HomeCelebrityGwyneth Paltrow-nak 9 szabálya van a gyermekeivel kapcsolatban - Szigorúak, de nagyon...

Gwyneth Paltrow-nak 9 szabálya van a gyermekeivel kapcsolatban – Szigorúak, de nagyon hasznosak

Az anyák szigorúak, de valljuk be őszintén, mai világunkban szükség is van erre. Gyermekeik védelme érdekében egy sor szabályt állítanak fel, amit be is tartanak és tartatnak gyermekeikkel. Ez oda-vissza működik. Továbbá, a hírességek sem kivételek ez alól. Gwyneth Paltrow-nak két gyermeke van. A színésznő interjúiban is említést tett már a szokatlan korlátozásokról, mint például, hogy angol nyelven nem néznek televíziót, gluténmentesen étkeznek vagy a gyerekek nem mennek nyári táborokba.

Bár ezek a szabályok rendkívül furcsának tűnhetnek, valójában egyáltalán nem értelmetlenek. Cikkünkben megtudhatod, hogyan neveli gyermekeit Gwyneth, valamint mik azok az alapelvek, amik családjában hozzátartoznak a gyermekneveléshez.

Angolul nem nézhetnek rajzfilmet

A színésznőnek nincs ellenére, hogy gyermekei tévét nézzenek, de van egy szabálya: a rajzfilmeket csak spanyolul vagy franciául nézhetik. Paltrow elárulta, hogy a rajzfilmeket Franciaországban vásárolja meg, a Boulevard Beaumarchais-on. Apple 16 éves, Moses pedig 14 esztendős és nem nagyon örülnek ennek a szabálynak, bár azt mindketten elismerik, hogy ez egy kiváló módszer arra, hogy nyelveket tanuljanak, méghozzá játszva.

Nem mennek nyári táborba

Évekkel ezelőtt Gwyneth elmondta Jimmy Kimmelnek, hogy gyermekeit nem küldi nyári táborba, mert túlságosan szereti őket. A színésznő hozzátette, hogy ő maga szereti a táborokat, ugyanis szülei minden nyáron elküldték őt nyolc hétre valamilyen táborba. Ő nagyon élvezte a lovaglást, a színjátszást és a vízisízést, de ezeknek a tevékenységeknek inkább közösen hódolnak. Túlságosan szereti gyermekeit és nagyon hiányoznának neki, ha ilyen hosszú ideig nem láthatná őket.

Alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes ételeket fogyasztanak.

Paltrow gondoskodik róla, hogy gyermekei csakis tápláló és gluténmentes ételeket kapjanak. A színésznő tudatosan kerüli azokat az ételeket, amivel árthat csemetéinek. Kihagyja az étrendből a tésztát, kenyeret és rizst. A családban ugyan senkinek sincs glutén, laktóz vagy tojás allergiája, de ezt mindenképpen el is szeretné kerülni.

Többek között ezért sem szereti, ha gyermekei távol vannak tőle, ugyanis akkor nem kontrollálhatja, mit esznek.

A gyerekek nem járnak iskolába, ha nem akarnak.

A színésznő nagyon fontosnak tartja az iskolát, mégis azt gondolja, hogy senkinek sem árt egy-két szabadnap. Egyébként a szakemberek is javasolják, ha a gyermek nem akar iskolába menni, akkor ne küldjük el, mert valószínűleg kimerült és semmi értelme nem lenne az iskolapadban ülnie. Lányának, Aplle-nek is megengedi, hogy ne menjen suliba, ha nem akar. Az ilyen napokon anya-lánya programokat szerveznek, mint például ebédelnek, vásárolnak vagy szépségszalonba mennek. A lényeg, hogy minőségi időt töltsenek együtt.

Töltsenek elegendő időt a szabadban.

Természetes mindannyian tudjuk, hogy fontos időt töltenünk a szabadban, a napfényben. A színésznő pedig, ragaszkodik is ehhez, így gyermekei mindennap hozzájutnak a megfelelő D-vitaminhoz. Gwyneth és volt férje, Chris Martin a kaliforniai Brentwoodban vásároltak házat, így ennek megvalósítása nem ütközik akadályba. Gyermekei mindennap fürdőzhetnek a napfényben és a tengerben egyaránt.

Egy napi „bűnözés”

A szigorú étrend ellenére Paltrow megengedi a gyerekeknek, hogy a hét egy napján olyat egyenek, amit szeretnének. Heti egyszer egy kis cukros üdítő vagy édesség senkinek sem árthat. Apple és Moses szeretik a gyümölcsöt, a dióféléket, a barna rizst és az egészségtelen ételeket. A színésznő bevallotta, hogy egyszer megpróbálta kicserélni a kekszet és a vattacukrot sárgarépára és hummuszra, de most már nem ennyire szigorú. Ezek a dolgok a gyermekkor részét képezik, így heti egyszer nem vonja meg tőlük a „bűnözést”.

Lenmag olaj minden reggel

Patrow minden reggel, mielőtt gyermekei iskolába indulnának, ad nekik egy kanál lenmagolajat. Amellett, hogy finom, rendkívül egészséges is, mivel gazdag omega-3 zsírsavakban, segíti a keringés fenntartását és csökkenti a gyulladásokat.

Volt férje továbbra is házában lehet, ha akar.

Chris Martinnal a válás után barátok maradtak, így szívesen látja őt az egykor közös házukban. Ha gyerekeihez érkezik, akár ott is aludhat és akkor tart családjával, amikor csak akar.

Mobiltelefon-használat tizenkét éves kortól.

A színésznő lánya, Apple tizenkét évesen kapott először mobiltelefont, ezzel pedig, ő volt az utolsó barátai között. Gwyneth ugyan már nem ilyen szigorú lányával, hiszen a közösségi média világában és az oktatásban is elengedhetetlen az internet és adott esetben a telefon.

Te mit gondolsz ezekről?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments