HomeInterestingA 11 éves nigériai balett táncos, aki ösztöndíjat nyert egy népszerű amerikai...

A 11 éves nigériai balett táncos, aki ösztöndíjat nyert egy népszerű amerikai tánciskolába

Az internet egy rendkívül jó dolog, mely képes egy pillanat alatt megváltoztatni az ember életét. Itt nem csak arról beszélünk, hogy új ismeretekre tehetnek szert a felhasználók, hanem arra is, hogy remek lehetőségek találhatják meg őket általa. Gondolunk itt arra, ha valaki gyönyörű vagy különleges arccal van megáldva, arra egyből lecsapnak, hogy legyen egy márka reklámarca, ha valaki csodásan énekel, és elképesztően rádióbarát a hangja, annak pedig életét akár egy lemezszerződés is megörvendeztetheti. Viszont listánk itt még nem ér véget, ugyanis számtalan módon tudnak az emberek segíteni embertársaikon, amivel akár az egész életüket is megváltoztathatják. Hasonlóan pozitív fordulat következett be cikkünk főhősének életébe, aki egyáltalán nem ismeri a luxus fogalmát.

A 11 éves nigériai fiú a zuhogó esőben, mezítláb perdült táncra, de nem holmi utcai táncot, hip-hop koreográfiát mutatott be, hanem balettet. Aki nem mozog ebben a világban, az nem tudja, hogy egy ilyen stílust milyen nehéz is elsajátítani, mennyit szenvednek a balett táncosok amiatt, hogy tökéletes mozdulatokat produkáljanak maguk, oktatóik és a nézők előtt. Egy ilyen iskolát fizetni pedig kész horror, ezért a táncosok rengeteget versengenek egymással, hogy bekerülhessenek az államilag finanszírozott képzésre.

A fiatal fiú néhány perces táncát a New York City-ben található tánciskola is látta, és egyből felkeltette az érdeklődésüket. Olyannyira tehetségesnek tartották, hogy ösztöndíjat kínáltak neki.

Íme a videó, ami már bejárta az egész internetet, és aminek köszönhetően bekerült az iskolába:

A videót a “Leap of Dance Academy” töltötte fel saját Instagram oldalára, amit már rengetegen néztek végig. Sok komment is érkezett alá, melyben a fiú kitartását, alázatát, elhivatottságát, türelmét, és a tánc iránti szeretetét ecsetelik és gratuláltak neki elképesztő tehetségéhez.

Cynthia Harvey, a New York-i ABT Jacqueline Kennedy Onassis tánciskola művészeti vezetője is látta a videót, majd úgy döntött, hogy megpróbálja megtalálni a fiút.

Cynthia egy vele készített interjúban azt mondta, hogy a videót egy Egyesült Királyságban élő barátja küldte el neki és annyira lenyűgözte a fiú, hogy úgy döntött megkeresi a titokzatos fiút. Kutatása meghozta a gyümölcsét! Az Athony névre hallgató fiúnak ösztöndíjat kínált, egy három hetes nyári tánciskolában való részvételhez az Egyesült Államokban.

A fent említett “Leap of Dance Academy-t” Daniel Ajala Owoseni alapított még 2017-ben, ám három év után annyira sokan jártak hozzá, hogy már nem tudta, hol tanítani a gyerekeket. Volt, hogy nyilvános köztereken, udvarokban, vagy épp egy alagsori pincében tanított őket táncolni.

Daniel egy interjúban elmondta, hogy szeretné megváltoztatni azt a sztereotípiát, miszerint a balett csak nőknek való. Pontosan emiatt is hozta létre az akadémiát. Amióta azonban Anthony videója futótűzként kezdett erjedni a neten, az ő népszerűségük is megugrott. Sőt nagyobb adományok és támogatók is megkeresték őket, amiért nem lehetnek elég hálásak. Néha napján azt hiszik pusztán álmodnak, de nem.

„Anthony nagyon izgatott, hisz mindig keményen dolgozott azért, hogy elérje álmait, így nem csoda, hogy örömmel vette ezt a lehetőséget.”

Az akadémia hozzáteszi, hogy fő célja az, hogy a hallgatók a nigériai balettet képviseljék valamint előtérbe helyezzék, miközben megmutatják a tánc eleganciáját és saját kultúrájukat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments