HomePeopleA tudósok szerint ez a 9 leggyakoribb oka a válásoknak

A tudósok szerint ez a 9 leggyakoribb oka a válásoknak

A statisztikák szerint a házasságok közel a fele végződik válással. Érdekes viszont, hogy a második házasságoknál ez az arány már csak 30% körül van. A szociológusok ezt azzal magyarázzák, hogy ekkora az emberek már idősebbek, tapasztaltabbak és világosan tudják, hogy mit várnak el egy kapcsolattól.
De lássuk, hogy mik a szakemberek szerint a válások főbb okai.

1. A magánélet hiánya

Sok konfliktus adódik abból, amikor az egyik fél rendszeresen oszt meg a közösségi oldalakon olyan dolgokat, amik nem tartoznak másokra.
Ez a másik fél számára sokszor frusztráló és idővel hozzájárulhat a váláshoz.

2. A konfliktusok megoldásának különböző módjai

Sajnos a legtöbben manapság nem képesek megoldani a különböző problémákat, ezért inkább elválnak. Pedig nagyon fontos lenne, hogy meg tudják beszélni és oldani a különböző gondokat és, hogy kitartsanak egymás mellett.

3. A szülők beavatkozása

Gyakran megesik, hogy a szülők is beleszólnak a pár magánéletébe, vagy legalábbis próbálják úgy alakítani a dolgokat, ahogy az nekik tetszik. Ezt nem szabad hagyni!

4. Összehasonlítások

Sokszor előfordul, hogy az egyik fél valaki mással hasonlítja össze a párját. Ennek szintén nincsenek pozitív hatásai a jövőre nézve. Fontos tudni, hogy mindig csak egy-egy dolgot viszonyítanak másokhoz és nem pedig a teljes összképet… ez pedig nagy hiba!

5. A korábbi házasságokból származó gyermekek jelenléte

Nem minden partner tudja elfogadni azt, hogy nem tőle vannak a gyermekek, ezért sok mindent megtesz azért, hogy magára vonja a figyelmet.
De előfordul olyan is, amikor a gyerek manipulálja a szülőt, vagy akár uszítja a partner ellen.

6. Az exek

Gyakori eset, hogy a múltbéli párok felbukkannak azzal az indokkal, hogy kezdjék újra az egészet. Ilyenkor pedig vannak olyanok, akik belemennek a dologba.

7. Érzelmi vagy fizikai bántalmazás

Igen, sajnos ez is sokszor előfordul! Sokszor odáig fajul a dolog, hogy az áldozat félelmében már nem mer beszélni sem a dologról, így pedig nem kap segítséget. A szakemberek azt tanácsolják, hogy ilyen esetben célszerű már a legelső alkalomkor elválni.

8. Megcsalás

Talán nem meglepő, hogy ez a leggyakoribb oka a válásoknak.

9. Anyagi problémák

Sajnos az anyagi problémák is közrejátszhatnak a válásban. A szakemberek szerint még a házasság előtt célszerű megvitatni az ehhez kapcsolódó kérdéseket.

10. Az egyik fél nem szeretne gyereket

A gyermekvállalás egy felelős döntés, amelyet mindkét leendő szülőnek kell meghoznia. Ha az egyik partner készen áll, a másik pedig még nem, ez konfliktusokhoz és félreértésekhez vezethet a jövőben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments