HomeInterestingEgy 24 éves édesanya teljesen lebénult a nevetőgáztól, ezért mindenkit azonnal figyelmeztetett!

Egy 24 éves édesanya teljesen lebénult a nevetőgáztól, ezért mindenkit azonnal figyelmeztetett!

A 24 éves Olivia Golding egy fiatal édesanya, aki a dinitrogén-oxidtól azaz a nevetőgáztól lebénult. A 3 éves kisfia épp édesapjánál volt, mikor Olivia 15 lufinyi dinitrogén-oxidot lélegzett be hetente. Az édesanya nem mérte fel, hogy egy ilyen cselekedetnek nagyon komoly következményei lehetnek.

Olivia szörnyű fájdalommal ébredt fel, ami a gerincéből sugárzott. Úgy érezte, mintha valaki leszúrta volna hátulról. Egy pillanattal később teljesen lezsibbadt a teste. Végül nem tudta felvenni a cipőjét, és képtelen volt a fiáról gondoskodni.

Ez volt az a pillanat, amikor a 24 éves anya mellkastól lefele lebénult. Amikor kórházba került, a legrosszabb híreket kapta – gerincvelő szubakut kombinált elfajulását diagnosztizálták nála. A betegséget a fent említett dinitrogén-oxid túlzott mennyiségének belélegzése okozta.

Lichtheim-betegség – mi az?

Olivia-t diagnosztizáltak a Lichtheim-kórt avagy szubakut komplex gerincvelő degenerációt. Ez akkor fordulhat elő, amikor a dinitrogén-oxid a testből elvonja a B12-vitamint. Ez hatalmas baj, mert ez a vitamin felelős az idegrostok működéséért a gerincvelőben.

Oliviának még mindig van esélye, hogy visszanyerje az egészségét. Az édesanya B12 vitaminkúrát kap, és gyógytornászok segítségével újra meg kell tanulnia járni, és mozgatni a karjait.

“Nem tudok magamtól kimenni a mosdóba, enni vagy inni.” – mondja Olivia.

Sikerült 12 lépést megtennie, és ez ad neki erőt, hogy a hosszan tartó rehabilitációs kezelés végén újra teljes értékű életet élhet. Azt azonban nem lehet tudni mennyi ideig kell neki még a kórházban maradnia.

A 24 éves lány most már tudja, hogy az az életmód, amit eddig folytatott valóságos tragédiát eredményezett. És most arra figyelmeztet mindenkit, akik a nevetőgázhoz nyúlnak, hogy nagyon figyeljenek oda, és, ha lehetséges inkább ne használják.

“A közösségi és a társadalmi médiához szólok, hogy figyelmeztessek mindenkit, beleértve a barátaimat is, akik szintén ugyanezt csinálják és belélegzik a dinitrogén-oxidot, hogy ennek a dolognak súlyos következményei lesznek, amit egy életre fognak bánni, ezért mindenki hagyja abba.” – mondta Olivia a közösségi oldalán.

Ezt a fajta gázt az orvostudományban is előszeretettel használják, illetve bármilyen aeroszolos termékben is megtalálható.

Vannak, akik azt hiszik, hogy a gáz segít a pihenésben, relaxálásban és euforikus állapotba kerülni. A belégzés azonban rendkívül veszélyes, amely gyakran szédülésben, eszméletvesztésben, és más egyéb súlyos problémában nyilvánul meg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments