HomeInterestingAz orvosok szerint ő a legelső kisfiú a világon, aki három hímvesszővel...

Az orvosok szerint ő a legelső kisfiú a világon, aki három hímvesszővel született

A legtöbb szülő már a terhesség kezdetén szeretné megtudni, hogy gyermek fejlődése a legnagyobb rendben zajlik és nincs jele semmiféle elváltozásnak, betegségnek, rendellenességnek. Az élet egyik legnagyobb igazságtalansága, hogy nem minden gyermek születik makk egészségesen. Van, akinél mentális betegséget fedeznek fel, akad akinél szervi problémákat, és van, akinél plusz végtagot pillantanak meg. Utóbbi nem is annyira veszélyes, mivel a plusz ujjakat, lábujjakat…stb. könnyedén el lehet távolítani, mindenféle komplikáció nélkül. Az orvosoknál már nem számít akkora ritkaságnak, ha egy baba plusz vagy összenőtt ujjakkal születik, ám a mai cikkünkben egy nagyon különleges gyermeket hoztunk el

A kép csak illusztráció

Az iraki Duhok városából származó gyermek egy ritka elváltozással rendelkezett, melyet az orvosok csak úgy neveztek el „triphallia”. A picit csak három hónap után tudták diagnosztizálni, mikor szülei észrevették, hogy valami nincs rendben a lábacskái között.

Az orvosok szerint ő az első gyerek a földön, aki három hímvesszővel született. Korábban még senkinél sem diagnosztizáltak ilyet, így gyorsan kerestek neki egy megfelelő nevet. Az elváltozásra úgy derült fényt, hogy három hónappal a szülés után a szülők fura duzzanatokat vettek észre herezacskóján, pontosabban kettő bőrnyúlványt.

A kép csak illusztráció

Miután elvitték orvoshoz, döbbentek vették észre, hogy ezek a bőrnyúlványok voltaképpen kis hímvesszők. Az egyik 2 centiméter hosszú volt a másik pedig 1 centiméter. A kettő közül csak az egyiknek volt meg a „feje”. Az orvosok megállapították, hogy ezek voltaképpen nem működőképesek, ezért egy műtéti beavatkozás során eltávolították őket.

Az International Journal of Surgery Case Reports orvosi folyóirat részletesebben beszélt az esetről. Dr. Shakir Saleem Jabali legjobb tudomása szerint ő az első ember, aki triphalliával született.

A szakértő azt is elmondta, hogy ezek nem úgy működnek, mint a többi szerv. Állítólag ez az állapot öt-hatmillió születésből egyszer fordul elő. Korábban 100, két hímtaggal született eseteket diagnosztizáltak, ám abban az esetben mindkét szerv működött.

Most Popular

Recent Comments