HomeInterestingEz történik a halálod után a profiloddal a különböző közösségi oldalakon

Ez történik a halálod után a profiloddal a különböző közösségi oldalakon

Képzeld el, hogy meg tudnál nézni mindent, amit a dédmamád csinált a közösségi oldalakon: a képeit, a bejegyzéseit, hozzászólásait, milyen események érdekelték, stb. Biztos vagyok benne, hogy máshogy gondolnál rá. És most gondolj bele: a gyerekeinknek, unokáinknak már lehetőségük lesz erre. Nézzük, hogy mi a helyzet a különböző közösségi oldalakon ilyen esetekben.

1. Facebook
Az oldalon, a Beállítások résznél lehetőséged van megadni azt a személyt, aki a későbbiekben átveheti az oldalad. Az örökös nem fogja látni az üzeneteket és nem fog tudni törölni bejegyzéseket, de létrehozhat újakat. Illetve van két lehetősége: vagy törli az oldalt, vagy egy rögzített, amolyan emlékbejegyzést készít, ami ott marad addig, amíg Facebook a Facebook.

2. Instagram
Az Instagram esetében kevesebb a lehetőség, itt a képek emlékek maradnak. Vagy, ha egy hozzátartozó dokumentumokkal tudja igazolni az elhalálozást, kérheti az oldal törlését.

3. Twitter
Néhány éve volt egy botrány, amikor is egy elhunyt újságíró (David Carr) profilját 2 évre rá feltörték és bejegyzéseket kezdtek közzétenni a nevében. Természetesen ez nagy felháborodást váltott ki. Ennek ellenére, Twitteren csak azt lehet beállítani, hogy ki kapja meg a profilt (inaktívan). Vagy maradhat minden úgy, ahogy, remélve, hogy a későbbiekben senki sem fogja feltörni azt.

4. Google
Itt lehetőséged van beállítani, hogy mi történjen a Google fiókkal és azt is, hogy mennyi inaktív idő után lépjen életbe a “végrendelet”. Ki lehet jelölni a személyt és azt is, hogy mely Google szolgáltatásokhoz legyen hozzáférése a későbbiekben. Az inaktív időszak lejártakor először e-mailben és telefonon jelzik, hogy amennyiben továbbra sincs semmilyen aktivitás, életbe lép a beállított terv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments