HomeInterestingEzek az elrettentő tünetek jelentkeznek, ha abbahagyod a zuhanyozást.

Ezek az elrettentő tünetek jelentkeznek, ha abbahagyod a zuhanyozást.

A legtöbb ember nagyon is szeret tisztálkodni. Valaki a zuhanyozást, valaki a fürdést preferálja. Véleményem szerint mindegyiknek megvan a pozitív hatása. De mi történik, akkor, ha teljesen kiiktatjuk a mindennapjainkból a zuhanyozást? Nézzétek meg azokat a problémákat, amelyek jelentkezni fognak, ha feladod az egyik legrelaxálóbb időtöltést.

Bőr problémák

Miután leálltál a zuhanyozással, ha esetleg van már meglévő bőrproblémád az valószínűleg romlani fog az idő múlásával. Viszketni kezd a bőr, mert a baktériumok és a piszok együtt dolgoznak, és ez viszkető érzést vált ki. A folyamatos vakarózás megsértheti a bőr felületét és a baktérimok elterjedhetnek ezáltal is fertőzést okozva.

Fertőzések, megbetegedés

Ha fürdesz és tisztítod le a tested, akkor a baktériumok a kezeden, orrodon vagy szádon keresztül bejutnak a szervezetedbe. Gyakori lehet a hepatitis kialakulása is. Gyermekként megtanítottak, hogy a kézmosás fontos dolog, ugyanez vonatkozik az egész testünkre is. A fürdés mentes élet, nagyon egészségtelen és veszélyes.

Gombák kialakuláa

A fertőző betegségek élén a gombák állnak és nagyon sok bajt okozhatnak a szervezetben.  A gomba rengeteg helyen megél, ilyen például a bőr, száj és nemi szerv. A gyermekek, a terhes nők és a túlsúlyos emberek hajlamosabbak a gombás fertőzésekre. Azonban az egyik legnagyobb tényező természetesen a rossz higiénia. Ezért a területek megtisztítása a legfontosabb lépés az egészséges életmód megújulásában.

Elhalt bőrfelület

Amikor zuhanyozol és borotválkozol, az elhalt hámsejteket le kell mosni a testünkről, hogy az újra nöhessen. Ha abbahagyod a fürdést, 4 kg halott bőrsejt halmozódik fel. Nem mellesleg nagyon csúnya és visszataszító látványt tud nyújtani.

Kellemetlen szagok

Míg a verejtéknek nincs szaga, a baktériumoknak, annál inkább. Ha valakinek kellemetlen szaga van, akkor immunitást fognak kifejteni. Azaz te nem fogod érezni azokat a szagokat, amelyek a testedből távoznak, mert már hozzászokott az orrod. Mondjuk a körülötted lévők már nem lesznek ilyen szerencsések.

Rossz nemi higiénia

Az ágyék területe valószínüleg mindenki legfontosabb testrésze, mikor zuhanyozik. Ám ennek hiányában rengeteg baktérium és korokózo alkulhat ki azon a területen. Az összes felgyülemlett szennyeződés és baktérium viszkető érzést fog kiváltani, ami hihetetlenül kellemetlen lesz.

Aknék és pattanások

Az akné és a pattanások elkezdenek kialakulni az arcodon és a bőr felületén. Az extra baktériumok a tüszők és a bőr túlzott faggyúmirigy gyulladását okozza, így a pattanások mindenhol megjelennek.

Barna bőrfoltok

Ha a bőrön barna színű területektűnnek fel, az bőrgyulladás. A túlzott szennyeződés, verejték, baktérium és faggyú is okozhat ilyen állapotot. A zuhanyozás mindenesetre a legjobb módja annak, hogy elkerüljük a zsiráf megjelenést.

Viszketés

A viszketés, amint fent említettünk, az egyik hátránya, a nem rendszeres zuhanyozásnak. Ahogy a baktériumok, csírák, piszok és az izzadság együtt keverednek, a bőr hirtelen viszketővé válik.

Zsíros, kellemetlen haj

A hajad is problémává válik, ha abbahagyod a fürdést, mivel a szokásos zuhanyozás segít megtisztítani a halott bőrsejtes és a zsíros fejbőrt. A hajad zsíros, büdös és nagyon kellemetlen kinézetű lesz. Utálod, ha hajaddal nem tudsz mit kezdeni? Így lesz minden nap, ha nem zuhanyozol rendszeresen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments