HomeInterestingEz az 5 teszt képes megmondani, hogy egészséges vagy-e vagy sem

Ez az 5 teszt képes megmondani, hogy egészséges vagy-e vagy sem

Az orvosok szerint az idő előrehaladtával, nő a betegségek kialakulásának kockázata. Amikor öregszünk az immunrendszer gyengül, így nem tudja felvenni a harcot a betegségekkel szemben. Kétévente ajánlott lenne egy teljes körű ellenőrzést végezni, néhány gyors teszttel mi is felmérhetjük, hogy kell-e aggódni vagy sem. Ezek a tesztek mindössze 30 másodpercet vesznek igénybe, viszont megéri, hiszen kiderül el kell-e menni orvoshoz vagy sem.

1, Szorítsd meg szorosan a köröm töréspontját.

A jobb hüvelyk és mutatóujjaddal nyomd meg a bal kezed ujjainak felső részét, ahol a körmös töréspontja van. Szorítsd így 3-5 másodpercig, majd csináld meg ugyanezt a többi ujjaddal is.

Miután elengedted az ujjaidat a vérnek legfeljebb 2 másodperc alatt vissza kell térnie. Amennyiben ez megtörténik akkor megfelelő véráramlással rendelkezel. Az ujjak közvetlen kapcsolatban állnak a belső szervekkel, és ha a szorítás közben fájdalmat észlelsz, akkor valami nincs rendben.

Szakértők szerint a következőket jelenti az ujjak fájdalma:

Hüvelykujj: tüdőprobléma jele lehet;

Mutatóujj: vastagbélproblémákra és székrekedésre utalhat;

Középső és gyűrűs ujj: szívproblémákat jelezhet;

Kis ujj: vékonybél problémára utal.

2, Szorítsd ökölbe a kezed.

Ehhez a teszthez ökölbe kell szorítanod a kezed 30 másodpercre. Ha kinyitod akkor láthatod, hogy a tenyered fehéres színű lett. Amikor ökölbe szorítod a kezed, gátolod a véráramlást ezért színeződik el.

Ha a markod kinyitása után a vér visszatér, az azt jelenti, hogy az erek jól működnek és egészséges vagy. Amennyiben eltelik egy kis idő, mire minden helyreáll, az az érelmeszesedés jele lehet.

3, Hátsó izmainak nyújtása.

Kényelmesen feküdj le arccal a padlóra, majd mindkét karodat tedd a tested mellé. A bal lábad legyen kinyújtva a jobbat pedig a képen látható módon emeld fel. Tartsd ezt a pózt legalább 30 másodpercig. Ha minden gond nélkül meg tudod csinálni akkor egészséges vagy. Ha a teszt során fájdalmat éreztél, akkor probléma lehet a farizmaiddal, mely a test legerősebb izma.

4, Lábemelés.

Feküdj le a padlóra, majd tett a két kezed a tested mellé. Emeld fel mindkét lábad a képen látható módon, de figyelj arra, hogy a test többi része mozdulatlan legyen. Tartsd meg a pózt 30-35 másodpercig. Ha a lábad megrándulása vagy mozgatása nélkül képes vagy végigcsinálni, akkor az annak a jele, hogy egészséges vagy. Ha a feladat nehézségeket okoz számodra, akkor előfordulhat, hogy valami baj van a hasaddal vagy az alsó gerinceddel.

5, Emeld fel felső tested, és maradj nyugodtan.

Feküdj le kényelmesen arccal a padlóra, majd emeld fel a felső tested beleértve a kezedet is, pontosan úgy, ahogy a fotón is látod. Tartsd ezt a pózt 30-35 másodpercig. Ha minden gond nélkül meg tudod csinálni, nem tapasztalsz semmilyen kellemetlenséget, akkor egészséges vagy. Ha fájdalmat észlelsz közben, az gerincproblémára enged következtetni.

Ne feledd, hogy ezek a tesztek nem helyettesítik a szakemberek által alkotott diagnózisokat. Ezek csak gyors ellenőrzések voltak, amelyet otthon is elvégezhetsz. Ha problémás tüneteid vannak, menj orvoshoz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments