HomeInterestingAz internetezők 90%-a nem tudja helyesen megválaszolni a kérdést! Ki kap először...

Az internetezők 90%-a nem tudja helyesen megválaszolni a kérdést! Ki kap először kávét?

Egy jó rejtvény még a legokosabb embereken eszén is túljárhat. Ez annak köszönhető, hogy sokan nem figyelnek oda részletekre, csak nézik-nézik a feladványt viszont nem látják meg mi a hiba. Az internetfelhasználók között, most egy új rejtvény terjed futótűzszerű gyorsasággal. Első ránézésre egy pofon egyszerű kis feladványnak tűnik, de ahogy a mondás is tartja az ördög a részletekben rejlik, úgy ennél a feladatnál is nagyon alaposan kell eljárni. Statisztikai adatok alapján a cikkben elhozott rejtvényt az internetezők 90%-a nem tudta megfejteni, ám amint rájöttek a válaszra fogták a fejüket a csalódottságtól. Ha te is kíváncsi vagy meg tudod-e fejteni, akkor nincs más dolgod, mint lejjebb tekerni és analizálni a képet.

Először is jó alaposan nézd meg a képet. Négy csésze található rajta, melyek meg vannak számozva. A poharak fölött lévő csőrendszerbe kávét öntenek, és az a kérdés, hogy melyik csészébe folyik bele elsőként a kávé.

Az elsőkét csésze kevesebb tartállyal rendelkezik, ezért első blikkre az ember azt gondolná, hogy a helyes sorrend a következő: 4,9,7,5. Akármennyire is kecsegtetőnek tűnik a dolog, nem ez a helyes sorrend. Így, ha már elsőre ezt a választ adtad, akkor sajnáljuk, de nem talált.

Az ilyen feladatok általában bizonyos mértékű gondolkodást igényelnek. Gondolhatnál arra is, hogy minden csésze egyszerre kapja meg a kávét, ám ez sem igaz.

Feltételezhetnéd azt is, hogy nincs elegendő mennyiségű kávé a kancsóban ezért nem mindegyikbe megy. Ha ezen a nyomvonalon haladsz akkor már kicsit közelebb vagy az igazsághoz, ám még mindig jobb lenne, ha alaposabban átgondolnád a válaszod. Ha még mindig nincs meg ne aggódj, a választ mindenképpen el fogjuk árulni, de előtte egy másik rejtvényt is feladunk.

Egy férfi besétál a szokásos helyére, ám új pincérnő dolgozik ott akitől egy egyszerű kávét kér. A pincérnő a rendelésnek megfelelően kihozza a kávét, de a vendég észreveszi, hogy a kávéban egy légy úszkál. A férfi visszahívja a pincérnőt és új csészével kér tőle. A hölgy visszasétál a konyhába és egy csésze forró kávéval állít vissza. Egy idő után a férfi visszahívja és elkezd panaszkodni, hogy ez ugyanaz a kávé csak nincs benne a légy.

Honnan tudta a férfi, hogy a pincérnő csak a legyet vette ki?

A férfi még mielőtt észrevette volna a legyet megédesítette a kávét. Amikor a férfi belekóstolt a kávé édes volt, ha a pincérnő valóban kicserélte volna azt egy frissre, akkor az nem lett volna édes.

S, íme a válasz az első rejtvényre:

észen állsz a válaszra?

Vess még egy pillantást a képre, ha jól megnézed, akkor a helyes válasz csak az 5-ös számú csésze lehet, mert a többi csészébe vezető cső valahol el van zárva.

Sikerült kitalálnod? Ha nem, akkor Te is ilyen arcot vágtál?

Most Popular

Recent Comments