HomeInterestingJobb, ha vigyázol, ezeket a félelmetes tüneteket okozza az alváshiány.

Jobb, ha vigyázol, ezeket a félelmetes tüneteket okozza az alváshiány.

Az alváshiány horror filmbéli tüneteket eredményezhet a szervezetünkben. Ilyen lehet hallucinálás, látomások bevillanása. Mindezt ténylegesen azért mert nem alussza ki magát az ember. Pontról-pontra levezetjük, mi történik a testünkkel és szervezetünkkel, ha bizonyos ideig nem alszunk. Senki ne próbálja ki az utolsót!!

Egy álmatlan éjszaka után 6 órával.

Ha stresszhelyzetbe kerülünk és a szervezet elkezd kortizon hormont termelni, amely hatására bosszantóbbá és idegesítőbbé válunk, ez feszültség és zavarhoz is vezethet.

12 órával később

Az agyad elkezdi kikapcsolni a reakcióidőt és döntéshozatalért felelős idegeket. De a napi feladatokkal így is képesek vagyunk megbirkózni.

24 órával később

Ahelyett, hogy fáradt lennél, hirtelen tele vagy energiával és sokkal hatékonyabb vagy. Az érzékeid kiélesednek és a körülötted lévő embereket is jobban elviseled. Azért van, mert az agy az alváshiányt dopamin szintnöveléssel próbálja kompenzálni.

36 órával később

Az emlékezeted gyengülni kezd, reakcióidőd pedig csökken. Az agyad próbál energiát megtakarítani. Ha még egy éjszakát nem alszol, akkor a tested elkezd leállítani bizonyos fizikai funkciókat, például immunrendszer, csökken az anyagcsere, ez fáradtságot eredményez

48 órával később

Hallucinálni kezdesz. Létfontosságú tápanyagok hiánya miatt. Hallani és látni fogsz olyan dolgokat amik nem is igaziak, ilyen például a suttogás, hangok és látomások. Elveszted az időérzéked, és elkezded elfelejteni az alapvető dolgokat, pl.: neved és hogy hogyan kell enni

3-11 nappal később

Szinte senki nem képes rá hogy 11 napon át ébren maradjon. Egy San Diego-i diák Randy Gardner egy projekt keretén belül 264 órán át volt ébren, ami egyenlő 11 nappal.

Most Popular

Recent Comments