HomeInterestingA rendőrök 20%-a látja csak elsőre, hogy mi a baj ezen a...

A rendőrök 20%-a látja csak elsőre, hogy mi a baj ezen a képen. Te mennyire lennél jó nyomozó?

A mai modern világban már minden a technika és technológia fejlődéséről szól. A tudósok mindent megtesznek annak érdekében, hogy az embereknek egyre könnyebb élete legyen az elektronikai eszközök használatával. Ma már nem kell a postán sorban állni, hiszen a telefonunkon keresztül egy gombnyomással befizethetjük a csekkjeinket, illetve nem kell bemenni a bankba, ha tranzakciót akarunk indítani, mert a speciális applikációkkal már ez is könnyedén elérhető.

Ha nincs időnk elmenni a boltba csak fel kell mennünk a bolt honlapjára és házhoz rendelhetjük az élelmiszereket és még sorolhatnánk a pozitív előnyeit a mobiltelefonoknak. Természetesen ennek hátránya is van, ugyanis a közösségi oldalak megjelenésével a mai fiatalok már képtelenek a telefonjaik nélkül élni, és ha úgy van a WC-re is magukkal viszik, sőt mi több ebéd közben is azt nyomkodják, hogy le ne maradjanak az új hírekről, amiket a barátaik osztanak meg velük.

Egy kutatócsoport azonban összefüggést talált a mobiltelefonoknak az elterjedése valamint a képes rejtvények, feladványok, különbségkereső feladatok között. Úgy gondolják, hogy ezzel a készülékkel és technológiával népszerűbbek lettek az ilyen jellegű feladványok a fiatalok körében.

Kiderült, hogy a fiatalok ma már nemcsak a közösségi oldalakat bújják, hanem hasznosan is eltöltik az időt. Nyilván egy bizonyos idő után, már nincs friss hír, se poszt, sem bejegyzés, amivel elüthetnék az időt, így más elfoglaltságot kell keresniük maguknak. Ilyenkor jönnek elő a fent említett feladatok, amivel az unalmas perceket, órákat el lehet ütni. Mivel a fiatalok tetszését elnyerik ezek a feladványok egyre többet és többet akarnak belőle megoldani.

A fenti kép egy nagyon régi feladványt rejt, de még mindig sikerül meglepni vele az embereket. A fotón rejlő problémát, még a rendőrök 80%-ka sem tudja kiszúrni. Egyetlen egy olyan dolog van a képen, ami rendellenessé teszi az egész összképet, de vajon mi lehet az. A kérdésünk, hogy neked sikerül-e kitalálni vagyis megtalálni, hogy mitől olyan különleges ez a rajz.

Alaposan pásztázd végig a fotót, nézd meg minden egyes négyzetcentijét és próbáld meg megállapítani, hogy mi lehet a baj. Ha nagyon nem megy a feladvány, akkor tudunk segíteni, de jó lenne ha magaddal szemben őszinte lennél és nem egyből a választ néznéd meg, hanem küzdenél azért, hogy megold.

Ha még mindig nincs meg a bibi, akkor segítünk. A bal oldali fát balra fújja a szél a jobb oldalon lévő füstöt viszont jobbra fújja. Ez így nem lehetséges, mert ugyanaz a szél nem tudja két irányba fújni a dolgokat. Ha nem volt meg ne csüggedj tényleg csak kevés ember tudta kiszúrni a hibát rajta.

Szereted az ilyen feladványokat?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments