HomeInterestingEz a nő évekig nem mosta le a sminkjét, ami komoly következményekkel...

Ez a nő évekig nem mosta le a sminkjét, ami komoly következményekkel járt – Íme a képek

Nem győzik a kozmetikusok, sminkmesterek na meg a bőrgyógyászok hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az arc megfelelő tisztítása és a sminkeltávolítás, még akkor is, ha az ember nagyon-nagyon fáradt és egy hosszú átbulizott éjszakából tér haza. A különböző kozmetikumok napokon át tartó hordása lemosás nélkül nagyon veszélyes, mert eltömítik a pórusokat és különböző bőrproblémákat eredményeznek, amit olykor nehéz kikezelni. Tény, hogy sokan lusták ezt megtenni, de úgy gondoljuk, hogy az egészség sokkal többet ér.

Cikkünk főszereplője, név szerint Theresa Lynch is egy volt azon nők közül, akik oly ritkán mosták le szemfestéküket, mint amilyen ritkán piros hó hullik az égből. Az ő története és esete minden nő számára jó tanulópénz lehet, ugyanis saját bőrén tapasztalta meg, hogy mi történik akkor, ha nem távolítja el arcáról a kozmetikumokat.

Theresa pusztán csak annyit vett észre, hogy rendszeresen be van dagadva a szeme, és sűrűn ég illetve viszket neki. Az ausztrál származású nő szó szerint mindent kipróbált szemcseppeket, pakolásokat, maszkokat, de semmi sem lohasztotta le a duzzanatot. Miután egyre rosszabb állapotba került a szeme, úgy döntött, hogy elmegy egy orvoshoz. A szakember teljesen le volt döbbenve mikor meglátta, milyen a hölgy szeme belülről. Elmondása szerint apró fekete színű hólyagocskák voltak rajta és nem tudta megállapítani, hogy pontosan azok mik is lehetnek. A doktor úgy döntött, hogy itt sürgős beavatkozást kell végezni mielőtt visszafordíthatatlan következményei lesznek a dolognak. Mint kiderült nem is annyira egyszerű ezektől megszabadulni és több műtétre volt szükség ahhoz, hogy orvosolják a problémát.

Egy alapos beszélgetés után végül kiderült, hogy mi is okozhatta ezeket a hólyagokat….

Ő itt az 50 esztendős Theresa, aki a kép készültekor már gondtalanul mosolygott a kamerába, ám ez nem mindig volt így. Kiderült, hogy 25 éven át nem mosta le a sminkjét, ami komoly problémákat idézett elő.

Szemei rendszeresen, szó szerint napi szinten be voltak gyulladva és fel voltak dagadva. Több szemcseppet is kipróbált, amivel le akarta lohasztani, de semmi nem segített neki. Ekkor nem tudott mit tenni, mint orvoshoz menni.

Szemhéja alatt fekete pontok és hólyagok keletkeztek, a legdurvább pedig az volt, hogy ilyet még az orvos sem látott.

Az orvos jó pár képet készített a problémás területről azzal a céllal, hogy minden egyes nő figyelmét felhívja, a sminklemosás fontosságára.

Több operáción is részt kellett Theresának vennie, hogy ki tudják szedni azokat a fekete pontokat a szemhéja alól. Miután sikerült kivenni őket az orvos azután sem tudta megmondani, hogy mik is lehetnek. Akárhogy is, úgy gondoljuk, hogy egy nő sem szeretné, ha ilyenek telepednének meg a szemhéjuk alatt.

Igaz, az ausztrál nő szemei meggyógyultak, de már sokkal óvatosabban alkalmazza a sminkeket, és minden egyes este alaposan lemossa és megtisztítja az arcát.

Hasznosnak találtátok a cikket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments