HomeAnimalsEz a 10 kép neked is bemutatja, a különböző rovarcsípéseket. Az ötödikre...

Ez a 10 kép neked is bemutatja, a különböző rovarcsípéseket. Az ötödikre nagyon figyelj

A rovarcsípés az élet velejárója. Szinte lehetetlen elkerülni őket. Nap mint nap jelennek meg rajtunk különböző viszkető dudorok, melyekről sok esetben fogalmunk sincs, hogy milyen állat “hagyta” hátra. Ezek között a legtöbb ártalmatlan, de azért érdemes odafigyelni rájuk.

Csináltunk Nektek egy kis útmutatót, hogy egy-egy viszkető pont után, milyen rovarra kell gyanakodni.

Szúnyog

Kisebb borsóméretű feldagadt vörös folt. Ezt a legtöbb ember ismeri. Jó kis nyári kerti partik…ugye? Csípésekor belédfecskendezik a nyálukat, amely véralvadásgátló tartalmaz. Piros, duzzadt és nagyon viszket.

Bolha

Könnyen összetéveszthető egy allergiás reakcióval. Sajnos a csípése jóval fájdalmasabb a szúnyogénál és jobban is viszket. Általában a lábat támadják meg álmunkban. Egy bolha többször is megcsíphet, így a csípések eléggé sűrűen lehetnek az adott testrészen.

Bögöly

Kis piros foltként indul, majd jól bedagad…Csípése meglehetősen fájdalmas, és csúnyán beduzzad. Ritka esetekben vérmérgezést és fertőzéseket is okozhat.

Hangya

A nálunk élő hangyák nem veszélyesek. Egyedül a tűzhangya, amivel meggyűlhet a bajunk. Mérge különböző toxinokat tartalmaz, amitől allergiás reakciót válthat ki. Akár még sokkot is. A csípés helyén egy gennyes hólyag alakulhat ki. Ez később kisebesedik. A közönséges hangya csípése olyan, mint egy szúnyogcsípés. Égő, viszkető vörös folt alakul ki a helyén.

Kullancs

Vörös folt, középen egy lyukkal. A csípés napokig tartó viszketéssel járhat. Ha egy növekvő körkörös vörös folt jelenik meg a helyén, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni.

Tetű

Apró piros pöttyök jelennek meg a testen, egymástól pár centire. Hajjal, szőrrel borított testrészeken jellemző. Erősen viszket. Sajnos komoly betegségek hordozói. Ilyenek például a tífusz és a volhiniai láz.

Ágyi poloska

Cikkcakkos vörös csípések. Éjszaka az ágyban csípnek meg és reggelre fogjuk észrevenni.

Méh

A legfontosabb, hogy távolítsuk el a fullánkot, mielőtt még több méreg jut a szervezetünkbe. Duzzadt, vörössé válik a bőr és egy idő után viszket is. Csak egyszer csíp meg minket.

Darázs

A darázs többször is képes belénkmarni és komoly allergiás reakciót válthat ki. A csípés vérezhet is. Egyébként vörös és duzzadt. Éget, viszket… Nagyon kellemetlen.

Lódarázs

A csípés helye fel is hólyagosodhat. Erősen vörös és duzzadt lesz az adott terület a testünkön. Figyeljünk az allergiás reakciókra. Ha légzési nehézségek lépnek fel, vagy csak kékül a fülünk vagy a szánk, akkor azonnal forduljunk orvoshoz. Nem játék!

Ti mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments