HomeInterestingAz internetes trollok azzal vádolják, hogy likeok miatt photoshoppolja le a lábát...

Az internetes trollok azzal vádolják, hogy likeok miatt photoshoppolja le a lábát – A valóság azonban sokkal szörnyűbb

Cherie Louisenál hatévesen csontrákot diagnosztizáltak és a betegség miatt sajnálatos módon amputálni kellett a lábát. A most 29 esztendős lány elmondta, hogy először akkor vette észre, hogy valami nincs rendben, amikor folyamatosan magas, visszatérő láz kínozta. Ezen kívül állandó fájdalmat érzett csípője bal oldalán.

Az új-zélandi New Plymouthból származó Cherienek kiskorában gondjai voltak a futással és azzal, hogy lépést tartson a többi gyerekkel az iskolában. Számtalan orvoshoz kellett mennie, hogy kiderítsék mi lehet a baja. Sok teszt és vizsgálat során kiderült, hogy egy ritka csontrákot az úgynevezett oszteoszarkómát diagnosztizáltak nála.

Az oszteoszarkóma a csontrák egy olyan formája, ahol a daganatok a csontsejtek korai formáira hasonlítanak, melyek normális esetben segítenek az új csontszövet létrehozásában. Életének megmentése érdekében Cherie szüleinek azt mondták, hogy az egész bal lábát és medencéje felét amputálni kell. Az orvosok szerint az eljárás ritka és kockázatos, és nagymértékben megnehezíti a protézis használatát.

Amikor először elvégezték rajta a külső hemipelvektómiának nevezett beavatkozást, Cherie rendkívül öntudatos volt. Gyűlölte, hogy állandóan el kell mennie orvoshoz, s eközben az emberek megbámulják őt.

Mint a legtöbb fiatal, Cherie is használja a közösségi médiát, és kénytelen volt szembenézni a trollok áradatával, akik förtelmes, érzéketlen dolgokat mondtak fogyatékosságáról, sőt egyesek még azzal is megvádolták, hogy a figyelem felkeltése érdekében lephotoshoppolta a lábát.

„A közösségi médiában az emberek gyakran vádolnak azzal, hogy lephotoshoppolom az egyik lábamat, és azt állítják, hogy ezt a figyelemfelkeltés miatt teszem. Nem bírják felfogni, hogy a képek tükröződhetnek, attól függően, hogy az előlapi, hátlapi kamerával, vagy a tükörben készülnek. Az emberek azt is látják, hogy valami tükröződik a padlón, és azt állítják, hogy ez a bizonyíték arra, hogy photoshopot használtam. Számomra elég bosszantó, tekintve mindazt, amin keresztülmentem, hogy túléljem és eljussak arra a pontra, ahol most vagyok.

Cherie elmondta, hogy felnőtté válása során csak egyszer látott más amputáltakat, az olimpián. „Amikor fiatal voltam, nem hittem abban, hogy lesz munkám, hogy valaha is szerelmes leszek, hogy családom lesz, mert soha nem ismertem hozzám hasonló amputáltat.

Számtalan éjszakát töltöttem azzal, hogy sírva nézegettem az amputáció előtti fotóimat. Azt kérdezgettem, miért történt ez velem. Azt kívántam, bárcsak felébrednék, és újra két lábam lenne. Mindig kilógtam a sorból, ami miatt le kell mondanom olyan dolgokról, mint a sport. Az iskola hátralévő részében arra törekedtem, hogy minél jobban elvegyüljek a tömegben.” – mondta.

Húszéves korában Cherie rájött arra, hogy nem szabad hagynia, hogy a nem kívánt figyelem megállítsa céljai elérésében. Bár nehezen birkózott meg a trollokkal, valójában azt mondta, hogy a közösségi média segített neki önbizalmat szerezni.

„Rájöttem, hogy minél többet mutattam magam a közösségi médiában, annál kevésbé érdekelt, hogy az emberek hogyan reagálnak rám szemtől szemben. Talán öt éve történt, hogy Instagramon találtam egy modellt, akinek ugyanúgy el volt távolítva a lába, mint nekem.

A neve Cacsmy/Mama Cax (@mamacax) volt, sajnos pár éve elhunyt. Emlékszem, hogy több fürdőruhás képet osztott meg magáról, sőt olyat is, amin a hegei is látszódtak. Bár én is sok fotót osztottam meg magamról, ám sosem voltam elég bátor ahhoz, hogy olyasmit osszak meg, mint egy fürdőruhás fotó.”

Cherie elmondta, hogy tinédzserként a divatszakmában szeretett volna elhelyezkedni. 16 éves kora után Melbournebe költözött volna, hogy tovább folytassa a stylist szakmát.

„Akkoriban nem igazán láttam a modellkedést olyan dolognak, amivel foglalkozhatnék. Nemcsak az amputált testem miatt éreztem úgy, hogy nem tudok modellkedni, hanem azért is, mert túl alacsony voltam. Minden amputált ember, akit modellkedni láttam protézist viselt. Úgy éreztem, hogy az emberek inkább választanának egy amputáltat protézissel rendelkező nőt, mint egy mankósat.

Cherie a Bluebella fehérneműmárkával dolgozott először, amely nyílt castingot hirdetett egy titkos projekthez. Cherie jelentkezett, és kiválasztották, hogy részt vegyen a World’s Biggest Online Fashion Show-ban, ami egy olyan divatbemutató, ahol a modellek az otthonuk nyugalmában vették fel a videójukat.

Cherie egyik kedvenc munkája a Modibodi volt, ami egy rendkívül elismert nemzetközi márka.

„Szerettem a Modibodival való munkát, mert nem azt éreztem, hogy a ‘hype és a like-ok’ száma számít, hanem azt, hogy valóban hisznek a mögötte rejlő fontosságban. Eleve ezért akartam modellkedni, hogy kiálljak a fogyatékkal élőkért. Tudom, hogy ezt a legkönnyebben úgy tudom elérni, ha a saját imázsomat terjesztem, és a fogyatékkal élők pontos ábrázolását erőltetem.

Itt tekinthetitek meg Cherie Instagram fiókját és további képeit

Most Popular

Recent Comments