HomeAnimalsEz a 14 kutyafajta a leghűségesebb az egész világon

Ez a 14 kutyafajta a leghűségesebb az egész világon

A kutyák nem csak „kedvesek” a gazdájukhoz, hanem szó szerint függnek tőlük. Az élteti őket, hogy a gazdit boldoggá tegyék, és ezért nem kérnek cserébe semmit. Igaz jólesik nekik, ha finom falatokat kapnak, ha a gazdi szeretgeti őket és biztonságot nyújt nekik. Vannak kutyafajták, akik kimondottan a hűségükről híresek. Nyilván a Német juhász illetve a Golden retriever magasan viszi a prímet, de kiderült, hogy tőlük sokkal több kutya van, akik ugyanúgy a lojalitásukról ismertek. A mai cikkünkben ezeket a fajtákat szedtük össze. A legtöbb információt az AKC (American Kennel Clubtól) szedtük. Lássuk hát, hogy a ti kutyátok a listán van-e.

1, Akita

Az Akita, az AKC (American Kennel Club) által leírtak szerint, nagyon hűséges kutyus, aki odaadóan vigyáz családjára. A japán fajtától hatalmas szeretetéről, tiszteletteljességéről és barátságos viselkedéséről ismert. Nem is csoda, hogy a világ leghíresebb és leghűségesebb kutyája Hachiko, Akita volt.

2, Golden retriever

A Golden retriever a legnépszerűbb kutyafajta közé tartozik, ami nem annyira meglepő dolog, hiszen nagyon barátságos, intelligens és kedves kutya, aki hű gazdájához. Ki ne akarna egy ilyen társat magának?

3, Német juhász

A német juhász szintén egy híres és közkedvelt négylábú, akit sok ember választ magának társául. Ők a világ egyik legintelligensebb és legbátrabb és ezen kívül a világ egyik leghűségesebb kutyái is. Nem lehet véletlen, hogy a rendőrség és katonaság ezt a fajtát részesíti előnyben.

4, Beagle

Az AKC szerint nemcsak megbízhatóak, hanem nagyon barátságosak, kíváncsiak, vidámak és hűségesek is. A Beagle nagyon ritka esetekben válik agresszívvá vagy erőszakossá. Nagy hangjuk van, és ismertek a vonyításukról is.

5, Collie

A collie is egy nagyon híres kutyafajta, ami a legendás Lassie-nek köszönhető. Az AKC lelkesnek, kecsesnek és büszkének nevezi őket, de amikor hihetetlenül lojálisak, intelligensek és egyediek.

6, Boxer

Ezek a nagy szeretetcsomagok vidám pillanatokat tudnak okozni gazdáiknak. Barátságosak, jól kijönnek a gyerekekkel, szórakoztatóak és odaadóak, sőt nagyon türelmesek és éberek is. Ezek a nagyszerű személyiségjegyek teszik tökéletessé a Boxert a kisgyermekes családok számára.

7, Bernáthegyi

A Bernáthegyi is egy közkedvelt kutyafajta, mely roppant könnyen alkalmazkodik a gyerekekhez és más háziállatokhoz is. Nagy termete ellenére iszonyú játékos és bájos kutyus. Nagyon felelősségteljesek, ezért gyakran használják őket mentőkutyákként.

8, Pireneusi hegyikutya

A Pireneusi hegyikutya egy újabb fenséges kutyafajta, mely feltétlen hűségével mindenkit meglep. Terelőkutyaként használták őket, ezért feladatuknak érzik, hogy megvédjék felségterületüket és családjukat. Türelmes, intelligens, aranyos és szeretetteljes négylábú, aki szereti otthonát.

9, Labrador

Egy nagyon kedves és intelligens kutya, akik jól kijön a gyerekekkel és tele van szeretettel! Annyira figyelmesek és gazdi függők, hogy még akkor sem hagyják ott őket, ha TV-t néznek.

10, Dobermann

Lehet, hogy nagyok és tekintélyt parancsoló a megjelenésük, de igen kedves és kiváló családi kutyák. A Dobermannok nem csak hűek gazdájukhoz, hanem bátrak is és éberen őrzik a család nyugalmát.

11, Tacskó

Annak ellenére, hogy a Tacskók kicsik, pontosan úgy viselkednek, mint a nagy kutyák. Ez a fajta barátságos, kíváncsi, heves természetű és nagyon odaadó családjával szemben.

12, Ír farkaskutya

Az ír farkaskutya egy igazi szelíd óriás. Ne hagyd, hogy hatalmas mérete becsapjon téged, valójában nagyon nyugodt, kedves és szeretetteljes négylábú. Hűségesek, ezért nagyon sokan kedvelik őket.

13, Rottweiler

A Rottweilerek játékos, szerető, magabiztos és odaadó kutyusok. Lehet, hogy komolynak tűnnek, de valójában igazi szeretetgombócok, akik mindig készen állnak arra, hogy szórakozzanak és játszanak gazdáikkal.

14, Shar pei

A Shar pei nagyon független, nyugodt és megbízható kutya. Fizikai tulajdonságuk miatt kiváló társak és őrkutyák. Tudjuk ezt nehéz belőlük kinézni.

Neked melyik a kedvenc fajtád?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments