HomeInterestingHogyan lehetséges, hogy bizonyos szőrszálaink extra hosszúra nőnek? - Íme a részletek

Hogyan lehetséges, hogy bizonyos szőrszálaink extra hosszúra nőnek? – Íme a részletek

Emberi mivoltunk velejárója, hogy testünk bizonyos részein szőrszálak nőnek. Ebben nincs semmi különös, de abban már van, hogy néha bizony extra hosszú szőrszálakat is találunk magunkon. Általában a szőrszál színe megegyezik szőrünk színével, de az is előfordul, hogy a kivételesen hosszú szál színe fehér. Nos, nem te vagy az egyetlen, akivel ez megtörtént. Cikkünkben megmutatjuk, honnan származnak ezek a hosszú szőrszálak.

Annak ellenére, hogy nagyon sokunknak volt ilyen tapasztalata, nincs specifikus kifejezés ezekre a véletlenszerű hosszú és vékony szőrszálakra. Léteznek elméletek, amik megmagyarázzák a jelenséget. A bőrgyógyászok szerint a szokatlanul hosszú szőrszálakat olyan genetikai és hormonális tényezők okozzák, amik miatt bizonyos szőrszálak hosszabb ideig nőnek, mint az összes többi.

A véletlenszerű mutációk lehetővé teszik, hogy egyes szőrtüszők hosszabb ideig maradjanak az úgynevezett anagen fázisban, amelyben aktívan növekszenek. Ennek eredményeként a tüszőnek több ideje marad a növekedésre. Ezen kívül testünk különböző területein, például az állon vagy a T-zónában bekövetkező hormonális ingadozások szintén kiválthatják ezeket a rendellenességeket. A bőrgyógyászok javaslata alapján egy egyszerű szemöldökcsipesszel megszabadulhatunk a felesleges szőrszálaktól, ennek semmilyen egészségre káros következménye nem lesz.

Néhányan úgy véljük, hogy hirtelen, vagyis egyik napról a másikra találjuk testünkön ezeket az extra hosszú szőrszálakat. Ez azonban nem így van. Mivel ezek a szőrszálak nagyon vékonyak és közel állnak a bőrünk színéhez, alig észrevehetők. Ezért annak ellenére, hogy mi hirtelen vesszük észre őket, valójában sok időbe telik, míg megnőnek.

Neked volt már ilyen nevetségesen hosszú szőrszál a testeden?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments