HomeWorldEz a 15 kép bemutatja, hogyan változott meg a világunk, az elmúlt...

Ez a 15 kép bemutatja, hogyan változott meg a világunk, az elmúlt 50 évben.

A világ az elmúlt évtizedek során óriási változáson ment át. Mind a technológia, mind a szociális média hatalmas szerepet játszott a társadalom fejlődésében. Az emberek sokkal extrovertáltabbakká váltak, gyanakvóbbá, türelmetlenebbé…stb. Régen az emberek élvezték az életet úgy ahogy volt, minden hibájával együtt, értékelték a társas kapcsolatokat, tudták hogyan kell szórakozni és így tovább. Manapság annyira beszippantotta a fiatalokat a közösségi média, hogy szinte nem is figyelnek egymásra csak arra, hogy tökéletességüket mutogassák a világnak. Ma elhoztunk nektek néhány képet, ami bizonyítja, hogy mekkora változáson esett át a világ és a benne élő emberek néhány évtized leforgás alatt.

1, Régen az emberek azért jártak le a strandra, hogy élvezzék a napsütést, és a kellemes, hűs vizet, valamint, hogy egymással foglalkozzanak. Ma meg már semmi mást nem lehet látni a tengerpartokon, strandokon, csak hogy a pasik a barátnőikről készítenek képet.

2, Annak idején a művészek egy üres vászonnal és néhány festékkel vonultak ki a városba, azért, hogy valami szépet fessenek. Ma a művészet már ott tart, hogy digitálisan is lehet csinálni ilyen jellegű képeket.

3, Évekkel ezelőtt a karácsony volt a legmeghittebb ünnep az egész világon, ahol a család egymásra koncentrált. Manapság viszont ez a nap is olyan, mint az év összes többi napja, mert a családtagok csak nyomják a tableteiket, laptopjaikat, telefonjaikat.

4, Régen a lányok egészen máshogy ültek a motorokon, mint manapság. Akkor nem a magamutogatás volt a lényeg, mint most. A mai modern csajok kihívó pózban ülnek az ilyen járgányokon.

5, A divat is rengeteget változott, annak idején tényleg az volt a lényeg, hogy divatos ruhákat készítsenek, amiben a hölgyek igazán szépek és bájosak lehetnek. Ám a divatipar óriási fordulatot vett, mert ma már olyan hajmeresztő ruhákat készítenek, amit csak egy bizonyos réteg hajlandó felvenni.

6, A férfiak is szó szerint 180 fokos fordulatot vettek, ugyanis régen elegáns öltönyben és szövetkabátban, na meg kalapban közlekedtek az utcán, amitől a nők teljesen odáig voltak. Ma meg mit lehet látni? A srácok olyanok, akár a kanári madarak és olyan szűk nadrágokban járnak, amit kb. a csajok vesznek fel.

7, Régen a nők teljesen máshogy pózoltak a kocsik előtt, vagy épp a kocsikban. Akkor nem az volt a lényeg, hogy gazdagnak lássák őket, hanem vonzónak. Épp annyit mutattak meg magukból amennyit kellett. De most, méregdrága luxusautókban láthatjuk a lányokat, és hol az idomaik, hol a hátsójuk dominál a képen. (Érdekes, egy régi Ladában miért nem láthatunk a jobb oldali képnek megfelelően pózoló csajokat?)

8, Évekkel ezelőtt a lányok nem csináltak magukból bohócot az utcán. Nem álltak meg minden saroknál, hogy kidugott nyelvvel, vagy grimaszolt arccal szelfiket csináljanak. Illedelmesen és csendben tudtak közlekedni.

9, A taxi fogás is egészen máshogy volt, mert régen az ember csak kiállt az út szélére felemelte a kezét mikor taxit látott és egyből leintette. Ma meg már vagy telefonon vagy applikáción keresztül lehet őket megrendelni.

10, Annak idején a gyerekek illedelmesen tudtak viselkedni a tömegközlekedési eszközökön, jó nagyokat köszöntek a szülők ismerőseinek, és ha kellett bizony átengedték a helyüket az idősebbeknek, vagy a várandós anyukáknak. Most, egészen sajátos módon utaznak.

11, Régen a fiatal lányok szó szerint élvezték a bulikat. Táncoltak, italoztak, fiúkkal ismerkedtek, nevettek… stb. Ma a legtöbb buli semmi másból nem áll ki, csak hogy a lányok bevonulnak a WC-be és a tükör előtt szelfiznek.

12, A fesztiválok is merőben mások voltak, mert anno az volt a lényeg, hogy a barátokkal kivonultak a helyszínre leheveredtek a földre és élvezték a zenéket. A mai világban már az a lényeg, hogy kihívó és hiányos öltözékben szelfizzenek a helyszínen és azokat feltöltsék a közösségi oldalakra.

13, Annak idején a gyerekek élvezték a gyerekkort. A szülők szinte nem is tudták bent tartani őket a lakásban, házban, mert mindig kikívánkoztak a barátaikkal. Most meg úgy kell unszolni a fiatalokat, hogy menjenek ki a friss levegőre.

14, Annak idején egy szórakozóhelyen bátran lehetett az idegenekkel is táncolni, mert ott valóban az volt a lényeg, hogy jól érezzék magukat az emberek. Most, ha valakit felkérnek szinte elkerülhetetlen, hogy ne forduljon csókolózásba a dolog.

15, Régen az asszonyok azért odafigyeltek arra, hogy normális öltözetben és frizurával menjenek el a boltba. Manapság viszont már bármit fel lehet venni. Szó szerint van, aki pizsamában is leugrik a boltba, ha épp elfogyott nála az étel.

Szerintetek melyik korszak volt a jobb? A mostani vagy a régi?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments