Egy főállású édesanya, hihetetlenül igaz történetet osztott meg! A hozzászólások lavinát indítottak be!

259

Ryshell Lynch egy fiatal édesanya. Néhány évvel ezelőtt megosztott egy bejegyzést az anyaságról a Facebook-on. Fogalma sem volt róla, hogy mekkora vihart okozott vele.

Sztereotípiákkal akart harcolni.

A Ryshell nem dolgozik, hanem gyermeket nevel és háziasszonyként tevékenykedik otthon. Hosszú ideig sok sztereotípia volt arról, hogy a nők akik “otthon ülnek”, “nem csinálnak semmit” “csak gondozzák a gyermekeiket”. Férje is úgy gondolta, hogy nem csinál semmit, ezért elmentek egy pszichológushoz.

A férj (M) és a pszichológus (P) közötti beszélgetés:
P: Mit csinál, Mr. Rogers?

M: Könyvelő vagyok egy banknál.

P: És a felesége?

M : Nem dolgozik. Háziasszony.

P: Ki készít reggelit a családnak?

M: A feleségem, mert nem dolgozik.

P: Mikor szokott a felesége felkelni?

M: Korán, a gyerekeket felöltözteti az óvodához, megfésüli őket, reggelit ad nekik, elküldi őket fogat mosni, ételt csomagol nekik, amit elvihetnek az óvodába. Akkor kel fel, amikor a legkisebb gyermekünk felébred, kicseréli a pelenkáját és átöltözteti. Ezután megeteti, majd mindenkinek ételt készít.

P: Hogyan mennek a gyerekek óvodába?

M: A feleségem viszi őket, mert nem kell mennie dolgozni.

P: És miután elvitte őket, mit csinál?

M: Általában összeírja a bevásárlólistát, hogy mit kell venni a családnak. Ha elfelejt valamit, akkor a gyerekkel együtt kell visszamennie a boltba. Mikor hazaér, megeteti a babát, kicseréli a pelenkát, és lerakja aludni, majd kitakarítja a konyhát, kimossa a szennyesben lévő ruhákat és nekiáll kitakarítani a házat. Tudja, mert nem dolgozik.

P: Mit csinál esténként, amikor hazaér a munkából?

M: Természetesen pihenek. Fáradt vagyok a bankban töltött nap után.

P: És mit csinál a felesége este?

M: Elkészíti a vacsorát, tálalja a gyerekeknek és nekem, majd kitakarítja újra a konyhát. Ezután segít a gyerekeknek a házi feladatban, előkészíti őket az alvásra, kicseréli a gyermek pelenkáját, meleg tejet ad neki, és ellenőrzi, hogy a gyerekek megmosták-e a fogukat. Éjszaka gyakran felkel, hogy megetesse a babát, és, hogy kicserélje a pelenkáját. Elvégre nem kell reggel felkelnie. hogy munkába menjen.

Rengeteg nőnek, akinek gyereke van, reggel kezdődik, és késő este ér véget a nap… És azt mondják, hogy “nem dolgozik”? Igaz a háziasszony nem kap oklevelet, de kulcsszerepet játszik a család életében!

Mindazonáltal gyakran megkérdezik: Mit csinálsz egész nap?”
Amikor valaki megkérdezte Ryshellt: „Te egy dolgozó nő vagy, vagy csak egy háziasszony?” Ő azt válaszolta:

Otthoni feleségként dolgozom, a nap 24 órájában. Én egy anya, nő, és lány vagyok. Én vagyok a szakácsnő, a takarítónő, én vagyok a háziasszony, a pincérnő, bébiszitter, ápolónő, én vagyok a testőre a gyerekeknek, és tanácsadó vagyok. Nincs szabadság, nincs engedély rá, hogy beteg legyek, éjjel-nappal résen kell lennem és nem kapok ezért díjazást. Mégis gyakran megkérdezik: “Mit csinálsz egész nap?”

Ezt a posztot minden olyan nőnek szentelem, akik áldozatot hoztak a családjuk érdekében.

Úgy tűnik, a bejegyzés nagyon népszerű lesz. Ugyan nem mindenki támogatta Ryshell véleményét. Volt még néhány negatív kijelentés … Természetesen az asszonyt elsősorban  olyan anyák támogatták, akik olyanok, mint ő. A dolgozó nők viszont ellene voltak.

A dolgozó nő mindennapja ugyanaz. Azzal a ténnyel, hogy mindez 8 órával kevesebb.

“Torkig vagyok az ilyen bejegyzésekkel. Senki sem szólal fel hangosan, hogy megvédje azokat az anyákat, akik teljes munkaidőben dolgoznak nap, mint nap. Ők is pontosan ugyanolyanok, mint azok az anyák, akik nem dolgoznak.”

SHARE
Previous article20 elképesztően vicces kép, ami igazolja, hogy a 90-es évek volt a legjobb időszak a világon!
Next article15 éles nyelvű szülő, aki aljas módon tette tönkre gyermeke hírnevét a közösségi oldalon!