HomeInterestingEmiatt a 6 dolog miatt, képtelen vagy rátalálni a szerelemre!

Emiatt a 6 dolog miatt, képtelen vagy rátalálni a szerelemre!

Amikor az ember szakít valakivel, nehéz túllépnie a kapcsolaton, főleg, ha vele szakítottak. Ilyenkor mindenki elköveti ugyanazokat a hibákat, amiktől elég nehéz megszabadulni. Annak érdekében, hogy rájöjj miért is kerül el nagy ívben a szerelem, összegyűjtöttünk 6 viselkedési formát, amiken mindig átesel egy szakítás után.

1) Mindenre van időd, csak a szerelemre nincs.

Hiába érzed azt, hogy most már készen állsz arra, hogy elkezdj ismerkedni, ha mindennap bent túlórázol az irodában, és nem jut időd semmi másra, csak a munkára.

A diagnózis: a szerelem nem fér bele az életedbe, mert rengeteget dolgozol.

Mit tehetsz?

Steve McClatchy, jó néhány pszichológiai könyv szerzője azt tanácsolja, ne foglalkozzunk minden apró kis problémával és feladattal. A felcserélt fontossági sorrendek akadályoznak abban, hogy boldogok lehessünk. Mindenekelőtt szeresd magad, menj haza időben, hagyd hogy az anyád vigyázzon a gyerekedre.

2) Még mindig gondolsz az előző kapcsolatodra.

Oké, eljutottál a várva várt randidig, még ki is csinosítottad magad, de akárhányszor a szerelem jut az eszedbe valamiért, még mindig az exedre gondolsz. Igen, biztosan jóképű volt meg minden, de ezeket a kapcsolatokat hagyjuk ott, ahol vannak, a múltban. Ha nem teszed, senki sem akar majd veled foglalkozni.

A diagnózis: még mindig ragaszkodsz az előző kapcsolatodhoz.

Mit tehetnél ez ellen?

Nos először is fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy megéri-e, kínozni magad egy régi kapcsolat emléke miatt? Most már semmi értelme keseregni, ami volt elmúlt, ilyenkor nem tehetsz mást, mint elfogadod, és nézel előre, és lehetőséget adsz, a jövőbeli partnerednek.

3) Nagyon sokat vagy egymagadban otthon.

Nem igazán vagy hajlandó a lakásodon kívül tartózkodni, és mindig van valami okod arra, hogy otthon maradj és begubózz. Természetesen ezért érzed úgy, hogy téged senki sem szeret.

A diagnózis: teljesen elszigeteled magad mindentől.

Mi az, amit ennek érdekében tehetsz?

Nincs azzal semmi gond, ha valaki szeret néha magányosan otthon tengni-lengni. De, ha minden alkalommal a lakásban maradsz, akkor a hűtőszekrénnyel lehet csak randevúd. Hihetetlen világ van odakint, ami csak arra vár, hogy felfedezd. Szerezz új ismereteket.

4) Teljesen elhanyagolod a külső megjelenésed.

Úgy döntesz elmész egy kicsit beszélgetni, no meg kávézni a barátnőddel, de a pincéretek úgy veszi fel az általatok rendelt italokat, hogy rád egyáltalán nem figyel, csak a csinosan felöltözött barátnődre. Hiába tudod, hogy te is szép vagy, ha ő csak azt látja, hogy egy mackóba mentél el a találkozóra.

A diagnózis: nem igazán érdekel, hogy mások mit mondanak vagy gondolnak rólad vagy a megjelenésedről.

Mit kellene tenned, hogy elkerüld ezeket a helyzeteket?

Többen mondják, hogy nem olyan fontos a külső megjelenés, hiszen csak a belbecs számít. Ám nagyon sok ember ítélkezik a külső alapján, és olyankor mindegy, hogy a belső értékeid sokkal szebbek. A férfiaknak ez nagyon fontos tényező.

5) Az, hogy mit gondolnak a szüleid, fontosabb, mint, amit te gondolsz.

Hú, nagyon szuper, végre találtál valakit, aki felkeltette az érdeklődésed, de hoppá, beugrik, hogy mit fognak mondani a szüleid, mert apád a munkájáról, anyukád a hobbijáról fog kérdezni, és természetesen együtt kimaszekolják, hogy ő egyáltalán nem érdemel meg téged, találsz te tőle jobbat is. Ám mivel megkedvelted a fiút, nem jutsz dűlőre a szíved és a szüleid véleménye között.

A diagnózis: sokkal többre tartod, a szüleid véleményét, mint a saját érzésedet.

Mi tehetsz azért, hogy ezt elkerüld?

A szüleid már évek óta együtt vannak, és biztos az ő kapcsolatuk sem indult zökkenőmentesen. Most itt az ideje, hogy te is boldog legyél.

6) Nem hajlasz új dolgok kipróbálására.

Megszokásból csinálsz dolgokat, mindig ugyanoda ültök be a barátaiddal, ugyanazokat a kategóriájú filmeket vagy hajlandó nézni. Szóval nem igazán hajlasz új dolgok kipróbálására. Ennek köszönhetően eléggé szűk látókörű vagy.

A diagnózis: nem mersz új dolgokat kipróbálni.

Mit tehetsz azért, hogy ezen változtass?

Engedd el a megszokott dolgokat, légy spontán, és próbálj ki újabbnál-újabb dolgokat. Hidd el nem fogod megbánni, sőt elképzelhető, hogy tetszeni is fog az új élet.

Most Popular

Recent Comments