Egy Amerikai vállalat hihetetlenül élethű babákat tervez, ami tökéletesen olyan, mint egy igazi ember.

4164

Úgy tűnik, hogy a Westworld TV-sorozat hamarosan valósággá válik. Az amerikai Abyss Creations cég abszolút realisztikus babákat készt, amit “RealDollnak” neveztek el. Ezek a babák számos nyelven képesek beszélni, információkra emlékeznek valamint bőrük nagyon hasonlít az emberi bőrre.

RealDoll (@abyssrealdoll) által megosztott bejegyzés,

Minden modell kézzel készült, és az eredmény mindent felülmúlt: első pillantásra nem lehet eldönteni, hogy egy valós személy áll előtted vagy nem. A legérdekesebb dolog, hogy a baba arcát egyedi igényeink szerint tudjuk rendezni.

RealDoll (@abyssrealdoll) által megosztott bejegyzés,

Az évek során a vállalat sikeresen javított a technikán: szilikon, amelyet a termelésben használnak, az érintést, ami pontosan olyan mintha valódi ember simogatna meg. A haj és szempilla is nagy gondossággal és részletességgel van kidolgozva. Csak nézd meg, ahogy rád néz!

RealDoll (@abyssrealdoll) által megosztott bejegyzés,

Ez a tudományos technológiai csoda nem kevés pénzbe kerül, ugyanis 5000 dollártól indul az ára, ami – (1.300.000 Forintnak megfelelő összeg). Sajnos a fejlesztők azonban nem tanították meg eme teremtményeket a sétára és mozgásra. Bár a mai modern világnak köszönhetően ezt a problémát hamar lehet orvosolni. Nemsokára találkozhatunk egy fura jövővel.

RealDoll (@abyssrealdoll) által megosztott bejegyzés,

Egyrészról ez a jövő kissé ijesztő lehet. Másrészről azt jelenti, hogy a technológia fejlődése révén az ilyen dolgok valósággá tudnak válni. De most már egyre több vita folyik az ilyen példányok etikájáról.