HomeCelebrityEmlékszel még a 99 Luftballons énekesnőjére, Nenára? - Hatvan évesen dögösebb, mint...

Emlékszel még a 99 Luftballons énekesnőjére, Nenára? – Hatvan évesen dögösebb, mint valaha

Nena 1960. március 24-én született Gabriele Susanne Kerner néven. A 99 Luftballons című dal tette őt világhírűvé, de ezen kívül egyik dala sem került a popzenei élvonalba. Éppen ezért tartják egyslágeres előadónak. Hazánkban is képernyőre került a Lisa csak egy van című német sorozat, aminek főcímdalát, a Liebe ist-et is ő énekelte fel.

A ’80-as években robbant be a köztudatba a fent említett slágerrel, ám ekkor még csak 23 éves volt. Nena már gyerekként balerina vagy énekesnő szeretett volna lenni, ami nem is csoda, mivel már akkor imádta a zenét. Még középiskolai tanulmányait sem fejezte be, ugyanis a tizenegyedik osztály befejezése után az iskolát is ott hagyta. Úgy gondolta, tanárai nem voltak inspirálóak, így a maga útját kezdte keresni és járni. Szeretett volna valami kreatívat és maradandót alkotni. Nos, kétség sem fér hozzá, hogy sikerült.

Aki a ’80-as években volt fiatal, sőt a ’90-es évek korosztálya is jól ismeri az énekesnő legsikeresebb dalát. Nena a ’70-es években már a The Stripes nevű bandával zenélt, de a siker csak három évvel az alapítás után érte el az együttest. Összesen hat albumot adtak ki, de ezt már a ’80-as években tették. 1989-ben kivált a zenekarból és szólókarrierjére koncentrált. Tizenkét albumot dobott a piacra, az utolsót 2015-ben, ami az Old School címet viselte. 2020-ban egy kislemezzel rukkolt elő, ami a Lichtet címet kapta.

Nena idén, vagyis 2020 tavaszán ünnepelte hatvanadik születésnapját, de fotóit látva el sem akarjuk hinni. Nyugodtan letagadhatna akár tíz-tizenöt évet is. A színpadon ugyanolyan energikus, mint huszonévesen. Az énekesnő egyenesen bomba formában van és dögösebb, mint valaha.

Ez a fotó idén augusztusban készült, amikor hazájában koncertezett.

Ha nem tudnánk, nem mondanánk meg, hogy hatvan esztendős.

A ’80-as évek divatja őt sem hagyta hidegen.

El sem akarjuk hinni, hogy ő az…

Káprázatosan fest, ugye?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments