HomeInterestingEz a 4 jel megmutatja, hogy meddig fogsz élni.

Ez a 4 jel megmutatja, hogy meddig fogsz élni.

Azt hiszem minden ember nevében mondhatom, hogy jó lenne minél tovább élni, hogy élvezhessük a családdal és a barátokkal eltöltött időt még akkor is, ha arcunk és egész testünk ráncos, vagy épp csak bottal tudunk járni. Szinte senki sem tudja megjósolni, hogy meddig is fog egy adott személy élni, mert sosem lehet tudni, hogy mikor történik valamilyen váratlan és végzetes esemény. Azt kívánom soha senki ne járjon így, de sajnos az élet nem kívánságműsor, és azt teszi, amihez csak kedve van. Az utóbbi években azonban a tudósokat nagyon foglalkoztatta a téma, ezért több tesztet és kutatást is végeztek vele kapcsolatban. Arra jutottak, hogy négy dolog is képes arról árulkodni, hogy meddig fogunk élni. Ma ezeket hoztuk el nektek, lássuk hát:

1, A szaglás.

A szervezetben a sejteknek folyamatosan regenerálódniuk kell ahhoz, hogy képesek legyünk érezni az ételek, italok és egyéb dolgok illatát. Az idős korosztályba tartozó embereknek már nem regenerálódnak úgy a sejtjeik, mint régen, ezért akár el is veszthetik ezen képességüket. Egyes kutatók szerint, akik nagyon jól be tudják azonosítani az illatokat, nagy esélyük van arra, hogy tovább fognak élni.

2, A szorítási képesség erőssége.

Egy Amerikában készült tanulmány során figyelembe vették, hogy ki milyen intenzitással tud szorítani. Ennek erőssége nagyon jól bemutatja a fizikai állapot, sőt arról is árulkodik, hogy egy baleset után milyen eséllyel épül fel valaki. A tanulmány során arra is fény derült, hogy összefüggés van a szorítás és a gondolkodás között, így azok az idősek, akik erősebben tudják ökölbe szorítani a kezüket, szellemileg sokkal frissebbek társaiknál.

3, A vérteszt is nagyon sok mindent elárul az egészségi állapotról.

Nagyon fontos, hogy rendszeresen csináltasson az ember vértesztet, mert ebből nagyon sok érdekes információ ki tud derülni. Nemcsak azt lehet megtudni, hogy magas-e a koleszterinszint vagy a cukorérték, hanem az azokon kívüli biomarkerek értékeire is fény derülhet. Egy ilyen tesztből a szakértők tökéletese ki tudják olvasni, hogy amúgy, milyen egészségi állapotnak örvendesz.

4. Milyen a problémamegoldó képességed.

Évekkel ezelőtt olyan tesztet csináltattak az idősödő korosztállyal ahol felmérték a reakcióidejüket, majd idővel a kijött adatokat összeegyeztették az elhalálozási adatokkal, ugyanis többen is örök álomra hajtották közülük a fejüket. A szakértők arra jutottak, hogy 19-szer többen haltak meg a leggyengébb gondolkodású csoportba soroltak közül, mint a legfrissebb gondolkodásúakéban.

Te mit gondolsz erről a tanulmány együttesről?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments