas filmrendező filmjében a “Sils Maria felhőiben” kapott szerepet és a karaktert annyira finoman és pontosan alakította hogy ő lett az első amerikai színésznő, aki elnyerte Franciaország legrangosabb filmművészeti díját a César-díjat.

2019–2020: új képek és az évtized legjobb színésznője

A 29 éves Kristennek végre sikerült megszabadulnia Bella imázsától, persze ehhez számtalan érdekes és változatos projektben kellett részt vennie. 2019-ben a színésznő 2 komoly filmben szerepelt az egyik Seeberg politikai thriller volt, ahol Gene Seeberg szerepét játszotta el, ő volt az, aki a színes bőrűek jogait képviselte. A másik a legújabb “Charlie angyalai” volt.

2020-ban a színésznő az “Árok” című thrillerben lesz látható. Úgy gondolják, hogy a film 97%-os sikert fog elérni, és ha ez valóban beteljesül, akkor Stewart az évtized színésznője címet is elnyerheti.

Te mit gondolsz róla?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments