HomeInterestingEz a 10 kellemetlen dolog történik a testeddel, ha abbahagyod a zuhanyzást.

Ez a 10 kellemetlen dolog történik a testeddel, ha abbahagyod a zuhanyzást.

A legtöbb ember napi szinten zuhanyzik és tisztálkodik. De mi fog történni, ha leállunk a zuhanyozással? Vannak olyan dolgok, amik magától értendőek, mint például kellemetlen szagok kialakulása. De ezen felül még mik történnének a testtel és a szervezettel?
Összeszedtük 10 fontos dolgot, amelyek kialakulhatnak ha nem zuhanyzol többé az életedben, vannak, amik rendkívül veszélyesek az egészségre.

Bőrproblémák

Ha nem zuhanyzol tovább bőrproblémák alakulnak ki,viszketni kezd a bőr, így a baktériumok is könnyen bekerülnek a szervezetbe.

Fertőző betegségek

Képzed csak el mennyi baktérium és kórokozó kerül a szervezetedbe, miután megfogod a telefonod vagy egy kilincset vagy csak a Tv távirányítót. Ha nem mosod meg a kezed, a kezeden lévő baktériumok bekerülnek a testedbe, komoly betegségeket előidézve. A testre is ugyanez vonatkozik, rendszeresen kell tisztítani.

Gomba

A bőr felületén lévő baktériumok sok galibát tudnak okozni. Egyes baktériumok a száj a nemi szervek környékén telepednek le. A kisgyerekek, terhes nők és a túlsúlyos emberek sokkal hajlamosabbak ezen fertőzések elkapásában. A rossz higiénia a bacik legnagyobb melegágya, testünk tisztán tartása a legfontosabb lépés az egészséges életmód felé.

Elhalt bőr

Zuhanyzás közben elhalt hámsejteket is lemosunk, hogy újak nőjenek a helyükre. Ha abbahagyod a zuhanyzást, 4 kg elhalt bőr halmozódik fel.

Kellemetlen szag

Az izzadságban megtalálható baktériumoknak köszönhetően lesz valakinek kellemetlen szaga, ha abbahagyja a zuhanyzást. A saját szagát senki sem fogja érezni, mert ezt az állapotot, szaglásos fáradtságnak nevezik. A körülötted lévőknek már nem lesz ekkora szerencséjük.

Nemi higiénia

Az ágyék területén fog a legtöbb baktérium keletkezni, ha abbahagyod a zuhanyzást. A felgyülemlett kórokozó és baktérium, viszkető érzést fog kiváltani és az hihetetlenül kellemetlen lesz.

Pattanások

A pattanások közül egyre több fog megjelenni az arcodon és a testeden egyaránt. Ezek a baktériumok a bőr túlzott faggyúmirigy gyulladását okozza, így a pattanások mindenhol megjelennek.

Barna bőrfoltok

Ha a bőrön barna színű foltok jelennek meg azt “dermatitis neglecta”-nak nevezik. A túlzott szennyeződés, verejték, baktérium és faggyú is okozhat ilyen állapotot. A zuhanyozás mindenesetre a legjobb módja annak, hogy elkerüljük ezt a típusú megjelenést.

Viszketés

A viszketés lesz az egyik hátránya, ha nem zuhanyozunk rendszeresen. Ahogy a baktériumok, a piszok és izzadság együtt keveredik ezt a reakciót fogja kiváltani.

Zsíros, büdös haj.

A hajad zsíros, büdös és nagyon rossz kinézetű lesz és ez így lesz minden nap, ha nem zuhanyzol rendszeresen. Szakértők szerint nem kell minden nap zuhanyozni, elég lenne minden másnap.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments