A férfiak folyamatosan sértegetik, de mégsem szedi ki szemöldökét és bajuszát ez a fiatal lány

A világban mindig is voltak bizonyos társadalmi normák, amiket a legtöbb ember be is tartott, viszont akadtak, akik egyszerűen nem tudtak vele azonosulni. Nos, ők a különcök, akik valamivel kitűntek a tömegből, legyen az testékszer, tetoválás, színes, viccesen levágott frizura…stb. Nem egy és nem két olyan személy volt a világban, aki például szöges ellentétben állt azzal, hogy a nőknek szőrteleníteni kell ahhoz, hogy igazi nők legyenek. Nem értették, mi köze van a sima lábaknak a nőiességhez.

Vegyük példának Madonnát, vagy a lányát, vagy azt a számtalan Instagram lányt, akik hátat fordítottak a szőrtelenítésnek csak úgy, mint a másik béklyónak, a melltartó viselésnek.

Eldina Jaganjac hasonló gondolkodású volt, mint az imént említettek, és tett is azért, hogy ne álljon be a sorba, hanem kitűnjön onnan. Ennek tükrében felhagyott a szemöldöke és a bajusza szedésével. Úgy gondolta, hogy a férfiak a kisujjukat nem mozdítják azért, hogy vonzóbbak legyenek, akkor a nők miért tennék. Ha ők nem költenek el egy vagyont arra, hogy elegánsabbak és ápoltabbak legyenek, akkor a nőknek miért kell. Ilyen és ehhez hasonló kérdések kavarogtak a fejében.

Tavaly márciusában döntött úgy, hogy mindenféle szőrtelenítési eljárással felhagy és hagyta, hogy szemöldöke össze-, bajusza pedig kinőjön. Azóta elég sok víz lefolyt a Dunán, és boldog-boldogtalan láthatta, hogyan is éli életét új-régi külsejével.

Mára már teljesen hidegen hagyja mások véleménye, nem foglalkozik a negatív kritikákkal. Nyilván kiküszöbölni nem tudta őket, mert még mindig vannak olyan tinédzserkorú fiúk, akik megjegyzéseket tesznek rá.

A fiatal lány elárulta, hogy megjelenése nagyon sokat segít neki a randizás terén, mivel egyből kiszúrja azokat, akik csak a külsőre hajtanak.

“Milyen érdekes, hogyha egy férfi hagy fel a borotválkozással és a szemöldökének karbantartásával, akkor az emberek egy kukkot sem szólnak, de ha egy nő csinálja ugyanezt az már kiábrándító. Nem értem miért kellene a nőknek több energiát belefektetni ebbe, ha a férfiak sem teszik.”

Persze hazudna, ha azt mondaná, soha nem érdekelte, mások mit gondolnak róla, mivel régebben csak ápolt, szépen kiszedett szemöldökkel lépett ki az utcára, s edzőterembe is csak tökéletesen sima lábakkal ment el.

“Most viszont azt az időt, amit ezekre “pazaroltam” olyan dolgokra, tevékenységekre, célokra fordíthatom, amiket eddig nem tettem meg, vagy csak halogattam.”

A fiatal lány, most sokkal boldogabb és magabiztosabb, mint valaha volt. Egyáltalán nem retteg teljesen természetesen kimenni az utcára, sőt komfortosabban érzi magát. Annak ellenére, hogy neki ez az élet nagyon bejött nem biztos, hogy másnak is be fog. Mindenkit arra buzdít, hogy csak abban az esetben döntsenek a naturalista megjelenés mellett, ha azt valóban kényelmesnek érzi. Ellenkező esetben nem szabad erőltetni.

Számodra fontos a szőrtelenítés? Te mit gondolsz erről a témáról?