HomePeopleEz a 10 legnagyobb hiba, amit a házaspárok elkövetnek

Ez a 10 legnagyobb hiba, amit a házaspárok elkövetnek

Tökéletesen összeillő párok léteznek, de tökéletes párkapcsolat, házasság már kevésbé. A való életben igenis nagyon keményen meg kell küzdeni azért, hogy egy házasság működjön és boldogok legyünk. Mindannyian követünk el hibákat, de előfordul az is, hogy nem ismerjük fel ezeket. Nagyon fontos, hogy a megromló házasságot nem szabad azonnal eldobni, igenis tenni kell érte. Ehhez azonban először tudnod kell, milyen jelekre kell figyelned, majd csak ezt követően kezdheted el megjavítani azt, ami elromlott.

Cikkünkben eláruljuk, melyek a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk házasságunkban és amiknek megelőzésére mindenképpen oda kell figyelnünk.

A negatívra való összpontosítás

Az első számú hiba a negatív dolgokra való koncentráció. Vagyis, a probléma forrása az, hogy nem olyannak fogadjuk el a párunkat, amilyen, hanem meg akarjuk változtatni. Fontos, hogy ne várd el azt, hogy házastársad tökéletes legyen, mivel senki sem az, egyetlen ember sem. Nézd a pozitív dolgokat, tulajdonságait és emlékezz arra, miért szerettél belé.

Nem hallgatod meg a házastársad.

A második legnagyobb hiba, hogy nem hallgatjuk meg egymást. Egy sima bólogatás vagy az aha szó folyamatos ismételgetése még nem meghallgatás. Ha valóban odafigyelsz arra, amit a másik mond, akkor nem a tévét nézed közben, nem a telefonod nyomkodod, hanem csakis a párod szavaira koncentrálsz. Csak így juthattok egyről a kettőre.

A testi meghittség hiánya.

Természetes egy kapcsolat, egy házasság nemcsak az intim együttlétről szól, de ettől függetlenül annak elmaradása sem vezet jóra. Ha házastársakként nem léptek intim közelségbe, akkor tulajdonképpen csak lakó-, sőt, szobatársak vagytok. A meghittség elvesztése a házassági problémák egyik oka és később az érzelmi intimitás elvesztését is eredményezi.

Tisztességtelenség

A következő hiba a tisztességtelenség. A házasság ígéreteken és megosztáson alapszik, így a csalás, a becstelenség minden kapcsolatnak a végét jelenti, ráadásul a lehető leggyorsabb módon. A bizalmatlanság, a kétely áthatja és gyengíti a házasságot, beleértve a döntéseket, a gyermeknevelést és a pénzügyeket is.

Arra számítasz, hogy a házastársad lesz a mindened.

Az, hogy a házastársad számodra a mindened nem jelenti azt, hogy ezzel helyre is hozhatod. Persze két ember boldoggá teszi egymást, de ez a boldogság csak akkor érhető el, ha külön-külön is boldogok vagytok. A boldogságnak belülről kell jönnie, a másik felünk csak kiegészíti azt.

Sértő ugratás

A kapcsolatokban szükség van a humorra és a szórakozásra. Persze, mint minden másnak, ennek is megvannak a határai. Az egészséges házasság felépítése és fenntartása érdekében kell, hogy viccesek legyünk, de a súlyról, a képességekről vagy éppen a fizikai megjelenésről szóló humor már átesik a ló túloldalára. Érezd jól magad, de ne a házastársad kárára!

Elveszted partnered iránti érdeklődésedet.

Gyakori hiba, hogy elvesztjük érdeklődésünket a másik fél iránt. A házasság első részében mindkét fél egy új világba csöppen, mindketten megtesznek mindent, párjuk kedvében járnak. Az évek múlásával viszont a kezdeti fény halványodni látszik és a házasság unalomba és megszokásba fordul. Attól, hogy valaki már a miénk, nem biztos, hogy mindig is az marad. Folyamatosan meg kell lepni a másikat, udvarolni kell, el kell csábítani és minden mást, amit a házasság megkötése előtt is megtettünk.

A V betűs szó elhangzása

A házasság egy nagyon kemény munka, amit gyakran csak az egyik fél végez. A válás kimondása azonban, komoly veszélybe sodorja a kapcsolatot. Ez a legbiztosabb jele annak, hogy a házasság válságban van. Soha ne hozd fel a válást, ha valójában nem azt gondolod, hogy külön utakon kellene járnotok.

A köszönöm szó elmaradása

A köszönöm egy nagyon egyszerű szó, egy fontos gesztus a kapcsolat fenntartása érdekében. A szó elfelejtése komoly problémákat okozhat. Mondj köszönetet mindennap valamiért a párodnak. Lehet ez a vacsora elkészítése, az, hogy levitte a szemetet vagy érted ment a munkahelyedre. Tulajdonképpen mindegy, miért adsz hálát, mit köszönsz meg neki, csak ne vedd természetesnek, hogy megteszi ezeket a dolgokat anélkül, hogy te megköszönnéd neki.

Beszélgetés a pénzügyekről

Végül, de nem utolsó sorban rendkívül fontos, hogy a házastársak a pénzügyekről is beszélgessenek. A pénz is egy érzelmi dolog, mivel a házasságkötés után a vagyon is közös. Meg kell állapodni a pénzügyekről, a közös célokról, a megtakarításokról és így tovább. Ellenkező esetben a pénz mindig vita tárgyát fogja képezni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments