HomeInterestingAz emberek 90%-a nem jön rá, hogy mi a furcsa ezen a...

Az emberek 90%-a nem jön rá, hogy mi a furcsa ezen a képen. Neked sikerül?

Mi emberek valamilyen oknál fogva úgy vagyunk bekötve, hogy az adott dolgokat teljes egészében vesszük szemügyre, pedig részletekbe menően. Pedig akkor lehet kiszúrni csak a hibákat és az eltéréseket, ha milliméterről-milliméterre végigpásztázzuk a képet, embert, szituációt, feladatot… stb. Az emberiségnek csak egy bizonyos százaléka képes a legapróbb részleteket kiszúrni, őket hívják szuperfelismerőknek. Ez a képesség egyébként nagyon jól fejleszthető, csak olyan feladatok kellenek hozzá, ahol eme képességet kell igénybe venni és tornáztatni. Az ilyen emberek segédkeznek egyébként a rendőrségnek is, hogy a keresett gyanúsítottat megtalálják. A mai cikkünkben ugyan nem bűnözőket és tolvajokat kell keresni, hanem rájönni, mi lehet olyan furcsa ezen a képen. Az emberek 90%-a egyébként nem jön rá, hogy mi a hiba a fotón. A kérdés már csak az, hogy te rájössz-e?

Ha elsőre nem jöttél volna rá, és nem is szúrtad volna ki, akkor segítünk. Ez kérem nem egy egyszerű fotó, hanem egy elképesztő részletességgel kidolgozott ceruza rajz. Bizony, jól olvasod, ezt a képet kézzel készítette egy fiatalember, aki Kohei Ohmorinak hívnak. A fiatal művész még csak 24 esztendős, de már ilyen döbbenetes rajzokat tud készíteni.

Mutatjuk, hogyan képes minderre: Kohei fogja és az adott tárgyat leteszi maga elé, majd annak egy felnagyított képi változatát kivetíti a monitorjára, hogy a legapróbb részleteket is lássa. Nyilván ezek a rajzok nem öt perc alatt készülnek el, hanem órák vagy napok alatt.

Miután Kohei alaposan tanulmányozott mindent és az utolsó simításokat is megcsinálta így teszi fel képeit a közösségi oldalára, amit egyelőre még csak 48 ezren követnek, de ha így halad és ilyen döbbenetes műveket készít akkor nem kizárt, hogy ez a szám bőven a triplájára fog emelkedni.

Ezen a képen látható a végeredmény, mely hosszú-hosszú órák kemény munkáját foglalja magába.

A tehetséges művész azonban nemcsak tárgyakról készít ilyen rajzokat, hanem hírességekről is. Jelen esetben Charlie Puth énekes volt az, akiről készített egy ilyen jellegű ceruza rajzot. Mintha egy fotó lenne, nem?!

Természetesen műve nem maradt titok az énekes előtt, hiszen Kohei elküldte neki a rajzot. Charlie teljesen meg volt illetődve, egyszerűen nem akarta elhinni, hogy ez tényleg ő, illetve, hogy ezt kézzel készítették. Teljesen le volt nyűgözve. Reakciójáról egyébként videofelvétel is készült, amit a Kohei Ohmori név alatt futó Instagram oldalon meg lehet tekinteni.

Nincs kétség afelől, hogy elképesztően tehetséges, de az alábbi műve mindenkinél teljesen kiverte a biztosítékot, természetesen jó értelemben. Szó szerint felfoghatatlan, hogy valaki ilyen rajzokat tudjon csinálni.

Tény, hogy ez az autó még nincs befejezve, de még ezt is úgy sikerült megcsinálnia, mintha egy fényképezőgéppel készített fotó lenne. Még a nap csillogását és a kocsi kasznijának tükröződését is meg tudta rajzolni.

Eme fotón pedig a népszerű színésznő Scarlett Johansson látható, Natasha Romanoff szerepében.

Még a vízcseppeket is full élethűen tudta visszaadni. Elképesztő ez a fiú. Valószínű nem most hallottunk felőle utoljára, mert óriási sikereket fog még az életben elérni.

S végezetül a munkaeszközei, ami minden egyes munka befejeztével így visszakerülnek a helyükre. Látszik, hogy mennyit használja őket.

Te kitaláltad egyébként, hogy ez a kép valójában rajzolva van?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments