HomeKapcsolatAzt hitted a megcsalás a legrosszabb egy kapcsolatban? Íme 10 dolog, ami...

Azt hitted a megcsalás a legrosszabb egy kapcsolatban? Íme 10 dolog, ami sokkal rosszabb!

Egy kapcsolatért mindkét félnek tennie kell, leginkább akkor, ha azt szeretnék, hogy az hosszútávú legyen. Nagy hiba – és sokszor emiatt válnak el útjaik -, hogy azt gondolják, a dolgok majd alakulnak maguktól. Természetes, hogy egy kapcsolat során vannak konfliktusok, de ilyenkor nem szabad feladni, vagy büszkeségből mindent a másikra fogni, igenis magunkba kell nézni… méghozzá mélyen!

1. Hazugságok, avagy a “dolgok” rejtegetése

Vannak, akik védelmezni szeretnénk a másikat azáltal, hogy nem mondanak el neki mindent, helyette kisebb, kegyes hazugságokat találnak ki. Fontos azonban tudni, hogy ha egyszer eljátsszuk a másik bizalmát (úgy, ahogy a miénket is eljátszhatják), jó eséllyel soha nem lehet azt teljesen visszaszerezni. Márpedig a jó kapcsolat alapja a bizalom.

2. A másik egyértelmű elutasítása

Vannak, akik nem szeretik, ha partnerük túlságosan kimutatja szeretetét, ezért gyakran elutasítóan viselkednek velük szemben. Azonban tény, hogy csak az viselkedik így a másikkal, aki egyáltalán nem szerelmes belé. Ez a másikban mindig rossz érzést vált ki, ami idővel közönyhöz vezet.

3. A kommunikáció hiánya

Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem beszélgetnek a partnerek, hanem inkább azt, hogy bizonyos kényes témákat mindig kerülnek. Vagy nem vállalják a véleményüket olyan kérdésekkel kapcsolatban, amiből baj származhat.

4. Kompromisszumok hiánya

Egy kapcsolatban előfordul, hogy kompromisszumot kell kötni. Ez azt jelenti, hogy például dönteni kell a párunk és a baráti társaságok között, akikkel napi szinten találkozunk.

5. Győzelem fontossága

Egy kapcsolat nem harc, nem szólhat arról, hogy az egyik félnek állandóan igaza kell, hogy legyen… még akkor is, ha nincs. Ha valaki így viselkedik, az azt jelenti, hogy közömbös a partnere érzései és gondolatai iránt.

6. Felsőbbrendűség

Ha az egyik fél rendszeresen érzi azt, hogy alárendelt szerepelt tölt be a másikkal szemben, az idővel a kapcsolat hanyatlásához fog vezetni.

7. Megszokás

Ha egy kapcsolatban minden jel arra mutat, hogy jobb lenne külön, nem szabad csak a megszokás miatt együttmaradni.

8. Manipulálás

Ha a dolgoknak mindig úgy kell történniük, ahogy azt az egyik fél elképzelte, annak hosszú távon nem lesz jó vége.

9. Féltékenység

A féltékenység idővel garantáltan felemészti a kapcsolatot. Természetesen itt most az ok nélküli féltékenységről van szó.

10. Színjáték

Ha a partnereknek meg kell játszaniuk magukat, hogy azt színleljék, amit a másik látni szeretne, annak garantáltan nem lesz jó vége, hiszen nem őszinte a kapcsolat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments