HometipEgy idős néni, aki a kukából evett, a fiatalok pedig kinevették őt!...

Egy idős néni, aki a kukából evett, a fiatalok pedig kinevették őt! Ekkor hihetetlen dolog történt!

Amikor a hamburgeresnél álltam és vártam az ebédemet arra lettem figyelmes, hogy egy idős nő a kukából eszik. A körülöttem állók csak kinevették szegény asszonyt, majd így szóltam, miközben próbáltam visszatartani a könnyeimet:

A lent feltüntetett érdekes történetet, a Facebook egyik csoportjában tették közzé. Felháborító, és nagyon elszomorító, hogy miként tudnak viselkedni ember, egy másik, idegen emberrel.

A barátnőmmel beszélgettünk a hamburgeres előtt, mikor úgy gondoltam, ideje rágyújtani. Nem tudom, hogy milyen isteni sugallat mondta, hogy nézzek el bal oldalra, de amikor abba az irányba tekintettem, megláttam, ahogy egy idős nénike éppen a szemetesből eszik valamint iszik. Azt had jegyezzem meg, hogy a hölgy se iszákosnak se hajléktalannak nem nézett ki.

Igaz, fogalmam sincs mi lehet az oka, hogy ilyet csinál, de úgy éreztem cselekednem kell és vásároltam neki egy szendvicset és innivalót is. Odaadtam neki az ételt, mire ő könnybe lábadt szemekkel próbálta meghálálni, hogy ilyen jó szívű voltam hozzá. Háromszor is megköszönte, majd megpuszilta a kezeimet. Engem a legjobban az bosszantott, hogy annyi ember járkál ezen a környéken és gyakorlatilag minden ember kezében ott villog a hatalmas okostelefon, és mégsem képesek tenni azért, hogy segítsenek embertársakon.

Egyszer sem ment oda hozzá senki, hogy megkérdezze segíthet-e neki valamiben. Csak bambán nézték, ahogy a kukából eszi a maradékot. Sőt volt olyan fiatal, aki egyenesen kinevette őt. Ha valaki vette volna a fáradtságot,hogy odamenjen hozzá, és adjon neki pár forintot, már így is többre ment volna.

Abból a csekélyke kis összegből legalább tudott volna venni magának valamilyen  olcsó pékárut és egy kis vizet, nem pedig a kukából táplálkoznia. Senki ne értsen félre, nem nagy összegekre gondoltam, csak egy kisebb összegre, amiből élelmet vehet magának.  Abban az emberben, akiben van empátia embertársaival szembe és lát egy ilyen jelenetet, menjen oda hozzá és segítse szegény életét.

Ha az emberek másképp látnák a világot, és segítenének egymásnak, talán jobb életünk lenne!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments