HomeTermészetErre a 11 rendkívül rejtélyes dologra, soha nem fogunk magyarázatot találni.

Erre a 11 rendkívül rejtélyes dologra, soha nem fogunk magyarázatot találni.

Számos dologról hallhattunk a világból, melyek kilétét titok övezi, melyeket máig nem tudtak megmagyarázni a tudósok sem. Az emberek ilyenkor elkezdenek spekulálni, vajon mi történhetett. Hiába ássuk bele magunkat bizonyos könyvekbe, akkor sem fogunk tudni rájönni a megoldásra. Lehetséges, hogy valami fura légkör vesz minket körbe, melyeket megpróbálnak előlünk eltitkolni? Akárhogy is, addig készítettünk egy összeállítást, néhány nagyon fura tényről, amelyek a múltban történtek meg, és azóta többször nem fordultak elő.

 

Timothy Brown, a férfi, aki kigyógyult az AIDS-ből.

Timothy Ray Brown, akinél a HIV vírus pozitív értéket mutatott, meggyógyult egy speciális csontvelő átültetésnek köszönhetően. A férfit csak berlini betegként emlegették és jelképpé vált az emberiség számára. Tudósok szerint, így meg lehet majd gyógyítani az AIDS-ben szenvedő betegeket.

A Niagara-vízesést elzárták.

1969 őszi illetve téli időszakában, fél évig nem volt víz a Niagara-vízesésben, mivel az amerikai hadsereg mérnökei elzárták a vizet. Ennek köszönhetően a vízesés víz nélkül maradt. Erre azért volt szükség, mert a folyómedret valamint a sziklafalat vizsgálták. Az ott keletkező erózió súlyos károkat okozhat. A felgyülemlett sziklatörmeléket el akarták szállítani, de lemondták, mert sokba került volna. A ritka esemény több turistát is idevonzott.

A tanzániai nevetőjárvány.

Egy kashasai leányiskolában kezdődött a járvány. A  fura nevetőroham kezdetben csak három lányon tört ki, viszont se perc alatt elterjedt. Egyes leírások szerint minimum 95, maximum 159, 12-18 éves diákot érintett a dolog. Akikre rátört a roham, több órán át megállás nélkül nevettek; volt, aki 16 napon keresztül nem volt képes abbahagyni a nevetést. Volt olyan település, ahol 6-18 hónapig tartott, és több ezer ember kapta el. Ezalatt összesen 14 iskolát kellett ideiglenesen bezárni. Akik elkapták így írták le a tüneteket: izzadás, légzési problémák, kipirultság, sírógörcsök, fájdalomérzet. Sose derült ki mi okozta ezt a járványt.

Nyos-tó vagy ahogy más néven ismerik a gyilkos tó.

1986. augusztus 21-én egy limnikus kitörés hatalmas szén-dioxid felhőt vetett fel a Nyos-tóból, amely megfojtott 1700-1800 embert és mintegy 3500 háziállatot. A tudósok a veszély csökkentésére öt csövet terveztek levezetni a tó mélyébe, hogy felszínre hozzák a felgyülemlő gázok egy részét, de ezekből csak egy készült el. További csövek elhelyezését kockázatosnak tartják, ugyanis félő, hogy újabb kitörést indíthatnának el.

A Norfolki ezred titokzatos eltűnése.

Az első világháborúban a Norfolk ezred ötödik zászlóalja útnak indult 1915. július 29-én indult Gallipoli felé, hogy felvegyék a harcot a török csapatokkal, melyek a németekkel együtt harcoltak. Útközben egy különös ködfelhő szállt le, mely állítások szerint 4-5 percig tartott és amikor felszállt, a 267 ember szó szerint eltűnt. Máig nem tudják valójában mi történhetett.

Az ördög lábnyomai.

Devon megye lakói aludtak, mikor 1855. február 8.a éjszakáján egy titokzatos lény hagyta a környék utcáin különleges lábnyomait. Egész éjszaka esett a hó, ezért a korán kelő embereknek egyből feltűntek a fekete színű patkónyomok. A ritka jelenségről hírek terjengtek az egész országban.

A lábnyomok 160 kilométeren keresztül fellelhetőek voltak az egész megyében. Senki sem értette mi lehetett ez. Ugyanis a lény teljesen akadálymentesen szelt át mindent. Erdőt magas kerítéseket, falakat, sőt mi több háztetőkön is megtalálták a nyomát.

Egy ausztrál lány, aki vércsoportot váltott.

2008-ban egy ausztrál származású lány megváltoztatta vércsoportját. A világon ő a legelső ismert szervátültetett beteg, akinek sikerült. Demi-Lee Brennan, jelenleg 15 éves, 9 éves volt, mikor új májat kapott mert a sajátja felmondta a szolgálatot.

A lány 0 RH negatívról 0 RH pozitívra változott, a gyógyszerektől, amiket a szervkilökődés megakadályozására írtak fel neki. Az átültetett májnak a  vérsejtjei áthatoltak a csontvelőbe, ezután az egész immunrendszerét elárasztotta. A lánynak soha többé nem kell kilökődést megakadályozó gyógyszereket szednie.

Egy jegyzet Ricky McCormick-tól.

Az ezredforduló előtti évben az elhunyt Ricky McCormick zsebéből egy kódolt üzenetet találtak. Családja tisztában volt vele, hogy Ricky rajongott a fejtörőkért, még egy saját titkosírást is írt magának, amivel naplójába jegyzetelt. A rendőrség szerint ez a papír információkat tartalmazhat a gyilkosságáról, az elkövető kilétéről és okáról.

Az FBI saját kódfejtőit állította rá az ügyre,sőt a hadsereg valamint a titkosszolgálat embereit is bevonta. Az Amerikai Kódfejtők Szövetségét szintén felkérte a kód megfejtéséhez, de sajnos nem hozott eredményt. Egyben mindenki biztos az írás fontos információt rejt.

D. B. Cooper

Mindenki ismerte, hiszen ő volt a történelem során valaha élt leghíresebb bűnöző, repülőgép-eltérítő. 1971. november 24-én kiugrott egy Boeing 727-es repülőből, 52 millió Forintnyi összeggel. Ezután soha többé nem látta őt senki. Az FBI szerint, földet éréskor meghalt.

Edgar Allan Poe rejtélyes rajongója.

Edgar Allan Poenak volt egy titkos csodálója, aki minden egyes évben elmegy az író sírjához méghozzá a születésnapján. Viszont nem csak egy egyszerű mécses gyújtásról volt szó. Az idegen már hajnalban, fekete öltözékben arcát sál mögé rejtve jelent meg, és estig ott volt. Egy üveg Brandyt kortyolgatott. Mielőtt elment három szál vörös rózsát tett a sír elé. 50 éven át mindig megjelent a jeles napon, hogy tisztelegjen az író sírboltja előtt. 2010-ben viszont nem jött el, szóbeszéd szerint valószínű, mert a rejtélyes ember elhunyt.

Vasálarcos legendája.

Franciaország királya XIV. Lajos, féltette trónját ikertestvérétől ezért borzalmas sorsra ítélte. Arcát egy vas álarccal takartatta el. Többek szerint ez csak egy mítosz ugyanis a történészek 300 éve vitáznak, hogy vajon tényleg igaz e a mese. Egy dolog biztos, létezett egy ember, aki vas álarcot viselt, de soha nem derült ki, hogy kit is rejtett a maszk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments