HomePeopleEz a 4 dolog történik a testeddel, ha mindennap eszel mandulát

Ez a 4 dolog történik a testeddel, ha mindennap eszel mandulát

A mandulafogyasztás szó szerint megmentheti az életed. Az “American Heart Association” egy tanulmány keretein belül sikeresen megállapította, hogy a kis mennyiségű dió, mogyoró, mandula és egyéb magvak növelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A diófélék közül a mandula nem csak íze, hanem előnyei miatt is óriási kedvenc.

A mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy bemutatunk nektek 4 dolgot, ami akkor történik a szervezetetekben illetve a testetekkel, mikor napi szinten esztek mandulát.

1, Csökkenti a pattanások kialakulását.

Egy tanulmány szerint azon emberek vérében, akik pattanásokkal küzdenek 9%-kal kevesebb E-vitamin volt, mint akiknek egyáltalán nincs ilyen problémájuk. A Közel-Keleten tradicionális gyógymódként használják a mandulát, amit az orvostudomány is elismer. A mandula tele van E-vitaminnal és antioxidánsokkal, melyek segíthetnek a pattanások kezelésében, számuk csökkenésében, a bőr megfiatalításában.

2, Segít a cukorbetegség kezelésében.

Egy tanulmányon belül arra a következtetésre jutottak, hogy a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek fizikai állapotát nagy valószínűséggel javítja a napi szintű mandulafogyasztás. Ettől nemcsak a koleszterinszint csökken, hanem a benne található ásványi anyagok hozzájárulnak a vércukorszint csökkentéséhez is.

3, Segít helyreállni a szülés utáni striákat.

Indiában már nagyon régóta fogyasztják a mandulát, mint természetes gyógyszert. A mandula képes szabályozni a beleket és az energia felhasználást is. Ez a természetes gyógyszer nélkülözhetetlen az ájurvédikus étrendnek, sőt a nők is gyakran fogyasztják szülés után, mert segít helyreállítani a kitágult és striás bőrt.

4, Elképzelhető, hogy pozitív hatással van a gyermek logikai gondolkodására.

A mandula javítja az agyi aktivitást. Heti 74 gramm mandulafogyasztás okosabbá teheti a szív alatt növő gyermeket – jelentette ki egy spanyol tudóscsoport, akik 228 terhes nőt figyeltek meg. Születésük után a gyerekeket 1,5 és 8 éves koruk között folyamatosan megfigyelték. Azok a gyermekek, akiknek az édesanyja rendszeresen evett mandulát a terhesség alatt, magasabb pontszámot értek el az IQ tesztben.

Bónusz: nyers, áztatott vagy pörkölt mandula?

Az ájurvédikus orvoslás szerint mind a nyers, mind a pörkölt mandula ugyanazokat a tápanyagokat tartalmazza, így ugyanazon előnyöket foglalják magukba. Viszont a mandula éjszakai áztatása és meghámozása csökkentheti a tanninszintet. A tanninok megakadályozhatják a tápanyagok felszívódását, ám a legfrissebb kutatások nem találtak bizonyítékot ennek alátámasztására.

Te rendszeresen fogyasztasz mandulát?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments