HomeInterestingEzen a KRESZ kérdésen a vizsgázók 85%-ka elhasal. Te kitalálod a helyes...

Ezen a KRESZ kérdésen a vizsgázók 85%-ka elhasal. Te kitalálod a helyes választ?

Ma már szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne jogosítványa, vagy ne érezne késztetést arra, hogy letegye a KRESZT és ezzel megszerezze a vezetői engedélyt. Persze ez a folyamat nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati tudásból is áll.

A kettő ötvözetével és annak gyakorlásával lesz valaki jó sofőr. Ha odafigyelnek a táblákra, a körülöttük lévő sofőrökre és autóikra, a gyalogosokra illetve a váratlanul előugró állatokra és megfelelően tudnak reagálni az adott helyzetre, akkor biztonságosan tudnak az utakon közlekedni. Az évek alatt megszerzett rutin az elméleti tudás háttérbe szorulását fogja eredményezni, így lesznek olyan helyzetek, mikor hirtelen az embernek fogalma sem lesz arról, mit is kell tennie.

Ilyen mikor egy nagyobb kereszteződésben kikapcsolják a közlekedési lámpákat és a sofőröknek a KRESZ szabályait kell elővennie. Akik nem olyan régen szerezték meg a jogsit, azoknak sokkal frissebb emlékei vannak a táblákkal és szabályokkal kapcsolatban, de nem biztos, hogy tudják majd alkalmazni.

Mostani cikkünkben egy nagyon egyszerűnek tűnő KRESZ kérdést hoztunk el, ahol a vizsgázók 85%-ka lazán elbukik. A kérdés már csak az, hogy te képes vagy-e megfejteni, hogy a képen látható gépjárművek közül kinek van elsőbbsége és milyen sorrendben hajthatnak be a kereszteződésbe.

Íme a kép:

Vajon ki hajthat be elsőként a kereszteződésbe, és kik követik?

Szakértők szerint azért olyan nagy az elbukási arány, mert a vizsgázóknak gondot jelent a túl sok jelzőtáblát egyszerre figyelembe venni és arra megfelelően reagálni. Ez az oka, hogy sokan rossz sorrendet mondanak.

Három variáció közül lehet választani, melyek a következőképp hangzanak:

A, a piros személygépkocsi, a kék személygépkocsi, a sárga autóbusz

B, a kék személygépkocsi, a piros személygépkocsi, a sárga autóbusz

C, autóbusz, kék személygépkocsi, piros személygépkocsi.

Te mit gondolsz, mi lehet a helyes válasz? Ha nem tudod nem probléma, gördíts lejjebb és eláruljuk. Ha viszont tudod, akkor a lenti megfejtés nem fog meglepetésként érni.

A helyes megfejtés az “A” verzió. A magyarázat nagyon egyszerű. A piros színű autó főúton van és azon is szeretne továbbhaladni, így az elsőbbség az övé. Ezután a kék színű autó hajthat be a kereszteződésbe, ugyanis ő főútról kanyarodik mellékútra. Utolsóként pedig a busz mehet be, mert ő alapjáraton is mellékúton tartózkodik.

Minden főúton közlekedő járműnek elsőbbséget kell adni!

Neked sikerült kitalálni?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments