HomeInterestingA magassarkú cipők nemcsak a lábat károsítják, hanem további három testrészt is,...

A magassarkú cipők nemcsak a lábat károsítják, hanem további három testrészt is, ami komoly problémákat idéz elő

Az “American Podiatric Medical Association” szerint a magas sarkú cipővel rendelkező nők 71% -a szenved valamilyen fájdalomtól. Viszont ebben az esetben nemcsak a lábakat érinti a kellemetlenség, hanem a test többi részét is. Ha a tünetekre nem figyelnek oda, akkor komoly problémákat idézhetnek elő, ami akár visszafordíthatatlanok is lehetnek. A mai cikkünkben elhoztunk néhány érdekességet a magassarkú cipők viseléséről és bemutatjuk, hogy milyen kellemetlenségek alakulhatnak ki általuk.

1, Csípő

Ha magas sarkú cipőt viselsz, a testednek meg kell őriznie egyensúlyát. Ilyenkor a hátad alsó része előrehajlik, és megváltozik a csípő valamint a gerinc állása. Az egyensúly megtartása érdekében a csípő izmai folyamatosan meg vannak feszülve. Ha gyakran és hosszú ideig hordasz magas sarkú cipőt, ezek az izmok lerövidülhetnek sőt össze is húzódhatnak. Ez pedig csípőfájdalmat idéz elő.

2, Térd

A magassarkú cipő a talpadon lévő párnákra helyezi a súlyt, ez pedig a térdeket is negatívan érinti, mert a súly fenntartása érdekében extra nyomás nehezedik rá. Ez osteoarthritis kialakulásához vezethet. Általános tünetei lehetnek ízületi fájdalmak, merevség és korlátozott mozgás.

3, Gerinc

A gerincben alapjáraton van egy enyhe görbület, ami lehetővé teszi a stressz csökkentést. Viszont magassarkú viselés esetén ez a görbe sokkal intenzívebb lesz, melynek következtében a gerinc eltolódik. Ez súlyos hátfájdalmakat eredményez. Ezen felül a gerinc anatómiai változásai számos egészségügyi problémát okozhatnak. Például porckorong sérülést, fájdalmat, izomgyengeséget és görcsöket.

Bónusz: A magas sarkú cipő láb problémákat okozhat

Bütyök – A magas sarkú cipők összeszorítják a lábujjakat, ami bütykök kialakulását eredményezheti. Sokan úgy gondolják, hogy a bütykök kialakulásának a genetikához van köze, ami igaz is, de rontani lehet a helyzeten az ilyen lábbelik viselésével is.

Achilles íngyulladás – A magas sarkú cipő viselése korlátozhatja a boka ízületeinek mozgását és teljesítményét. Ezenkívül az Achilles-inak összehúzódhatnak, ha a sarokcsonthoz érnek. Ez Achilles- íngyulladáshoz vezethet.

Kalapácslábujjak – Egy másik kellemetlenség, amit a szűk, hegyes magas sarkú cipők okozhatnak. Amikor a lábujjak össze vannak szorítva, elkezdenek lefelé görbülni. Idővel ez a betegség nagyon fájdalmassá válhat.

Tyúkszem – A magas sarkú cipők viselése tyúkszemhez és bőrkeményedéshez vezethet. Különösen akkor, ha a cipő túl szoros, mert akkor az extra súrlódást okoz. Annak ellenére, hogy a legtöbb fájdalommentes, vannak esetek mikor igenis nagy fájdalmakkal járnak, sőt elfertőződhetnek.

Te milyen gyakran hordasz magassarkút?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments