HomeInterestingEgy pszichológus elmagyarázza, miért nem jó ötlet a száján megcsókolni a gyerekeket

Egy pszichológus elmagyarázza, miért nem jó ötlet a száján megcsókolni a gyerekeket

Victoria Beckham közzétett egy képet Instagramján, hogy férje David a közös lányukat születésnapja alkalmából a száján csókolja meg. Ez persze heves vitát váltott ki a rajongókból, mert többen is ez ellen vannak. De volt, aki teljesen normálisnak tartotta az egész helyzetet. Az orvosok szerint a gyermekeknek érezniük kell, hogy szüleik szeretik őket, de van egy határ, amit nem szabad átlépni különben a gyerek azt fogja normálisnak tartani. A legjobb, ha semmilyen körülmények között nem csókolja meg a szülő a gyermeket, cikkünkben el is mondjuk miért.

Másképp fogják értelmezni a személyes határokat

Charlotte Reznick pszichológus szerint az ajak a gyerek testének személyes határai részét képezik. Ha a szülő a gyerek szájára ad puszit, akkor azzal azt jeli, hogy a gyerek személyes határa nyitva van és bárki gond nélkül beléphet az ő kis területükre. Ezzel a szülő sajnos csak azt indítja el a gyerekben, hogy áldozatként fog magára tekinteni, aki nem tudja megvédeni magát, sőt nem fogja tudni kezelni saját személyes határait.

Egészségtelen

A fogorvosok külön felhívják a szülők figyelmét arra, hogy ne csókolgassák a gyereket a szájukon, mert a szájban olyan mikrobák vannak, melyek megfertőzik őket. Mivel a gyerekek immunrendszere gyengébb ezért nem fogják tudni felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben, mondja Charlotte Reznick.

A gyermek a későbbiek folyamán másokat is meg fog csókolni, hogy együttérzését fejezze ki

A gyermekek nagyon sokat tanulnak szüleiktől, így ha folyamatosan a szájukat puszilgatják, akkor a gyereknek ez lesz normális és a későbbiek folyamán ezt másokon is fogja alkalmazni. A pszichológus rámutat arra, hogy még akkor is, ha a szülőnél ez egy ártatlan gesztus volt, egy rossz berögződést fog a gyerekbe ültetni. Akaratuk ellenére, ugyanazt a mozdulatot fogják megismételni társaikkal, mint amit a szüleikkel, ezért érdemes lenne csak a gyerek arcára adni puszit.

Gondolod, hogy elfogadható, hogy a gyereket a szülő a száján csókolja meg? Ti hol pusziltátok meg a gyerekeiteket?

Írd meg válaszod kommentben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments