HomeInterestingEbben a 3 életkorban a legfeltűnőbb az öregedés - Te észrevetted magadon?

Ebben a 3 életkorban a legfeltűnőbb az öregedés – Te észrevetted magadon?

Tudjuk, hogy az öregedés az élet velejárója, ám eddig sokan abban a hitben voltak, hogy szép fokozatosan következik be ez a változás, például először kisebb ráncok jelentkeznek, majd egyre fáradtabbnak érzik magukat. A legfrissebb kutatások eredményei azonban megdöbbentőnek bizonyultak. Kiderült, hogy az életkorral összefüggő változások 3 korban a legfeltűnőbbek – 34, 60 és 78 évesen. Ez nem függ sem a genetikától, sem a test jellemzőitől, mivel mindenki átmegy ezen a szakaszon, csak nem ugyanúgy. Van, akinél ez jobban, és van akinél ez kevésbé látszik. Mai cikkünkben úgy döntöttünk eme tanulmányt hozzuk el nektek.

Az öregedés 3 életkorban a legfeltűnőbb

A tudósok több mint 4000, különböző korú ember vérét vizsgálták meg és érdekes dologra bukkantak. Egyes résztvevők plazmájában a fehérjék koncentrációja valamint összetétele jelentősen különbözött a többitől. Ezeket a különbségeket csak a 34, 60 és 78 éves embereknél figyelték meg.

Mivel a test általános állapota függ a vér minőségétől, a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a fent említett korokban a vér jelentősen megváltozik az öregedés hatására. Korábban a tudósok biztosak voltak abban, hogy az öregedés fokozatosan és zökkenőmentesen zajlik, viszont most kiderült, hogy az ember 3 különböző módon öregszik.

Ennek az eredménynek köszönhetően az egészségügyi ellátás drasztikusan megváltozhat. Az orvosok vérvizsgálatok segítségével képesek lesznek felmérni egy beteg általános állapotot és összehasonlítani a valódi életkorát a test tényleges egészségével. Ha a vérvizsgálat által meghatározott biológiai életkor sokkal alacsonyabb, mint a páciens tényleges kora, az azt jelenti, hogy kiemelkedő egészségnek örvend.

A jövőben még arra is van esély, hogy megtudják, mely termékek vagy szokások befolyásolják a fiatalságot, illetve mely szervek öregednek gyorsabban. Ez elősegíti a betegségek gyors diagnosztizálását, amivel meg lehet hosszabbítani az emberek életét.

Kikre hatnak jobban a „korváltozások”?

Az öregedés elkerülhetetlen folyamat, és mindenkinek át kell esnie rajta, ám ez a változás feltűnőbb a 34 éves korúaknál. Ez leginkább azokra vonatkozik, akiknek szülei koruknak megfelelően vagy idősebbnek néztek ki. A fiatal és szép megjelenést az ősöktől öröklik pontosan úgy, ahogy az öregedésre való hajlamot is.

A második csoportba azon személyek tartoznak, akiknek biológiai életkora meghaladja a valódi életkorát. Vegyünk példának két 30 éves embert, akik eltérően néznek ki. Ez azért van, mert az egyik biológiailag 20, míg a másik 60 éves. Az is kiderült, hogy a gyermekkorban ért stressz, valamint a születési súly is befolyásolja az ember biológiai életkorát.

A helyzet, azon emberek körében súlyosbodik, akiknek teste idő előtt kezd el öregedni. A legelső változás 34 éves korban következik be. A korai öregedés jeleit nem korlátozza a ráncok hirtelen megjelenése vagy a bőr rugalmasságának elvesztése. Ezeknek a jeleknek egy része még az arc szépségével sem áll kapcsolatban.

Honnan tudod, hogy a tested idő előtt öregszik?

Ha zúzódások jelentkeznek a bőrödön, még enyhe ütődés után is, és nem múlnak el néhány héten belül sem. – ez aggodalomra adhat okot. Az öregségi foltok 45 éves kor után is megjelenhetnek, de ha ez 35 éves korban jelenik meg, akkor az idő előtti öregedést jelezheti.

Amikor a kezeden lévő bőr szárazabbá és vékonyabbá válik, amitől a vénák sokkal láthatóbbak lesznek. Ez egy újabb jel, melynek 30 éves kor előtt nem szabadna megtörténnie. Ha viszont mindig is ilyen volt a kezed, akkor nincs mitől félned – mert ez a test személyes tulajdonsága.

Ha nehezen tudsz lépést tartani sétálás közben a partnereddel, és észreveszed, hogy mindig mögötte vagy – ez azt jelentheti, hogy az izmaid teljesítőképessége csökkent.

Ha úgy látod, hogy nem csak a derék és a has területén van felesleges zsír, hanem a hátsó testrészeiden is, például a vállaknál. Tudósok szerint az az egyik jele annak, hogy a tested funkciói romlásnak indultak.

Ha azt látod, hogy barna foltok jelennek meg az arcodon, nyakadon, dekoltázsodon. A bőr ilyen jellegű pigmentációja nem jelentkezik 40 éves kor előtt, ha igen, akkor is nagyon kis mennyiségben. Ezek a változások olyan embereknél fordulnak elő, akik fényvédő krémek nélkül napoznak, télen pedig nem használnak SPF-szűrővel ellátott hidratáló krémeket.

Amikor a család felhívja a figyelmed arra, hogy horkolsz. Ez olyan egészségügyi problémákra figyelmeztethet, mint a magas vérnyomás vagy szív- és érrendszeri betegségek kialakulása.

Szabálytalan menstruációs ciklus. Ez az instabilitás jelezheti a korai menopauza lehetőségét, mely rendszerint 46 és 54 éves kor között kezdődik el. Ha a menopauza egy kicsit korábban kezdődik, az azt jelenti, hogy szerveid gyorsabban öregszenek, mint te.

Mit tegyél az öregedés késleltetése érdekében?

A fiatalság megőrzésének egyik legjobb módja a rendszeres sportolás, az egészséges táplálkozás követése, megfelelő mennyiségű víz fogyasztása. Ezeken kívül

Figyelemmel kísérheted a vér állapotát és a fehérjemennyiséget. Ezek megmutathatják a test általános állapotát, és miután megismerted, hogy számodra mi a normális könnyedén nyomon követheted a változásokat.

Hormonális háttér nyomon követése. Ez közvetlenül kapcsolódik az öregedés sebességéhez. A hormonális gyógyszereket csak és kizárólag orvos receptje alapján szedd. A nem megfelelő tabletták csak rontanak az állapotodon és még súlygyarapodást is okozhatnak.

Ne nézd a telefonod lehajtott fejjel. – Ez a legjobb módja annak, amivel elkerülöd a felesleges nyaki ráncok megjelenését. Ugyanez vonatkozik az ágyban történő TV nézéskor is. A túl alacsony párna miatt az áll alatt ráncok jelenhetnek meg, ezért próbáld kerülni ezt a pózt.

Mosd meg az arcod edzés után. – Ha edzés után a bőrön maradt verejtéket nem mosod le, akkor irritációt és gyulladást okozhat, ami a jövőben száraz bőrt és ráncokat idézhet elő. Ezért nem csak a testmozgás után fontos megmosni az arcod, hanem reggel is, mivel a bőr éjjel is olajat valamint izzadságot választ ki.

Te tapasztaltál bármiféle változást 34 éves korod után?

Most Popular

Recent Comments