Ez a 7 dolog történik a testeddel, ha abbahagyod az intim életvitelt. 

11185

Egy párkapcsolat nemcsak a szerelemből, tiszteletből, odaadásból és egymás lelki támaszából áll, hanem abból is, hogy jó legyen a felek között az intim viszony. Sajnos ez egy elengedhetetlen dolog, ugyanis a fizikai együttlét ugyanolyan fontos, mint a mentális összetartozás. Viszont azzal kevesen vannak tisztában, ha csökken vagy teljesen megszűnik a fizikai kontakt a felek között, akkor különböző problémák léphetnek fel, úgymint alvászavar, immunrendszer gyengülés. Mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassunk 7 tényezőt, amit nagy mértékben befolyásol a koitálás hiány.

1, Gyengül az immunrendszer.

Szakértők illetve tanulmányok szerint, azoknak az emberek, akik nem élnek aktív nemi életet, legyengül az immunrendszere. Ez azt jelenti, hogy a baktériumok és a vírusok nagyobb valószínűséggel támadják meg a szervezetet, valamint, hogy gyakrabban lesz az adott illető beteg.

2, Stresszes és ingerlékeny lesz.

Azok a férfiak, akik rendszeresen koitálnak nem annyira stresszesek, mint azon emberek, akik csak ritkán jutnak testi örömökhöz. Ez annak tudható be, hogy az intim együttlét felszabadítja azokat a hormonokat, ami a stressz semlegesítésért felel. Eme tevékenységgel csökken az ingerlékenység is.

3, Nehezebben ébrednek fel reggel.

A koitálás sok szempontból olyan, mint a testmozgás, minél kevesebbet csinálod annál rosszabb a hangulat. Sőt, ha nem gyakorlod rendszeresen, akkor legközelebb nehezebb lesz. A férfiak nehézségeket tapasztalhatnak erekció során, a nők viszont nehezebben jutnak el a csúcsra.

4, Megváltoznak az álmok.

Az intim együttlétről való álmodás sokkal gyakoribb, mint azt gondolnánk. Az ilyen jellegű álom, ezen tevékenység szünetelése esetén még gyakoribb. A montreali egyetem tanulmányai szerint az éjszakai álmok 8%-a fizikai együttléttel kapcsolatos. Az is kiderült, hogy a nők és a férfiak majdhogynem ugyanannyit álmodnak erről.

5, Csökken a libidó.

Ha valaki nem él aktív nemi életet, akkor csökken a szervezetben a nemi hormon termelés. Ha hanyagolja valaki az intim életet akkor kevésbé érzi azt, hogy szüksége van rá.

6, Csökken az alvás.

A koitálás tökéletes módja annak, hogy az ember gyorsabban elaludjon. A csúcs elérése után prolaktin hormon szabadul fel, ami a relaxációért és álmosság érzetért felelős.

7, Nő a rák kialakulásának kockázata.

A koitálás csökkenti a prosztatarák kialakulásának kockázatát. Ezt az elméletet különböző tanulmányok is alátámasztották. Sőt mi több, ha aktív nemi életet él valaki, akkor kevesebb az esélye annak, hogy szívbetegség alakul ki.

Ti tudtatok ezekről?