HomeInteresting21 pszichológiai trükk, amivel pofon egyszerűen fogsz olvasni az emberekből.

21 pszichológiai trükk, amivel pofon egyszerűen fogsz olvasni az emberekből.

Sokan tudják, hogy az információ 55% -át nonverbális kommunikáción keresztül kapják meg. A mimikák, a gesztusok és más testmozgások felfedhetik a személyt, és elmondhatják, mit gondolnak vagy éreznek abban az adott pillanatban. Ha ezekre a gesztusokra, odafigyelsz bárkiről megtudhatsz bármit.

Csukott szemek.

Ha valaki úgy beszél veled, hogy közben becsukja a szemét biztos lehetsz benne, hogy rejtegetnivalója van. Viszont ez nem jelenti azt, hogy az illető fél tőled. Épp ellenkezőleg, megpróbálnak „megszabadulni” tőled, mert lehe, hogy épp fáradtak, és ha becsukják szemüket, arra számítanak, hogy hamar feladod a beszélgetést és eltűnsz. 

Eltakarja a száját a kezével.

Ez egy tipikus gyerek gesztus. Emlékszel, amikor kisgyerekként mindig a szád elé tetted a kezed, amikor nem akartál valamit elmondani?! Nos ez egyaránt igaz a felnőttekre is. Az ujjak a tenyér vagy akár az öklünk is segít abban, hogy ne engedjük ki a szánkon azokat a szavakat, amiket nem akarunk elmondani. Néha hamis köhögéssel álcázzák ezt a gesztust.

A szemüveg szárát rágja.

Ha látod, hogy a szemüvege szárát rágja, próbáld meg támogatni vagy felvidítani. Ebben az esetben valami miatt aggódik. Megpróbálnak biztonságot kialakítani, mint gyermekkorban anyu ölelésében. Ha ezt tollal, ceruzával, cigarettával vagy rágóval csinálja ugyanezt jelenti.

Amikor az arcot hangsúlyozza ki.

Általában ezt a gesztust akkor használják ha az ellenkező nemű emberekhez vonzódik. Amikor az állukat kezükbe helyezik, kihangsúlyozzák az arcot, mintha azt akarnák mondani: „Ez vagyok én. Addi gélvzheted a pillanatot, ameddig csak akarod. „A férfiaknak ezt a gesztust kell memorizálniuk, hogy elkapják a pillanatot, és bókolhassanak a megfelelő időben.

Dörzsöli az állát.

Ezt akkor csinálja valaki, ha komoly döntés előtt áll. Nézhet lefelé, felfelé, oldalra…bárhova. Nem is igazán fogja fel mit nézn, mert annyira elmélyül a gondolataiban.

Keresztbe rakja a karját.

Ez az egyik legfontosabb gesztus. Nem meglepő hiszen egy kéynelmes pozícióról beszélünk. Akkor használja még valaki ezt a pózt, ha valami vagy valaki bosszantja. Ez annak is a jele, hogy a személy nem érzi jól magát a társaságodban.

Póz kihangsúlyozása.

Tudtad, hogy ez az egyik legnyitottabb póz a világon? Ezzel a nő azt akarja mondani, hogy kedveli a férfit és megpróbálja bemutatni magát a lehető legszebb oldaláról. Kihúzza magát, hogy kiemelje a melleit, és át is keresztezi a lábát. Ez a figyelemfelhívás egyik jele.

Előrehajolás.

Amikor tetszik valaki és kommunikálni akarsz vele általában előrehajolsz pontosan ebben a pozícióban. A lábak mozdulatlanul maradnak, csak a felsőtested mozgatod előre.

Elfordulás.

Ha valaki elfordul a széken azt akarja mondani ezzel, hogy fáradt és nem akar tovább beszélgetni. Talán kényelmetlenül érzi magát a másik fél jelenlétében.

Himbálózik a lábán (saroktól lábujjig)

Ha tetszik ha nem ezt a gyerekek szokták csinálni. Ez azt mutatja, hogy az illető aggódik valami miatt.

Dörzsöli a tenyerét.

A kezek dörzsölés azt jelenti, hogy valami pozitív dolgora számít az ember, vagy ha a jövőben bizonyos előnyökre gondolunk.

Kétkezes kézfogás

Ez annak a jele, hogy az illető bízik benned.

A kezedre teszi a kezét.

Ezt akkor csinálja valaki, ha szimpatikus vagy számára. Ám ez csak akkor igaz, ha valaki azonnal így fogja meg a kezed.

Padló fele néző kézfogás.

Akkor fogja meg valaki így a kezed, ha a segítséged szeretné kérni.

Kézfogás érintéssel.

Mindegy, hogy az alkarod, könyököd vagy a hátad fogják meg. Ha valaki így ráz veled kezet, akkor biztos lehetsz benne, hogy hiányzik neki a kommunikáció. Minél közelebb vana felsőtest annál inkább szüksége van a társaságra.

Nyakkendőigazítás.

Ha egy férfi ezt a fajta gesztust eegy nő közelében végzi, akkor nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy szereti. Ám ez jelentheti még azt is, hogy az illető kényelmetlenül érzi magát.  Lehet, hogy hazudott vagy egyszerűen csak el akar menni.

Hajszálak szedegetése.

Ez egy úgynevezett ál gesztus. Az emberek gyakran használják, hogy kifejezzék, nem értenek egyet valamivel, de nem akarják elmondnai. Más szóval, nem egyértelműen fejezik ki véleményüket, de határozottan nem értenek egyet valamivel.

Láb az asztalon.

Egy ilyen gesztus sok dolgot fejez ki: rossz viselkedést, tiszteletlenséget, megpróbálja megmutatni, hogy ki a főnök.  A pszichológusok úgy vélik, hogy ha ebben a helyzetben kényelmesen érezzük magunkat, akkor ezt inkább othhon csináljuk.

Úgy ül a széken, mint egy lovon.

Sok embert zavar, ha valaki így ül, mert az agresszív viselkedés jele is lehet. Ez a pozíció népszerű az uralkodó emberek körében. Ha nem akarsz gyengének tűnni, maradj állva, miközben ebben a testhelyzetben ül.

Amikor valaki a cipőjével játszik.

A keresztbe tett lábak az egyik legvonzóbb női pozíció. Ha a nő közben a cipőjével játszik, megpróbálja felhívni magára a figyelmet. Ez annak a jele is, hogy a nő éppen nyugodt és ellazult hangulatban van. Ez zöld utat jelez a férfinak.

Szemkontaktus.

Mondják, hogy a szema lélek tükre és ez egy nagyszerű módja a kommunikációnak. Kiolvashatod az emberek érzelmeit és érzéseit a szemükből. A szerelmesek is állandóan egymás szemébe néznek annak reményében, hogymeglátják tágul e a pupilla vagy sem. Tény, hogy nagyon könnyű észrevenni, mert a pupillák akár négyszer nagyobbak lehetnek normális állapotukhoz képest. Ha egy személy dühös a pupillái összehúzódnak, és ilyenkor szokták azt mondani, hogy szúrós valaki tekintete.

Most Popular

Recent Comments